Komentarz do artykułu Jaka koszulka podoba Ci się najbardziej?
-
- Zaprawiony W Bojach
ja rozumiem wszystkie komentarze, chciałem tylko dla przeciwwagi: mnie się bardzo podobają duże orły z przodu, ja numer noszę na pasku, czyli niżej, wcale mi koszulki nie zasłania. mnie się najbardziej podoba koszulka biała, orzeł konturowoczerwony. dziękuję, pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Z ostatnio przedstawionych najbardziej podoba mi się trzecia: orzeł nad białym napisem na czerwonym tle.
1. Napis POLSKA jest najlepiej widoczny.
2. Orzeł wystarczająco duży.
3. Jak ktoś chce przypiąć numer, to pod orłem może się zmieścić, najwyżej zasłoni nazwę kraju (albo i nie będzie musiał).
4. Czerwony pas na białym tle może przypominać flagę narodową.
Dopracujcie tylko tego orła, bo mu korona trochę odskoczyła.
Edit:
napis "Bieganie.pl" odsunął bym do góry, tak jak jest na środkowej koszulce. W efekcie zarówno orzeł, jak i napis będą lepiej wyeksponowane.
1. Napis POLSKA jest najlepiej widoczny.
2. Orzeł wystarczająco duży.
3. Jak ktoś chce przypiąć numer, to pod orłem może się zmieścić, najwyżej zasłoni nazwę kraju (albo i nie będzie musiał).
4. Czerwony pas na białym tle może przypominać flagę narodową.
Dopracujcie tylko tego orła, bo mu korona trochę odskoczyła.
Edit:
napis "Bieganie.pl" odsunął bym do góry, tak jak jest na środkowej koszulce. W efekcie zarówno orzeł, jak i napis będą lepiej wyeksponowane.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Rozgrzewający Się
Żadna
W mojej ocenie są dwie drogi do zaprojektowania narodowej koszulki:
1. Oficjalna z orłem - to wtedy z poszanowaniem zasad. Jak to zrobić? Np: www.orlidom.pl
2. Impresja na temat symbolu narodowego - luźne nawiązanie do orła, dalekie od oficjalnej wersji.
Przedstawione projekty są gdzieś pomiędzy i dlatego nie bronią się.
Z graficznym pozdrowieniem
Ł.
1. Oficjalna z orłem - to wtedy z poszanowaniem zasad. Jak to zrobić? Np: www.orlidom.pl
2. Impresja na temat symbolu narodowego - luźne nawiązanie do orła, dalekie od oficjalnej wersji.
Przedstawione projekty są gdzieś pomiędzy i dlatego nie bronią się.
Z graficznym pozdrowieniem
Ł.
- ziemo
- Wyga
- Życiówka na 10k: 41:48
- Życiówka w maratonie: 3:34
Też jestem tego zdania, orzeł na sterydach to już tylko krok do wjazdu husarii, ale może to tylko moja osobista alergia na ten ostatnio modny koszulkopatriotyzm.Łebaz pisze:Żadna
-
- Rozgrzewający Się
Żadna z nich. Przedstawienie godła na tych koszulkach jest obrzydliwe (bo chyba intencją było naniesienie godła na materiał).
Póki nie nastąpi standaryzacja w tej dziedzinie, to każdy może sobie rysować takie godło, jakie sobie wymyśli. A jeśli to ma być
taka wariacja na temat, to niech te orzełki będą ładne chociaż.
Póki nie nastąpi standaryzacja w tej dziedzinie, to każdy może sobie rysować takie godło, jakie sobie wymyśli. A jeśli to ma być
taka wariacja na temat, to niech te orzełki będą ładne chociaż.
-
- Wyga
- Kontakt:
Ja wolałbym bez godła ale z jakimś niewielkim symbolem np. flagą biało-czerwoną o szerokości np. 10-12 cm widocznym z przodu (w okolicach/powyżej serca) i z tyłu. W sam raz na starty zagraniczne. Ten wielki orzeł i tak będzie zasłonięty numerem startowym i trochę bez sensu będzie to wyglądało. Czarny orzeł raczej przypomina godło Niemiec, polski orzeł od zawsze jest biały.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2015, 12:24 przez stepow, łącznie zmieniany 1 raz.
Marek, Wrocław
http://www.stepow.net/
http://www.stepow.net/
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Żadna z 4 mi się nie podoba i nie wyobrażam sobie, abym miała w którejś z nich pobiec. Natomiast w aktualnej koszulce ze stylizowanym orłem i "POLAND" na plecach biegam bardzo chętnie, szczególnie za granicą, a nawet nagrywam filmiki.
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
W treści posta Adama, są jeszcze trzy.MEL. pisze:Żadna z 4 mi się nie podoba (...)
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie lubię koszulek na ramiączkach, ale i tak najbardziej mi się podoba to, co mam teraz. Stylizowany orzeł dużo ładniejszy niż prawdziwy z godła.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No! MEL! Swietnie! Widzę, że zabrałaś tam nawet sporo męskich komentarzyMEL. pisze: a nawet nagrywam filmiki.
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Od młodzieży dowiedziałam się, że to są komentarze gimbusów, a nie mężczyzn. Ale pośmiałam się (nie wiem, może powinnam napisać, że "miałam polewkę"..?)Adam Klein pisze:No! MEL! Swietnie! Widzę, że zabrałaś tam nawet sporo męskich komentarzyMEL. pisze: a nawet nagrywam filmiki.
-
- Stary Wyga
Z pierwszej czwórki, to pierwsza.
Z kolejnych trzech, to trzecia.
==
Ciekawe skąd u niektórych alergie i złe skojarzenia z modą na "koszulki patriotyczne"?
Minusem tego zjawiska jest to, że jest to moda a nie standard.
Z kolejnych trzech, to trzecia.
==
Ciekawe skąd u niektórych alergie i złe skojarzenia z modą na "koszulki patriotyczne"?
Minusem tego zjawiska jest to, że jest to moda a nie standard.