LukeDNB pisze:W jaki sposób miałoby to wpłynąć na naszą pracę nad techniką nie wiem (może żeby wyłapać pracę bioder?)
Dla mnie tu nie chodzi o pracę nad techniką sensu stricte ale o wychwycenie pewnych anomalii które mogą być może być wstępem do kontuzji.
To akurat jest nawet użytkowe.
Dokładnie o tym samym pomyślałem. Dłuższy czas kontaktu jednej nogi z ziemią może oznaczać jakiś czasem ukryty uraz, albo chociaż nierównomierne rozciągnięcie czy dysbalans siły. To może być odpowiedź na np często powracające bóle w jednej nodze. Tylko pewnie interpretacja tego wskaźnika nie będzie taka łatwa. Jak dla mnie to przydałby się jeszcze pomiar szybkości wentylacji. Dobra byłaby możliwość połączenia wdechów i wydechów z kontaktem stopy z ziemią. Rytm oddechu ma spore znaczenie, jako że wydech ciągle na tą samą nogę prowadzi do sporych w niej przeciążeń. Zestawienie tego z czasem kontaktu każdej nogi i wiedzą na temat najczęstszych urazów mogłoby być bardzo ciekawe.
Ciekawe czy Epix dostanie nowe funkcje jak Apke stress score, funkcje przewidywania finiszu, lactate treshold czy inne nowe running dynamics czy moze Epix2?
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Mam pytanie odnośnie tego nowego oprogramowania: mając powiedzmy Garmin 630 mogę dociągnąć dodatkowe ekrany "rowerowe", czy może te zegarki już są multisport?
Możliwość korzystania w trakcie ładowania - to jest właśnie to czego mi brakuje w mojej 620. Cała reszta - bajery - ale nie uprzykrzają życia, więc ich obecność mi nie przeszkadza
A ja wczoraj kupiłem sobie FR 225 (a o 235 dowiedziałem się dzisiaj...same old story...)...na razie staram się ogarnąć ustawienia ;-))) Dziś trening, to zobaczymy jak się spisuje w praktyce.