Komentarz do artykułu Advanced Marathoning, ceniona pozycja z rynku amerykańskiego trafia do Polski - trzy egzemplarze dla czytelników !
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Mam książkę "Pobij swój rekord" napisaną przez tą samą parę autorów i uważam, ze jest bardzo słaba. Mało konkretu, ciągłe powtarzanie tego samego i absolutnie mnie nie przekonujące, bardzo asekuracyjne (jeden delikatny akcent w tygodniu) plany treningowe. Mam nadzieję, że Maraton zaawansowany jest na wyższym poziomie.
Krzysiek
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie, tu jest naprawdę dużo konkretu. Samo to, że jest rozkład treningów od średnich do naprawdę dużych objętości jest już ciekawe, jak oni to proponuję "dystrybuować". Jak naprzykład robisz objętość 160 km w tygodniu to ta objętość jest wystarczająco mocnym bodźcem, dokłądanie do tego kilku trudnych jednostek to już sprawa raczej nie do popularnych książek.
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
A jak się ma ta lektura do ostatniego polskiego wydania Lydiarda?
Albo inaczej: czy bliżej jej do Danielsa, czy Lydiarda (nie chodzi mi o proponowaną filozofię biegania, ale raczej o typ czytelnika dla którego została napisana).
Albo inaczej: czy bliżej jej do Danielsa, czy Lydiarda (nie chodzi mi o proponowaną filozofię biegania, ale raczej o typ czytelnika dla którego została napisana).
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
No Adam taki wynik w debiucie, no no Nie spodziewałem się ze taki zawodnik był z Ciebie. Aż strach pomyśleć ile byś biegał dzisiaj gdybyś nie przegrał z lenistwem i kontuzja
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Bliżej do Danielsa.
Biegało się.
Biegało się.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Daj jakis cytat to sie ustosunkuję.chojnac pisze:Adam, na forum można znaleźć Twoje mało pochlebne zdanie o tej pozycji. A tutaj polecasz, hmmm
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: brak
Chyba mylisz z opinią Adama o innej książce Pfitzingera - Pobij swój rekord.chojnac pisze:Adam, na forum można znaleźć Twoje mało pochlebne zdanie o tej pozycji. A tutaj polecasz, hmmm
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:36
- Życiówka w maratonie: 3:48:21
- Kontakt:
Na maginesie: tłumaczenie takie se..., ciężko to będzie czytać.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Tu chodziło o "5-10k Training for serious runners".Adam Klein pisze:Książka Brada Hudsona jest warta przeczytania. "Run Faster"
Kiedyś bym radził Pfitzingera i Douglasa ale dzisiaj powiem, że to taki "prostacki" Daniels
Bieganie.pl zostało patronem medialnym książki Maraton Zaawansowany.
Kiedy zaproponował mi to wydawca chwile się wahałem. Dlaczego ? Bo nie ma książki idealnej. Moje zarzuty do niej opiszę w jakimś tekście, ale tak naprawdę to są te same zarzuty które mam do Danielsa.
Maraton Zaawansowany (rzeczywiście, trochę dziwne tłumaczenie ) to książka bardzo praktyczna.
Tak jak Daniels wg mnie będzie lepszy dla trenerów, to MZ będzie lepszy dla zawodników.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:49:05
tak, chodziło mi o tego maila. jeśli dotyczył innej książki to Adam przepraszam.Adam Klein pisze:Tu chodziło o "5-10k Training for serious runners".Adam Klein pisze:Książka Brada Hudsona jest warta przeczytania. "Run Faster"
Kiedyś bym radził Pfitzingera i Douglasa ale dzisiaj powiem, że to taki "prostacki" Daniels