Suunto Ambit 3
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy obie ww. firmy sa autoryzowanymi sprzedawcami Suunto/Garmin i z ew. naprawami można zwracać się do Suunto i Garmina? Jak ewentualnie można sprawdzić tego typu informację? Czekam na potwierdzenie ze strony Suunto, do których napisałem z samego rana w tej sprawie.embe pisze:http://www.eglobalcentral.de/suunto-amb ... paign=feed
Black za 315 ojro czyli niecałe 1350 zł plus przesyłka
A jeśli wolisz wspierać rodzimych handlowców, to tu:
http://www.trekkinn.com/outdoor-gory/su ... p?q=suunto
masz Blacka za 1500,-
Z góry dzięki za info
Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
Witam serdecznie,
czy możecie mi "tak na szybko" podpowiedzieć czy w Ambit 3 Sport można ustawić sygnał dźwiękowy po każdym przebiegniętym kilometrze? A jeśli tak to w jaki sposób? Wydaje mi się, że gdzieś to widziałam, a teraz szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Jeszcze dodam, że zegarek mam od kilku dni i dopiero go rozgryzam. Obiecuję, że wszystko doczytam o nim, ale ta funkcja pikania co km przydałaby mi się już na pierwsze biegania
czy możecie mi "tak na szybko" podpowiedzieć czy w Ambit 3 Sport można ustawić sygnał dźwiękowy po każdym przebiegniętym kilometrze? A jeśli tak to w jaki sposób? Wydaje mi się, że gdzieś to widziałam, a teraz szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Jeszcze dodam, że zegarek mam od kilku dni i dopiero go rozgryzam. Obiecuję, że wszystko doczytam o nim, ale ta funkcja pikania co km przydałaby mi się już na pierwsze biegania

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Słupszczanka jest tutaj w tym poście podana aplikacja za pomocą której ustawiasz sobie co ile kilometrów Twój zegarek ma pikać. Następnie wgrywasz to do apki i przesyłasz do zegarka.
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za błyskawiczny odzew
Zaraz przejrzę. Widzisz, a ja szukałam w ustawieniach na movescount, a to mówisz odrębna aplikacja. Już szukam. Dzięki Ci dobry człowieku 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Do usług
mi pomogli ja pomogę ale żeby Ci na szukaniu nie zeszło do jutra bo przeciez biegac trzeba proszę link do aplikacji http://www.ambitintervals.com/#!/

-
- Wyga
Wystarczy wejść w ustawienia konkretnego treningu na stronce movescount w tym przypadku bieganie czy jak tam to nazwałeś i po niżej kliknij ustawienia zaawansowane , następnie zaznacz" Automatyny pomiar czasu okrążenia " i domyślnie jest 1 km , dajesz zapisz i synchronizacja z zegarkiem . Od teraz bedzie pikał co jeden km lub co tyle ile wpisałeś , dodatkowo wyświetli Ci czas ogólny i okrążenia czyli dystansu .... Ale jak wolisz apke to już twoj wybór . Pozdrawiam i rzycze przyjemnego korzystania z zegarka i udanych treningów 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja miałem z Nexus 4 swoisty spokój. Właczałem apkę i po chwili automatycznie łączyła się z zegarkiem. teraz non stop muszę go parować tzn apkę z zegarkiem Krew mnie już zalewa. Nierozumiem że te fińskie łamagi nie potrafią raz a dobrze zrobić poprawnie tą aplikację.
-
- Rozgrzewający Się
manfred i RP35 jeszcze raz Wam dziękuję za pomoc. Pikało mi dzisiaj co km tak jak chciałam
Co prawda tylko 7 razy sobie "pikło", ale to ja działam jeszcze w trybie początkującym. Ale do rzeczy. O ile "Automatyczny pomiar czasu okrążenia" znalazłam bez problemu, to ta aplikacja... to wstyd się przyznać, ale dla mnie czarna magia. No kompletnie nie wiem o co w niej chodzi, co mam gdzie wpisać. Może ja już za stara jestem. Dobrze, że chociaż zegarek i movescount działa w miarę intuicyjnie. Martwię się tylko, że może jak już oswoję się z zegarkiem i zacznę trochę więcej biegać, to pewnie się okaże, że bez takich aplikacji ani rusz. W końcu po to kupiłam zegarek, by korzystać z jego funkcji.

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 58
Z HTC jest tak: po wybraniu z menu zegarka "paruj" telefon pyta, czy sparować z zegarkiem (czyli go widzi). Potwierdzam na telefonie. Niestety, dalej nic się nie dzieje, po chwili na zegarku pojawia się pytanie, czy spróbować ponownie. I tak się to powtarza. Zegarek Suunto jest super, ale jego otoczenie softwarowe beznadziejne.
-
- Wyga
Aplikacje ściągasz na movescount ,następnie wchodzisz sprzęt i w trening do którego chcesz dołączyć apke , kolejna czynność to edycja ekranu na którym ma być ta apka , czyli klik "Moje aplikacje " .....dalej na pewno ogarnieszSłupszczanka pisze:manfred i RP35 jeszcze raz Wam dziękuję za pomoc. Pikało mi dzisiaj co km tak jak chciałamCo prawda tylko 7 razy sobie "pikło", ale to ja działam jeszcze w trybie początkującym. Ale do rzeczy. O ile "Automatyczny pomiar czasu okrążenia" znalazłam bez problemu, to ta aplikacja... to wstyd się przyznać, ale dla mnie czarna magia. No kompletnie nie wiem o co w niej chodzi, co mam gdzie wpisać. Może ja już za stara jestem. Dobrze, że chociaż zegarek i movescount działa w miarę intuicyjnie. Martwię się tylko, że może jak już oswoję się z zegarkiem i zacznę trochę więcej biegać, to pewnie się okaże, że bez takich aplikacji ani rusz. W końcu po to kupiłam zegarek, by korzystać z jego funkcji.