czy są tu triathloniści?ból ucha-pomocy
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43:44
- Życiówka w maratonie: brak
z góry przepraszam, że piszę na tym forum ale fora pływackie są właściwie martwe. Może się znajdzie ktoś, kto miał podobny problem?Otóż mojego syna podczas ćwiczeń do kraula i pływaniu na boku boli ucho, które jest nad powierzchnią wody. Ból jest dotkliwy i uniemożliwia mu pływanie w ten sposób. Dzieciak mi się stresuje bo jest w klasie pływackiej. W necie znalazłam tylko informacje nt zapalenia ucha ale to nie to. Prwd chodzi o różnicę ciśnień. Czy to jest częste u pływaków? no i jak sobie z tym radzić. Czy zatyczki do uszu mogą pomóc? Nadmieniam, ze syn był przed zajęciami przebadany przez laryngologa, który nie wykazał żadnych nieprawidłowości.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
Zmień laryngologa.
Czasem takie objawy może dać płyn w kanale pozostały po przebytym zapaleniu.
Czasem takie objawy może dać płyn w kanale pozostały po przebytym zapaleniu.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43:44
- Życiówka w maratonie: brak
Zarejestrowałam go do otolaryngologa ale wizyta będzie dopiero w przyszłym tygodniu.
W sierpniu syn był w szpitalu na spec. badaniach; przebadano go niby dokładnie także przez laryngologa, później był badany w medycynie sportu . masakra jakaś. Najgorsze jest to, że działo się tak już dużo wcześniej ale syn o niczym nam nie powiedział, dopiero wczoraj na samą myśl o czekającym go basenie i bólu uszu zaczął płakać i powiedział o tym.
Zaczęłam czytać jakieś informacje o problemach nurków i jestem "lekko" przerażona
W sierpniu syn był w szpitalu na spec. badaniach; przebadano go niby dokładnie także przez laryngologa, później był badany w medycynie sportu . masakra jakaś. Najgorsze jest to, że działo się tak już dużo wcześniej ale syn o niczym nam nie powiedział, dopiero wczoraj na samą myśl o czekającym go basenie i bólu uszu zaczął płakać i powiedział o tym.
Zaczęłam czytać jakieś informacje o problemach nurków i jestem "lekko" przerażona
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
oby to nic złego
trzymam kciuki!