Z góry dziękuję za odpowiedź

Majac na mysli mniejsza rozmiarowke chodzilo mi ze rozmiar minimalny i maksymalny sa mniejsze niz w butach meskich. Przykladowa damski bedzie sie zaczynal od rozmiaru 35 a meski 41.LoveBeer pisze:mam 2 pary kanadianow 6 damskich, xt5 damskie i jak dla mnie to jest dokladnie to samo. wliczajac w to rozmiarowke (a przy okazji za buty placilem smieszne pieniadze, bo damskie 43 slabo schodza)
Zawodowo zajmowałem się produkcją obuwia. Sam nie robiłem butów, ale wiem jak wygląda produkcja. Kopyta na bazie których robi się buty, są inne dla butów męskich, inne dla damskich, inne dla juniora, a inne dla dzieciaka. Do tego dochodzą jeszcze szerokości stopy.LoveBeer pisze:Jarku porownywalismy te kanadiany - to jest dokladnie to samo, nic szerzej, nic wezej, po wlozeniu nogi w ten czy w tamten nie ma najmniejszej roznicy.
Ma szczęście, nikt jeszcze nie wymyślił butów męskich dla stopy 22,5 cm, a faktycznie są ładniejsze.Skoor pisze:Majac na mysli mniejsza rozmiarowke chodzilo mi ze rozmiar minimalny i maksymalny sa mniejsze niz w butach meskich. Przykladowa damski bedzie sie zaczynal od rozmiaru 35 a meski 41.LoveBeer pisze:mam 2 pary kanadianow 6 damskich, xt5 damskie i jak dla mnie to jest dokladnie to samo. wliczajac w to rozmiarowke (a przy okazji za buty placilem smieszne pieniadze, bo damskie 43 slabo schodza)
Moja zona biega w meskich bo podobala jej sie bardziej stonowana kolorystyka i zyje, nogi jej tez nie urwalo, ale jeszcze malo biega wiec to moze dlatego