Polar M400
- tomhusky
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nigdy GPS nie będzie działał idealnie, jest to odczyt położenia z satelit, jednego dnia może pokazywać np. zupełnie inną stronę drogi niż drugiego dnia a tempo chwilowe obarczone jest wieloma błędami - aktualne położenie satelit, zachmurzenie, budynki, o deszczu nie mówiąc a o bieganiu po parku czy lesie już w ogóle i to bez względu jaki by zegarek nie był.
Wg tego wykresu V800 powinien być o wiele dokładniejszy od M400 i wielu innych
http://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy
Wg tego wykresu V800 powinien być o wiele dokładniejszy od M400 i wielu innych
http://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy
-
- Zaprawiony W Bojach
kwestia metodyski pomiaru, biegałem rok z m400 a teraz biegam z v800 dużych różnic nie widze, co najwyżej deczko szybsze łapanie tempa na v800 ale w dalszym ciągu dalekie od ideału
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: 3,23h
- Kontakt:
Według mnie Polar M400 to jest totalna rewelacja, korzystam od pewnego czasu i polecam wszystkim. Trochę drogi, ale robi naprawdę robi dobrą robotę.
-
- Zaprawiony W Bojach
Drogi, ten zegarek kosztuje grosze, ja mój roczny sprzedaje za 300zł
-
- Zaprawiony W Bojach
Z pasem HR czy bez pasa, bo nisko cenisz 

Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
-
- Zaprawiony W Bojach
bez pasa, ten używam z v800 

-
- Rozgrzewający Się
Informacja dla tych, którzy robili zakupy za granicą. Na allegro pojawiła folia ochronna do M400. Kupiłem i polecam
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 57:01
- Życiówka w maratonie: 4:55:12
Mam pytanie odnośnie mierzenia przez zegarek aktywności dziennej. Czy wysokość pulsu ma wpływ na wykonanie dziennej aktywności? Pytam ponieważ biegając z pulsometrem (na dość wysokim poziomie tętna) zauważyłem, że wykonałem większy procent dziennej aktywności niż biegając w takim samym tempie i czasie ale bez pulsometru.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43:38
@kwaku Ciekawe, bo mój zegarek pokazuje zupełnie odwrotnie tzn. biegnąc bez pulsometra, a tym samym tempem i dystansem pokazuje mi, że wykonałem większy procent aktywności dziennej, a niżeli biegnąć z pulsometrem:)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:10
Kiedyś o to pytałam, chłopaki odp., że footpod kalibruje się z samym zegarkiem i nie potrzeba do tego telefonu. Footpod można skalibrować z apką dostępną tylko na iPhony, która rejestruje dystans podobnie jak endo czy inne sportstrackery.matti775 pisze:Czy ktoś może się wypowiedzieć w jaki sposób po zakupie footpada dobrze to skalibrować z m400? Trzeba używać do tego smartfona?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Im wyższy puls tym więcej kalorii spalasz. Im więcej spalisz kalorii tym procent dziennej aktywności wyższy. Biegając bez paska zegarek wylicza spalone kalorie korzystając z jakiegoś algorytmu (przyjmując, że przy danym tempie biegniemy w jakąś tam intensywnością). W większości przypadków jest to niższa wartość niż gdyby wyliczył nam spalone kalorie biorąc dodatkowo pod uwagę nasze rzeczywiste tętno.kwaku pisze:Mam pytanie odnośnie mierzenia przez zegarek aktywności dziennej. Czy wysokość pulsu ma wpływ na wykonanie dziennej aktywności? Pytam ponieważ biegając z pulsometrem (na dość wysokim poziomie tętna) zauważyłem, że wykonałem większy procent dziennej aktywności niż biegając w takim samym tempie i czasie ale bez pulsometru.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:!2
- Życiówka w maratonie: 3:10:31
Na polar flow w profilach pojawiły się nowe możliwości do wyboru. Najważniejszą jest chyba to, co powinno być od początku - czas ostatniego okrążenia złapany autolapem. Na razie nie da rady tego zsynchronizować na zegarek.
Przeglądając kod źródłowy strony można wydobyć, że będą to:
- automatyczna prędkość/tempo ostatniego okrążenia
- automatyczna maksymalna prędkość/tempo ostatniego okrążenia
- automatyczne średnie tętno ostatniego okrążenia
- automatyczne maksymalne tętno ostatniego okrążenia
- automatyczny czas ostatniego okrążenia [to już można zsynchronizować]
No to patrząc po studencku, takie dodatki mogłyby być pracą na jedną noc, a Polar wyprodukował to przez kilka miesięcy. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba czekać kilka kolejnych miesięcy, aby to zsynchronizować z zegarkiem. ;p
Przeglądając kod źródłowy strony można wydobyć, że będą to:
- automatyczna prędkość/tempo ostatniego okrążenia
- automatyczna maksymalna prędkość/tempo ostatniego okrążenia
- automatyczne średnie tętno ostatniego okrążenia
- automatyczne maksymalne tętno ostatniego okrążenia
- automatyczny czas ostatniego okrążenia [to już można zsynchronizować]
No to patrząc po studencku, takie dodatki mogłyby być pracą na jedną noc, a Polar wyprodukował to przez kilka miesięcy. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba czekać kilka kolejnych miesięcy, aby to zsynchronizować z zegarkiem. ;p
-
- Zaprawiony W Bojach
Przecież to jest od dawna, nawet swego czasu był bug a automatycznym średnim tempem okrążenia gdy sie ustawiło to gubił pulpity po zsynchronizowaniu
, sądząc po twoim wpisie masz taki sam zapłon jak Ci z Polara