Garmin Fenix 3/3HR

himek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Aktualizacja nie wysadziła zegarka. Weszła w 2 min bez problemu ale jak dla mnie, "Watch Face" bez zmian - FP nie testowalem jeszcze.
Run Forrest, run!!!
PKO
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:32
Życiówka w maratonie: 3:27:37

Nieprzeczytany post

Garmin zapowiedział nowe wersje kolorystyczne dla Fenixa3:
-Czarno-srebrna koperta na skórzanym, brązowym pasku

Obrazek
Obrazek
Obrazek

-Biało-różowa koperta na białym, plastikowym pasku

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak wam się podobają? Jak dla mnie skórzany pasek to pomyłka totalna (chyba że wymieniać sobie ze zwykłym paskiem, bo skóra zaraz będzie śmierdzieć), a co do różowego to na pewno znajdzie swoje grono odbiorców:)

Obrazek
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na obrazku są zestawiane z szafirem wiec rozumiem, że są skierowane jako produkt (staropolszczyzna) casualowy dla nadzianych klientów.

Kroki policzyć, smsa odebrać. Włączyć czasem w górach, na nartach, na wycieczce rowerowej...
.
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:32
Życiówka w maratonie: 3:27:37

Nieprzeczytany post

Tak, są to wersje na szafirze. Kosztują o wiele więcej i ciekaw jestem jak faktycznie jest z tym szafirem w praktyce. Znajomy zegarmistrz twierdzi, że wytrzymałość szafiru względem mineralnego jest niepodważalna. No i ten refleks na szkle też jest ładny:) A jeśli do tego dołożyć dodatkowy, drugi pasek to być może nawet opłacałoby się dołożyć te 3 stówy i mieć większy spokój użytkowania (chociaż ja używam fenka 2 już od półtora roku i mineralnego szkła nie udało mi się porysować, pomimo kilku poważnych uderzeń o metalowe i kamienne elementy)
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam szafirowe szklo w 15letnim zegarku tissota. O ile metalowa koperta gdzieniegdzie jest porysowana to szklo jest w takim stanie jak w dniu zakupu.
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dla lubiących porównania nowa porcja danych: http://labs.strava.com/flyby/viewer/#40 ... UqGJaNJxg=
ambit3 peak i ambit2 wypadają lepiej niż F3(FW6.6) i epix.
A3 niebieski, F3 czerwony, epix zielony.
Znacznik czasu na 1:18 i jest tam zakręt w prawo ścięty tylko przez F3 i epixa(oba rysowały podobny strzępiasty ślad).
Na moim czerwonym śladzie widać nawet jakbym się po coś wrócił na tym zakręcie.
Dystans na F3(21.39k) przez takie ścinki wyszedł ok 200-500m krótszy niż na ambitach.
Rok temu ta sama trasa z F2 i było 21.9km i bez tej ścinki: http://www.strava.com/activities/336807192
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Co najciekawsze, w epixie mialem wgranego gpxa z czyims sladem (nie pametam czy ze strony ksb) i wlaczona mape openfiestmap lite. Taka dokladnosc zupelnie mi wystarczyla zeby mniej wiecej wiedziec czy jestem na trasie i ile mam do punktu nawadniajacego (i raz przy juz koncowym zbegu nie mialem dosc dlugo nikogo przed soba i chwile zwatpienia czy jestem na szlaku :) ). Tempo chwilowe rowniez mialem w miare stabilne (poza podejsciami gdzie czasami pokazywalo mi -.- i zbiegami kiedy nie bylem w stanie spojrzeć na zegarek :) Trase bieglem pierwszy raz. Poza tym fakupem miedzy 11 a 13km (sciaga jakby na prawo) reszta w basecampie wylada bardzo dobrze.
Jak bym mogl dostac tcxa z tego ambita to bym sobie porownal w basecampie na jakiejs normalnej mapie, bo widze ze mimo ladnego plynnego sladu to jest czesto poza sciezka.

Pytanie czego do pomiaru uzywaja orgowie ze na 19.50km jest znacznik na drzewie 21km? :)

aha i epix na ostanim stabilnym sofcie 2.90 i gps 2.90
fakup: http://i.imgur.com/II9moqG.jpg :)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Soft 4.9 testowałem na 60km BUTa. Sporttrack policzył dystans (na podstawie punktów GPS) jako 59,73. Zegarek pokazywał 58.76. Włączony non stop GPSMAP62s zliczył sobie 58.34. Nie pauzowałem na punktach żywieniowych więc do dystansu ze ST pewnie został doliczony pływ punktów.

Patrząc na mapę mam wrażenie, że pod otwartym niebem gpsmap62s spisuje się dużo lepiej - wyraźnie widać którą stroną drogi biegłem czy nawet gdzie strony zmieniałem. Jednak pod drzewami, czy na ostrych zakrętach, to Fenix ma lepszy ślad.

Porównanie dwóch śladów tutaj: http://www.mygpsfiles.com/app/#ytALekuH

Co do pomiaru wzniesienia to fenix zameldował 3143 w górę i 3122 w dół. Gpsmap z włączoną autokalibracją i wgranymi danymi DEM 3041 w górę i 3044 w dół (dane wg Sporttrack)

Ogólnie to jestem bardzo zadowolony. Wszystko czego potrzebowałem / oczekiwałem działało jak trzeba. Nie mam powodów do narzekania ;)

9h34min zapisu zjadło raptem 55% baterii (włączona wibra, powiadomienia kalorii, autolap co 1km). Miałem podłączony HRM-RUN tylko (bez footpoda).

Nawigacji nie odważyłem się włączyć (miałem od tego gpsmap'a).
Pasikonik454
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:50:16

Nieprzeczytany post

Miałem to samo n BUT i kolega który biegł ze mną miał bardzo zbliżone do Twoich wynik. My używaliśmy nawigacji ale track był kiepski.

58,22 km

3151 +
3129 -

Bez pasa HR zużycie baterii 51 % w 8:33 h
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pasikonik454 pisze:Miałem to samo n BUT i kolega który biegł ze mną miał bardzo zbliżone do Twoich wynik. My używaliśmy nawigacji ale track był kiepski.

58,22 km

3151 +
3129 -

Bez pasa HR zużycie baterii 51 % w 8:33 h
A mieliście glonass włączony?

Ja miałem zapis smart bez glonassa.

Jeżeli moższesz podesłać swój track to dołącze go do porównania z mygpsfiles
Pasikonik454
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Glonass wyłączony, 3d wyłaczone, kompas włączony.

Plik https://drive.google.com/file/d/0B4aGyT ... sp=sharing
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy macie nadal problem z resetem zegarka podczas nawigowania po kursie ?

WcZoraj wrzuciłem kurs i postanowiłem sprawdzić czy wszystko jest OK. Jeszcze w domu odpaliłem trasę, niby wszystko dobrze ale przy odrzuceniu treningu zwiesił się. Logo garmin się pojawiło i po kilkunastu sekundach powrócił.

Udałem sie na trening, odpaliłem i w sumie zaraz po zwiecha. Mielił i powrócił po kilkunastu sekundach na pauzie. Włączyłem start i w sumie o końca nie było juz problemu.

Soft 4.90, glonass ON, 3D OFF
Pasikonik454
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

U mnie restart się nie zdarzył.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pasikonik454 pisze:Glonass wyłączony, 3d wyłaczone, kompas włączony.

Plik https://drive.google.com/file/d/0B4aGyT ... sp=sharing

Nasz dwa fenixy dla porównania: http://www.mygpsfiles.com/app/#AeWX0cTh
Pasikonik454
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Prawie identyczne, jak dla mnie ok.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ