Polar M400
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Ja ustawiam wyłączanie ekranu na 30min. Wtedy przesyłałam dane przez bt (wifi i transmisja danych sa wyłączone). Po przesłaniu danych wyłączam polarflow, włączam wifi i włączam ponownie aplikację, bt nie włączam, bo nie jest potrzebne.I działa.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:10
- Życiówka w maratonie: brak
Eh, masz rację, nawet zapomniałam o tym wspomnieć. Synchronizacja dwukierunkowa u mnie nigdy nie hulała. Zaczęłam robić dwuetapowo synchro jednokierunkowe i tak zawsze śmiga pod warunkiem niewygaszania ekranu.Yahoo pisze:Ja ustawiam wyłączanie ekranu na 30min. Wtedy przesyłałam dane przez bt (wifi i transmisja danych sa wyłączone). Po przesłaniu danych wyłączam polarflow, włączam wifi i włączam ponownie aplikację, bt nie włączam, bo nie jest potrzebne.I działa.

Po wifi dane przesyłają się do flow szybciej niż przez sieć komórkową.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:10
Tak, najpierw przerzucasz treningi z włączonym tylko blutem z zegarka do aplikacji w telefonie.szymar pisze:żebyśmy się dobrze rozumieli - przy synchronizacji wyłączyć wifi i transmisję danych?
Potem apkę wylączasz, w międzyczasie dezaktywujesz blut i włączasz transmisję danych/Wifi i jeszcze raz odpalasz apkę w telefonie.
Apka pyta czy włączyć blut, odrzucasz propozycję i po chwili zaczyna się przesyłanie danych z apki na serwer polara

Taka konfiguracja u mnie zawsze działa, natomiast próby dwukierunkowej synchronizacji zawsze kończyły się problemami.
-
- Zaprawiony W Bojach
Tylko nie zapomnij włączyć wygaszacza na wiecej niz 2min jesli nie korzystasz z telefonu (od czasu do czasu nie dotkniesz ekranu) i nie uruchamiaj innych aplikacji w tym czasie.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:08
Ja kiedyś narzekalem że muszę kombinować jak wyżej wspomniano. Od jakichś dwóch miesięcy synchronizuje zegarek przez telefon mając włączony zarówno bluetoth jak i transmisje danych/wifi i dane od razu wskakują mi na stronę. LG G2 z androidem 4.4.2.
-
- Zaprawiony W Bojach
A to przypadkiem nie dziala z v800? I mozna by się zapytac po co ta opcja 'ulubione'.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:!2
- Życiówka w maratonie: 3:10:31
U mnie działa w ten sposób.
http://1drv.ms/1VwuOaJ
http://1drv.ms/1VwuOaJ
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Wchodzisz na polar flow w dziennik, następnie klikasz pod nazwą miesiąca na "dodaj" i wybierasz cel treningowy. Edytujesz trening wg swoich widzimisię i ustawiasz sobie datę i godzinę kiedy powinieneś ten trening wykonać i zapisujesz albo klikasz na gwiazdkę i dodajesz go do ulubionych. Synchronizujesz zegarek. Wprowadzony trening widnieje w zegarku w ulubionych.pietrasp pisze:Jak ustawić trening 'ulubiony' z polar flow by był widoczny w 'ulubionych' w zegarku?--odznaczyłem trening gwiazdką ,zsynchronizowałem z zegarkiem i nic(polarm400)
Do m400 nie można wgrać tras. Prawdopodobnie był to V800.pietrasp pisze:widziałem na you tube że jakiś koleś miał na m400 wgrane trasy ale nie opisał jak to zrobił
- Szybki90
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Witam ,
Panowie mam problem z POLAR M400 , od nowości zgrane 4 treningi , niestety 5 nie mogę zgrać podłączam pod lapka z win 7 home premium 64 bit , odpalam aplikacje Polar Flow daje synchronizacje a tu błąd połączenia
, neta mam , sterowniki mam bo wcześniejsze 4 treningi zgrane a teraz 5 nie chce się zgrać jakieś sugestie co to może być ? P.S > resetowałem lapka , połączenie z netem , zmieniałem porty USB podpięcia POLARA M400 oraz kable i dalej to samo nie mam już siły do tego.
Panowie mam problem z POLAR M400 , od nowości zgrane 4 treningi , niestety 5 nie mogę zgrać podłączam pod lapka z win 7 home premium 64 bit , odpalam aplikacje Polar Flow daje synchronizacje a tu błąd połączenia

NEVER GIVE UP