2016 Virgin Money London Marathon - 24.04.2016

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dziku83 pisze:Drodzy forumowicze, nie wiecie czy istnieje jeszcze opcja zapisania się na Londyn 2016? Znacie jakieś biura podrózy, które mają jeszcze miejsce lub inne sposoby aby dostac się na listę? Z góry dziękuję za pomoc! :)
Nie znam innej niż instytucje charytatywne z wolnymi miejscami, ale to oznacza, że trzeba uzbierać lub wpłacić z własnej kieszeni minimalną kwote określoną przez taką instytucję. To nie są małe pieniądze, więc jeżeli zbiórka nie wchodzi w grę to raczej jest to rozwiązanie dla bardzo zamożnych.
PKO
dziku83
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nigdy nie wybaczę rodzicom, że nie urodziłem się bogaty :) A tak na poważnie to fundacje raczej odpadają. Z tego co widziałem to oczekują dużo, chociaż na Berlin udało mi sie zapisać przez fundację RTL-u i do standardowej ceny musiałem dopłacic tylko 64 euro.
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Mi własnie przyszła informacja, że nie zostałem wylosowany

dzikus83: Jest też link do tour-operatorów, gdzie jeszcze trzeba pytać o możliwość startu https://www.virginmoneylondonmarathon.c ... eas-entry/
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

Ja już 3 raz z rzędu dostałem informację, że nie zostałem wylosowany :grr:.

Generalnie trochę w zeszłym roku w tym kopałem i wydaje się, że Londyn to jest najmniej transparentny maraton ze wszystkich Major'sów.
Z tego co pisali Angole, organizatorom znacznie bardziej opłaca się opchnąć pakiety organizacjom charytatywnym / touroperatorom niż prywatnym osobom i traktują to jako doskonały biznes (nie żebym miał coś przeciwko biznesowi, ale jak Berlin robi ten biznes to jakoś transparentnie to wygląda).

Podobno (ploteczki z internetu) organizacje charytatywne dostają te pakiety po 300 GBP. A żeby je od nich dostać trzeba zebrać min. 2000 GBP.
Natomiast prywatnie (z losowania) pakiet kosztuje poniżej 100 GBP. Więc lepiej wykreować potrzebę dostania się przez organizacje charytatywne. Wszystkim to się opłaca (poza uczestnikami), a w dodatku jak taka dobroczynność jest medialnie nośna ...
Obrazek
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to i ja się melduję, iż zostałem uprzejmie poinformowany, że nie dla psa kiełbasa... Ehm, muszę zatem jakąś inną opcję na wiosnę zaklepać.
dziku83
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Z racji iż mieszkam w Irlandii, napisałem do tutejszego tour operatora z zapytaniem o cenę pakietu na maraton w Londynie. Za 2 noce w hotelu + bliety lotnicze + transport z hotelu na start wycenili na...... uwaga 1045 euro :) :) Do tego trzeba doliczyć ubezpieczenie. Nie bedę tego nawet komentował. Jeżeli cenowo tak to wygląda też w innych krajach to życzę im powodzenia. Bilety z Dublina do Londynu kosztują maksymalnie 25euro w jedną stronę :)
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki dziku83. To ja już nigdzie nie będę dzwonił...
Namor
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:45:07
Życiówka w maratonie: 3:18:34

Nieprzeczytany post

U mnie ciągle nic więc może do 5x sztuka ? Mam nadzieję, że teraz będą wysyłać dobre wiadomości.
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Namor pisze:U mnie ciągle nic więc może do 5x sztuka ? Mam nadzieję, że teraz będą wysyłać dobre wiadomości.
Tego Ci życzę!
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Namor pisze:Mam nadzieję, że teraz będą wysyłać dobre wiadomości.
Oby nie :bum: Miałem w planie szybki, dobrze zorganizowany maraton w Duesseldorfie w tym samym terminie. Ale jak się dowiedziałem, że otwarte są zapisy na Londyn i udział w tej ruletce nic nie kosztuje, to się we mnie chyba odezwała dusza hazardzisty. Nie wiem po ch... się zapisałem i będę miał niezły zgryz jak mnie wylosują :grr: A swoją drogą, to chyba losowanie robią na maszynie od lotto jeśli to jest tak rozwleczone w czasie, albo maile z wynikiem losowania ręcznie wklepuje w klawiaturę jakaś panienka :hahaha:
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PawelS pisze:
Namor pisze:Mam nadzieję, że teraz będą wysyłać dobre wiadomości.
Oby nie :bum: Miałem w planie szybki, dobrze zorganizowany maraton w Duesseldorfie w tym samym terminie. Ale jak się dowiedziałem, że otwarte są zapisy na Londyn i udział w tej ruletce nic nie kosztuje, to się we mnie chyba odezwała dusza hazardzisty. Nie wiem po ch... się zapisałem i będę miał niezły zgryz jak mnie wylosują :grr: A swoją drogą, to chyba losowanie robią na maszynie od lotto jeśli to jest tak rozwleczone w czasie, albo maile z wynikiem losowania ręcznie wklepuje w klawiaturę jakaś panienka :hahaha:
To chyba jednak nie jest losowanie w takim czysto "losowym" sensie. Wydaje mi się, że są pewne założone kwoty wg. narodowości, płci, wieku, pierwszego/nie pierwszego maratonu itp. dopiero w tych grupach są losowani szczęśliwcy
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"We regret that we have to advise you that your application to run in the 2016 Virgin Money London Marathon has not been successful ..."

Co za ulga :hej:
Może kiedyś jeszcze spróbuję się załapać, ale teraz to się nawet cieszę, że mi się problem wyboru sam rozwiązał.
Duesseldorf czeka :spoko:
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:48
Życiówka w maratonie: 3:36:08

Nieprzeczytany post

Wciąż czekam na email
To już trzeci raz jak próbuję
Wśród forumowiczów www.runningforum.it nikt nigdy nie został wylosowany jak pamięć sięga.
Kto biegł, to poprzez agencje turystyczne, które zajmują się turystyką biegową, ale końcowy koszt (lot, pobyt w hotelu) jest o wiele większy niż wyjazd indywidualny...
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Również nie zostałem wylosowany. Spróbuję za rok.
Jeszcze wyjdzie, że łatwiej się dostać do Tokio, niż do Londynu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:48
Życiówka w maratonie: 3:36:08

Nieprzeczytany post

dziku83 pisze:Z racji iż mieszkam w Irlandii, napisałem do tutejszego tour operatora z zapytaniem o cenę pakietu na maraton w Londynie. Za 2 noce w hotelu + bliety lotnicze + transport z hotelu na start wycenili na...... uwaga 1045 euro :) :) Do tego trzeba doliczyć ubezpieczenie. Nie bedę tego nawet komentował. Jeżeli cenowo tak to wygląda też w innych krajach to życzę im powodzenia. Bilety z Dublina do Londynu kosztują maksymalnie 25euro w jedną stronę :)
1200-1400 Euro biorà wloskie biura turystyczne...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ