Komentarz do artykułu Najszybsi w Warszawie biegają w adidas!
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Najwolniejsi też pobiegli w adidasie i to zdaje się też jest prawda, czyli można by również pomyśleć, że te buty spowalniają biegaczy.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
i możesz napisać o tym notatkę. ostatni mogli być przez przypadek w Nike, czy Asicsie, więc wcześniej sprawdź, czy to prawda, żeby nikt na forum nie mógł się czepiać bez sensu. a potem napisz. może być ciekawe info - w jakich butach przybiegła ostatnia 10-tka w W-wie? chętnie przeczytam. chyba, że już na 100% wiesz, że Adidas.
Go Hard Or Go Home
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale dlaczego niejednoznaczni? Notatka prasowa oznacza, że otrzymaliśmy taką notatkę od strony zainteresowanej, czyli od adidasa, pewnie od ich marketingu.brujeria pisze:Adam, zaczynacie odwracać kota ogonem, czepiając się słówek, a sami jesteście mocno niejednoznaczni w tej kwestii.
Podzielam wątpliwości yacoola i mam własne. Co to znaczy notatka prasowa?
Nie napisali tutaj żadnej nieprawdy, nie napisali, że: "dlatego, że ci zawodnicy byli najszybci bo biegali w adidasach" tylko, zgodnie z faktami, że" "najszybsi zawodnicy pobiegli w adidasach".
Oczywiście, że marketingowi adidasa chodzi o to, żeby w głowie powstało skojarzenie: szybkie bieganie = adidas.
Ale czy robią to w jakiś naganny, nielegalny sposób? Gdzie się czepiamy słówek? To raczej Yacool przeinacza to co zostało napisane.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tego typu notatka prasowa do jakiej mnie zachęcasz wymaga już jakiegoś skrupulatnego podejścia i wzięcia odpowiedzialności za przygotowany materiał. Notatka prasowa adidasa, to najgorsza z form notatek.
Jestem za stary na to żeby być naiwnym, ale jeszcze nie tak stary żeby być zdziecinniałym i wiem, że liczy się to co niedopowiedziane, dlatego gra jaką stosuje adidas jest nadużyciem.
Gdyby organizatorzy maratonu podpisali kontrakt z menedżerami zawodników wspieranych przez najk, to mielibyśmy prawdopodobnie taką samą notatkę, tyle że ze zmienioną nazwą firmy. I też byłaby prawdziwa.
Jestem za stary na to żeby być naiwnym, ale jeszcze nie tak stary żeby być zdziecinniałym i wiem, że liczy się to co niedopowiedziane, dlatego gra jaką stosuje adidas jest nadużyciem.
Gdyby organizatorzy maratonu podpisali kontrakt z menedżerami zawodników wspieranych przez najk, to mielibyśmy prawdopodobnie taką samą notatkę, tyle że ze zmienioną nazwą firmy. I też byłaby prawdziwa.
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
W ostatniej dziesiątce był Paweł - Bosy Biegacz, więc się koncepcja najgorszych butów sypie...WojtekM pisze:może być ciekawe info - w jakich butach przybiegła ostatnia 10-tka w W-wie? chętnie przeczytam. chyba, że już na 100% wiesz, że Adidas.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Rzeczywiście to ciekawa wieść. Sprytny marketingowiec na pewno ukręciłby z tego notkę.
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Coś w stylu: "Nawet jeden z najwolniejszych wolał biec boso, niż miałby założyć buty firmy xxxxxx" ?yacool pisze:Rzeczywiście to ciekawa wieść. Sprytny marketingowiec na pewno ukręciłby z tego notkę.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
2. A to mój blog biegowy
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bynajmniej. No chyba, że robiłby czarny pijar konkurencji.
Posłuszny żołnierz korporacji napisałby, że gdyby założył buty firmy xxx, to nie skończyłby w ostatniej dziesiątce lecz byłby znacznie szybszy.
Posłuszny żołnierz korporacji napisałby, że gdyby założył buty firmy xxx, to nie skończyłby w ostatniej dziesiątce lecz byłby znacznie szybszy.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: brak
I to jest reklama nie notka prasowa. Taka różnica. Od prasy wymaga się rzetelności (patrz prawo prasowe) i prasa budzi zaufanie. Na reklamę patrzymy z przymrużeniem oka. Podszywanie się reklamy pod prasę jest naganne. Zupełnie inaczej odbiera się wtedy tekst.Adam Klein pisze:Ale dlaczego niejednoznaczni? Notatka prasowa oznacza, że otrzymaliśmy taką notatkę od strony zainteresowanej, czyli od adidasa, pewnie od ich marketingu.brujeria pisze:Adam, zaczynacie odwracać kota ogonem, czepiając się słówek, a sami jesteście mocno niejednoznaczni w tej kwestii.
Podzielam wątpliwości yacoola i mam własne. Co to znaczy notatka prasowa?
Nie napisali tutaj żadnej nieprawdy, nie napisali, że: "dlatego, że ci zawodnicy byli najszybci bo biegali w adidasach" tylko, zgodnie z faktami, że" "najszybsi zawodnicy pobiegli w adidasach".
Oczywiście, że marketingowi adidasa chodzi o to, żeby w głowie powstało skojarzenie: szybkie bieganie = adidas.
Ale czy robią to w jakiś naganny, nielegalny sposób? Gdzie się czepiamy słówek? To raczej Yacool przeinacza to co zostało napisane.
- embe
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:52
- Życiówka w maratonie: 3:23:30
Nie wiem, jak cała dziesiątka, ale ostatnich dwóch dotarło w asicsachWojtekM pisze:w jakich butach przybiegła ostatnia 10-tka w W-wie? chętnie przeczytam. chyba, że już na 100% wiesz, że Adidas.
https://www.facebook.com/FundacjaMarato ... =3&theater
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Ło matko! To przez te ASICS'y zabrakło mi 50 minut do złamania trzech godzin...embe pisze:Nie wiem, jak cała dziesiątka, ale ostatnich dwóch dotarło w asicsachWojtekM pisze:w jakich butach przybiegła ostatnia 10-tka w W-wie? chętnie przeczytam. chyba, że już na 100% wiesz, że Adidas.
https://www.facebook.com/FundacjaMarato ... =3&theater
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To już bardziej zgryźliwość niż manipulacja. Wytrawny marketingowiec zasugerowałby, że w jego butach "złamałeś cztery godziny aż o 10 minut!".Marc.Slonik pisze:Ło matko! To przez te ASICS'y zabrakło mi 50 minut do złamania trzech godzin...
-
- Zaprawiony W Bojach
nie wytrzymuję, naprawdę. są jakieś granice paranoi, jak również interpretacji tekstu.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wytrzymasz. Zjedz dzielnie popcorn.