No ok, wycofuję się z tego, ale wg mnie Twoje założenia są jednostronne, tzn masz jakąś wizję, że idealny but musi być tylko taki, który podlega Twojej definicji, Twojemu modelowi. A nie można zweryfikować czy jest model rzeczywiście najlepszy.yacool pisze:Gdybyś biegał boso po asfalcie to byś wiedział, że to co napisałeś trudno podtrzymać.
Komentarz do artykułu Najszybsi w Warszawie biegają w adidas!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Weźmy taki scenariusz:
100 ostatnich osób w maratonie biegło w adidas!
Czyż to nie intrygujący news? Jak to możliwe, czy to tylko zbieg okoliczności, czy jednak jest coś w tych butach?
Oczywiście! To najwygodniejsze buty do chodzenia.
Zachęci to do zakupy, czy marny ze mnie marketingowiec?
------------------------
Fredzio, piszesz więcej o moich założeniach niż ja sam. W moich tekstach na ten temat jestem bardziej sceptyczny niż to zakreślasz, bo temat jest rozwojowy, a nie skończony i udowodniony.
100 ostatnich osób w maratonie biegło w adidas!
Czyż to nie intrygujący news? Jak to możliwe, czy to tylko zbieg okoliczności, czy jednak jest coś w tych butach?
Oczywiście! To najwygodniejsze buty do chodzenia.
Zachęci to do zakupy, czy marny ze mnie marketingowiec?
------------------------
Fredzio, piszesz więcej o moich założeniach niż ja sam. W moich tekstach na ten temat jestem bardziej sceptyczny niż to zakreślasz, bo temat jest rozwojowy, a nie skończony i udowodniony.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No naprawdę bardzo niebezpieczna jest ta manipulacja adidasa.
Czuję sie tak zmanipulowany, że zauważyłem, że cała piątka ostatnich rekordzistów świata w maratonie biegła w adidasach.
http://katalogbiegowy.pl/artykul/rekord ... s-boost-2/
Za bardzo sie Jacek denerwujesz. A to poprostu zwykłe ciekawostki.
Czuję sie tak zmanipulowany, że zauważyłem, że cała piątka ostatnich rekordzistów świata w maratonie biegła w adidasach.
http://katalogbiegowy.pl/artykul/rekord ... s-boost-2/
Za bardzo sie Jacek denerwujesz. A to poprostu zwykłe ciekawostki.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Z utęsknieniem więc czekam, aż Kipchoge pobije rekord w swoich skrzydlatych najkach.
Marna będzie dla mnie pociecha, gdy najk zacznie pieprzyć wtedy to samo, co dziś adidas, dlatego to bardziej zniechęcenie niż zdenerwowanie.
Marna będzie dla mnie pociecha, gdy najk zacznie pieprzyć wtedy to samo, co dziś adidas, dlatego to bardziej zniechęcenie niż zdenerwowanie.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ale Adam, przecież to manipulacja i nie ma się co oburzać. Reklama jest manipulacją nawet jeśli opiera się na prawdziwych danych. Kwestia odpowiedniej obróbki danych. Bardzo często przy reklamach leków, a w zasadzie suplementów mówi się, że 9 na 10 pacjentów widzi poprawę po stosowaniu leku z tym, że "badania" prowadzone są w ten sposób, że pacjentowi głupio jest powiedzieć inaczej niż, że mu ten "lek" pomógł
Poczytaj sobie o NLP. Dowiesz się wielu ciekawych rzeczy 

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W tempo podane:
Defective shoes cost Kipchoge record in Berlin
Defective shoes cost Kipchoge record in Berlin
- Dariusz Nożyński
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 31:40
- Życiówka w maratonie: 2:25:13
- Kontakt:
Czołem,
ja niby też wybrałem adidasy w tym roku, ale dlatego że przeczytałem że są dobre
.
Generalnie biegałem w Nike Streak 4, miękkie i mi odpowiadały, poza tym zrobiłem w nich życiówkę 2:25:40 w 2013r więc nie miałem po co zmieniać. Problem był taki że ten model wytrzymywał dosłownie jeden maraton:), i pojawiały się pęknięcia po bokach. Miałem mega problemy z uznaniem reklamacji tych butów (w których sklepach, przez grzeczność nie wspomnę:)). Łatałem więc buty na własną rękę i biegałem dalej zawody (na tempa bałem się ich brać żeby się nie rozleciały). Podczas półmaratonu praskiego w tym roku, niestety od 5-7km biegłem już w naderwanym bucie, musiałem więc kupić coś nowego. Chwilę poczytałem w czym ludzie biegają, no i pomimo zaporowej ceny zdecydowałem się na adidasa boosta. Na treningach tempowych wydawał się ciut za twardy dla mnie no ale na szczęście na maratonie biegło się dobrze (na pewno nie przeszkadzał) - może dlatego że co innego było w głowie. Natomiast poza boostami, nic innego nie testowałem no bo niby jak?:))) Taka prosta życiowa historia;))
--
Pozdro
ja niby też wybrałem adidasy w tym roku, ale dlatego że przeczytałem że są dobre

Generalnie biegałem w Nike Streak 4, miękkie i mi odpowiadały, poza tym zrobiłem w nich życiówkę 2:25:40 w 2013r więc nie miałem po co zmieniać. Problem był taki że ten model wytrzymywał dosłownie jeden maraton:), i pojawiały się pęknięcia po bokach. Miałem mega problemy z uznaniem reklamacji tych butów (w których sklepach, przez grzeczność nie wspomnę:)). Łatałem więc buty na własną rękę i biegałem dalej zawody (na tempa bałem się ich brać żeby się nie rozleciały). Podczas półmaratonu praskiego w tym roku, niestety od 5-7km biegłem już w naderwanym bucie, musiałem więc kupić coś nowego. Chwilę poczytałem w czym ludzie biegają, no i pomimo zaporowej ceny zdecydowałem się na adidasa boosta. Na treningach tempowych wydawał się ciut za twardy dla mnie no ale na szczęście na maratonie biegło się dobrze (na pewno nie przeszkadzał) - może dlatego że co innego było w głowie. Natomiast poza boostami, nic innego nie testowałem no bo niby jak?:))) Taka prosta życiowa historia;))
--
Pozdro
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No i fajnie, że buty pasują, że życiówki padają i w ogóle wszystko cacy, tyle że nie o to tu chodzi.
Gdy do pływania wyczynowego weszła rekinia skóra, to okazało się, że jest tak skuteczna, iż zakazano jej stosowania w myśl zasady zachowania równych szans dla każdego zawodnika. Marzenie producenta sprzętu sportowego spełniło się aż za bardzo.
Adidas nie ma żadnych podstaw do informowania, że w jego butach biega się szybciej, a tymczasem głosi jakby był w posiadaniu wyśnionego systemu, który lada dzień zostanie zakazany jako niedozwolony doping. O to tu chodzi, a nie o wasze układy z adidasem, które nikogo nie obchodzą i obchodzić nie powinny, bo to wasza prywatna sprawa.
Gdy do pływania wyczynowego weszła rekinia skóra, to okazało się, że jest tak skuteczna, iż zakazano jej stosowania w myśl zasady zachowania równych szans dla każdego zawodnika. Marzenie producenta sprzętu sportowego spełniło się aż za bardzo.
Adidas nie ma żadnych podstaw do informowania, że w jego butach biega się szybciej, a tymczasem głosi jakby był w posiadaniu wyśnionego systemu, który lada dzień zostanie zakazany jako niedozwolony doping. O to tu chodzi, a nie o wasze układy z adidasem, które nikogo nie obchodzą i obchodzić nie powinny, bo to wasza prywatna sprawa.
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
A powiedzcie mi tu przy okazji - bo ja to na okrągło biegam w takich butach z Dacathlonu na rzepy - tym wszystkim, że startówka, że treningówka, że boost to ją się powinienem zacząć przejmować jak zejdę na dychę poniżej 30 minut, czy jakoś wcześniej (teraz jestem na 43)? 

.
-
- Zaprawiony W Bojach
but to but, adidas robi bardzo fajne wytrzymałe buty, nie mogę narzekać na mojego treningowego superglida w którym naczłapałem 1500km teraz czkam aż przyjdą nike zobaczymy ile w nich pobiegam 
jestem ciekawy jaki wpływ na wynik ma but w stosunku do formy/predyspozycji/warunków na trasie, ja obstawiam że nie więcej niż 1-2%

jestem ciekawy jaki wpływ na wynik ma but w stosunku do formy/predyspozycji/warunków na trasie, ja obstawiam że nie więcej niż 1-2%

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Po raz pierwszy mam wrażenie, że piszesz jak gdybyś celowo przeinaczał to co zostało powiedziane. Adidas powiedział, że w jego butach biegali najszybsi zawodnicy.yacool pisze:Adidas nie ma żadnych podstaw do informowania, że w jego butach biega się szybciej
Natomiast w kwestii tego czy są podstawy czy nie, to też nie jest to prawda, bo jakieś podstawy mają (chociaż w badaniu chodzi o energy boost):
http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=5909
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
Adam, zaczynacie odwracać kota ogonem, czepiając się słówek, a sami jesteście mocno niejednoznaczni w tej kwestii.
Podzielam wątpliwości yacoola i mam własne. Co to znaczy notatka prasowa? Kto jest autorem - Ty, ktoś z redaktorów biegania, czy dostaliście to e-mailem od adidasa? A może to "przedruk" z innej prasy? Ale wtedy to wypadałoby podać źródło. Odpowiedz proszę, a potem możemy kontynuować dyskusję.
Na marginesie, co do Adiosów, to uważam że są świetne.
Podzielam wątpliwości yacoola i mam własne. Co to znaczy notatka prasowa? Kto jest autorem - Ty, ktoś z redaktorów biegania, czy dostaliście to e-mailem od adidasa? A może to "przedruk" z innej prasy? Ale wtedy to wypadałoby podać źródło. Odpowiedz proszę, a potem możemy kontynuować dyskusję.
Na marginesie, co do Adiosów, to uważam że są świetne.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Z nieoficjalnego źródła wiem, że puma Ignite robiła testy porównawcze swojej pianki wykorzystując ten sam sposób, czyli ze spadającą kulką. Wyszło im, że ich pianka jest jeszcze lepsza od Boosta. Tylko, że co z tego, skoro najwięcej Ignite i Boosta jest pod piętą, czyli obie konstrukcje raczej ograniczają swój potencjał niż go wykorzystują. Poza tym puma to czwarta liga w rankingu sprawności marketingowej i nawet jakby to, co mówią o piance Ignite było prawdą, to i tak Bolt nie pobiegnie w nich maratonu.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
nie wiem o co się czepiacie. zgadzam się z Adamem - najszybsi pobiegli w Adidasie i to jest prawda. nie widzę niczego złego w tej notatce.
dlaczego pobiegli w Adidasie - to temat na inną dyskusję.
dlaczego pobiegli w Adidasie - to temat na inną dyskusję.
Go Hard Or Go Home