Parkrun Polska - weź udział lub zorganizuj bieg parkrun

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziś 1 lipca - obchodzimy Międzynarodowy Dzień Psa.
Wśród biegaczy jest wiele psów - biegają z nami na treningach, startują także w zawodach.

Na parkrun nie zapominamy o naszych pupilach i z tej okazji zapraszamy na najbliższą imprezę w sobotę 4 lipca biegaczy razem ze swoimi przyjaciółmi. Przygotowaliśmy nawet jakieś drobne gadżety z tej okazji. Prosimy tylko właścicieli psów, aby rozważyli, czy udział psa w biegu nie wyrządzi mu krzywdy - jeśli będzie duży upał, warto jednak zostawić psa w cieniu. Nie zapomnijcie także o wodzie dla siebie i zwierząt. Jeśli nie macie własnego psa, to może sprawdzicie w okolicznym schronisku, czy jest psiak, którego można zabrać z tej okazji na dłuższy spacer. Niektóre schroniska chętnie "wypożyczają" zwierzęta biegaczom - ku obopólnej radości.

Czekamy na Was!
PKO
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W najbliższą sobotę 1 sierpnia zapraszamy na nasz 20-ty parkrun, który z okazji 71. rocznicy wybuchu Powstania Warszawskiego będzie poświęcony temu wydarzeniu. Zachęcamy do zabrania ze sobą elementów stroju lub gadżetów (opaski, flagi, chorągiewki, etc.) nawiązujących do tego wydarzenia. Uczcijmy pamięć Powstańców.

Pamiętamy o także o Godzinie "W" - o godz. 17.00, gdy usłyszymy syreny, zatrzymujemy się, stajemy na baczność, mężczyźni zdejmują nakrycie głowy.
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jutro parkrun na Ursynowie w okularach przeciwsłonecznych. Nie zapomnijcie też o czymś do picia, bo w tym upale to nawet piątka potrafi nieźle zwalić z nóg.
https://pl-pl.facebook.com/pages/parkru ... 4714344496
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W ubiegłą sobotę był parkrun z wąsem na Ursynowie...

Obrazek

Najbliższy będzie parkrunem z babeczką. Interpretacja dowolna.
PrzemekC
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej. Co mogę zrobić, żeby dodać klub do ParkRun, jest info o tym na stronie? Wydaje mi się, że było info o pisaniu na maila z prośbą o dodanie klubu, ale jaki adres?
pisałem na biuro polskie i ursynowa (akurat chodzi o ten bieg) ale brak odzewu, ale nie wiem nawet czy mój mail wpadł do spam, czy powinienem pisać do kogoś innego?

MEL a może Ty bezpośrednio jesteś mi w stanie pomóc, tzn dodać ten klub? :hejhej:
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PrzemekC pisze:Hej. Co mogę zrobić, żeby dodać klub do ParkRun, jest info o tym na stronie?
(...)
MEL a może Ty bezpośrednio jesteś mi w stanie pomóc, tzn dodać ten klub? :hejhej:
Hej, PrzemkuC! MEL. jest w stanie pomóc, ale niestety nie bezpośrednio dodać klub.

Niestety, z klubami to jest tak, że zmiany są wprowadzane gdzieś tam hen daleko w Londynie i ponoć tylko raz w tygodniu, więc trzeba trochę czekać. Dodatkowo teraz okres urlopowy, więc czasami mejle czekają na przeczytanie dłużej.
Mam propozycję - napisz jeszcze raz mejla na adres PolskaBiuro@parkrun.com z kopią na warszawa-ursynowwolontariusze@parkrun.com - postaram się popchnąć sprawę.

Jako pociesznie mogę tylko napisać, że jak już pojawi się Twój klub, to będzie widoczny także w historycznych biegach. A zatem - uszy do góry! Wpadnij w sobotę. Z babeczką!
PrzemekC
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wow. Dziękuję bardzo za odpowiedź. Przesłałem ponownie maila, chociaż to że kluby są rejestrowane gdzieś tam w oddali za wodą nie napawa optymizmem(ale reszta Twojego posta już tak)... tak więc czekam na pomyślne rozwiązanie sprawy - ważne, żeby nie zginęło... a co do klubu to zorganizowałem kilka osób z tego "klubu" czyli firmy w której biorę udział w rozkręcaniu sekcji biegowej do pojawienia się na biegu, jakoś tak Ursynów najbardziej nam podpasował. Jutro, o ile nie zrezygnują w ostatniej chwili, to kilka osób pobiegnie (a jak zrezygnują to tylko ja) i pewnie jeszcze w przyszłości się pojawimy. Tak więc fajnie, że będzie to widoczne w historycznych klasyfikacjach. A babeczki postaram(y) się zorganizować:)
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najbliższy parkrun 19 września pod hasłem "Biegnę po wynik" - zachęcamy biegaczy do regularnych badań lekarskich. U nas na Ursynowie będzie, jak zwykle, fantastycznie!
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:Najbliższy parkrun 19 września pod hasłem "Biegnę po wynik" - zachęcamy biegaczy do regularnych badań lekarskich. U nas na Ursynowie będzie, jak zwykle, fantastycznie!
Jak zapowiadałam, tak było: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 496&type=3

Na najbliższym parkrunie prawdopodobnie będzie więcej wolo niż biegaczy, ze względu na Maraton Warszawski, ale mogę się mylić. Zapraszam w sobotę na Ursynów!
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Było deszczowo, ale wesoło: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 4714344496

W najbliższą sobotę staramy się pobić rekord frekwencji. Pomożecie?
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rekordu nie pobiliśmy, ale i tak bawiliśmy się świetnie. Sporo dzieciaków było wolontariuszami, co mnie ogromnie cieszy.
parkrun_ursynow_20151003.jpg
Może wpadniesz na Ursynów w tę sobotę zobaczyć jak jest?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z powodu deszczowej pogody frekwencja w ostatnią sobotę nie powalała, ale Ci którzy przyszli nie żałowali.
parkrun_ursynow_20151017_mini.jpg
Na najbliższą sobotę nie zapowiadają deszczu...
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ostatnio było fantastico:
parkrun_ursynow_20151024_mini.jpg
A teraz będzie jeszcze fajniej, bo jest konkurs na przebranie inspirowane dynią:
https://www.facebook.com/events/326256417498445/
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach