miszcz95: biegać regularnie i poprawiać szybkość :)

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:48:20
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No 1,5 miesiąca mnie nie było tutaj :orany: Trochę się pozmieniało. Pierwsza zmiana: Biegam :hej: Udało się w jakimś stopniu te moje nieszczęśliwe kostki wyleczyć i biegam sobie od połowy października 4 razy w tygodniu. Zacząłem też trochę chodzić na siłownię. Do tej pory w listopadzie mam na liczniku 65km
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj dyszka mniej więcej po 6:00min/km. Całkiem przyjemnie :) Teraz czekamy na mecz i pewnie kolejną porażkę naszych Orłów :trup:
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Biegam sobie ale jakoś słabo pisze :ble: I to biegam najwięcej w życiu do tej pory, bo w grudniu już 150km jest a tu jeszcze tydzień pozostał więc może do 200 uda się dojść :) Zawodów na razie żadnych nie planuje, bo nawet nic nie ma w okolicy. I oczywiście wszystkim przypadkiem tu zaglądającym(i nie tylko :oczko: ) życzę Wesołych Świąt, zero kontuzji i oczywiście samych życiówek :usmiech:
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

I Nowy Rok zaczął się chorobą. Podczas biegu w czwartek po 5 km zaczęło mnie boleć gardło więc wróciłem do domu. Wczoraj całkowicie straciłem głos i do tego doszedł jeszcze katar, kaszel i ból głowy. Tak więc mam przerwe chwilową
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Łohoho trochę mnie tu nie było ale żyje. Pozmieniało się przez ten czas kilka rzeczy. Ciąg dalszy problemów z ciągłymi skręceniami kostki. Kilka wizyt u chirurga i teraz czekam na wizytę u ortopedy. W lutym prawie bez biegania, pierwsza połowa marca też słabo (ze względu właśnie na tą kostkę...). Teraz trochę trzeba się ogarnąć bo za miesiąc matura :orany: :orany: I wymyśliłem sobie żeby spróbować się do wojskowej szkoły oficerskiej we Wrocławiu. Wiadomo z czym to się wiąże-testy sprawnościowe :lalala: Wczoraj minęły dokładnie 2 lata od momentu jak wyszedłem pierwszy raz pobiegać więc o bieganie się na testach nie boje (jest 1000m i 10x10m). 1000 pobiegłem ostatnio tak dla sprawdzenia w 3:35 po prawie dwumiesięcznej przerwie więc trochę się uda urwać przez te 3 miesiące. Przynajmniej mam taką nadzieje. Obecnie sobie biegam dystanse typu 8-14km dość wolno żeby się trochę rozruszać a dzisiaj mi Pan wfista wypalił z pytaniem czy nie chcę jechać na jakieś powiatowe zawody w przełajach na 1500m i tak trochę nie wiem co robić bo nie chce być ostatni tam :hahaha: Chociaż fajnie że te zawody się odbywają w parku który znajduje się jakieś 4km ode mnie i dosyć często tam sobie biegam. W piątek muszę dać odpowiedź, a teraz trzeba się ruszyć i wyjść pobiegać
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No i pojechałem na te zawody. Cel osiągnięty: ostatni nie byłem. Garmin mi zmierzył 1600m więc trochę więcej niż miało być :ble: Wielkich górek to tam nie ma ale po 700 metrach puścili nas trochę obok ścieżki i tam było trochę nieciekawie bo aż się zapadłem w piasek (chyba kilka kg trzeba jeszcze zrzucić :szok: ) Czas nie powala. 6:48 na 1600m. Pierwsze 1000m zrobiłem w równe 4 minuty a później to nie wiem co się stało :hejhej: W niedziele do Łodzi na 10km ale raczej pobiegne wolniej z debiutującą koleżanką :bleble:
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No i koleżanka zaskoczyła. Spodziewalem się że jak z nią pobiegnę to będziemy może próbować łamać godzinę a tutaj 52:45 :) Jak na debiut to myślę że całkiem przyzwoicie. Ogólnie impreza przyjemna, ludzi sporo. Przez większość trasy ludzie dopingowali a biegłem na tyle dla zabawy że przybijałem piątki z każdą grupką dzieciaków, miło :ble:
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzień dobry :szok: ale masakra, nie było mnie pół roku prawie. Co gorsze, niewiele biegałem w tym czasie.. Wczoraj pierwsze 10km od połowy kwietnia. Jakoś tak dziwnie zeszło, najpierw cały maj i matury (wymówka że niby się uczyłem?) w czerwcu wyprawa rowerami nad morze, lipiec sierpień troszkę pobiegałem ale pewnie nawet by razem nie wyszło 100km... Więc raczej ogólnie ciężko. No ale wracamy (mam nadzieje że już tak trochę na dłużej). Zmieniłem trochę miejsce biegania bo właśnie poznaje ścieżki biegowe w Poznaniu :) Udało się dostać na studia więc konieczna była przeprowadzka, niestety, już wiem że ja to się do miasta nie nadaje, to nie dla mnie :bum: wolę spokój u siebie na wsi :hejhej: Planów jeśli chodzi o jakiekolwiek zawody na razie brak bo zobaczymy jak to wyjdzie chociaż myślę że jakąś dyszkę jeszcze w tym roku zaliczę żeby sprawdzić na jakim w ogóle jestem poziomie :)
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Udało się zdążyć! W momencie jak wszedłem do domu zaczęło lać :) troszkę ponad 10 km znów. Fajnie się biegło tylko trochę wiatr denerwował ale poza tym świetnie. W ogóle podczas powrotu 300m od domu znalazłem dwa ładne kozlarki :) za dobrze nie świadczy o moim tempie jeśli wyhaczyłem grzyby podczas biegu
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj, a właściwie to już wczoraj :), kolejna dyszka. Coraz lepiej mi się biega. Jutro od rana (a właściwie to dzisiaj) w planach kilka km. Dosłownie kilka bo już po trzech dniach biegania czuje nogi... a nie chciałem jutro robić przerwy bo w piątek pewnie oddam krew i będzie przymusowa przerwa :) dzisiaj ta dyszka wyszła bez spinania się poniżej 58 minut :) tylko jeden km wszedł powyżej 6min/km więc jestem zadowolony
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj troszkę dłużej i wolniej :) 13km po 6:15min/km. W czwartek krwiodawstwo więc wczoraj wolałem odpocząć :) Z tym krwiodawstwem to w ogóle komedia. Facebook mi przypomniał że to czwartek bo byłem przekonany że to w piątek. Jutro od rana może coś pobiegam a wieczorem kierunek Poznań i zobaczymy co to za studia sobie wybrałem :trup:
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To "coś" dzisiaj od rana to aż 4km. W nocy w ogóle nie spałem, zasnąłem kilka minut po... 6 :echech: przespałem z 3 godziny i stwierdziłem że pobiegam. Ciężko. Pół roku przerwy było i w tym tygodniu tak w sumie od zera zrobiłem blisko 50km na 5 treningach. Nie wiem czy nie za dużo na początek chociaż niby czuję się ok. W ogóle trzeba trochę ciuchów dokupić bo nie będę wyrabiał jeśli będę biegał i w Poznaniu i w domu (każdy powód jest dobry żeby sobie sprawić prezencik :hahaha: )
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Biegam. Ktoś mi powie co się stało, że nie można zakładać nowych blogów? Bo troszkę mnie tu nie było i ja nie w temacie. Biegam od początku września regularnie, na razie na liczniku 90km :)
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wczoraj basen, pierwszy raz w tym roku, 1250m przepłynięte, po każdych 100m chwilka przerwy na odsapnięcie. Fajnie fajnie, ciepło. Zaraz trzeba się zebrać i może jakieś interwały? 500m po 5 min/km? Takie szaleństwo.
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

I było.. 6x500m w tempie ciut poniżej 5min/km. Ogółem dyszka wyszła. Najszybciej w tym roku... 59 minut 51 sekund. Coraz szybciej, chyba zacznę biegać w kasku bo to już niebezpieczne prędkości :szok:
ODPOWIEDZ