Suunto Ambit 3

vincec
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja reklamowałem po dwóch miesiącach przestał mi działać , i im wysyłałem podobno bateria się skończyła i wymienili na nową , ale żeby bateria siadła po tak krótkim czasie :-) , wymienili mi bez problemu tylko okazało się że wysłali mi chyba nie mój pasek ,ten który przysłali był nieźle zużyty , napisałem do Suunto o tej sytuacji i przesłałem zdjęcia jak wyglada teraz pasek , odpisali ze przepraszają i wysyłają nowy ,czekam :-)
PKO
adarth
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 3:55:58

Nieprzeczytany post

vincec pisze:Ja reklamowałem po dwóch miesiącach przestał mi działać , i im wysyłałem podobno bateria się skończyła i wymienili na nową , ale żeby bateria siadła po tak krótkim czasie :-) , wymienili mi bez problemu tylko okazało się że wysłali mi chyba nie mój pasek ,ten który przysłali był nieźle zużyty , napisałem do Suunto o tej sytuacji i przesłałem zdjęcia jak wyglada teraz pasek , odpisali ze przepraszają i wysyłają nowy ,czekam :-)
Dziękuję. A zgłoszenie serwisowe zrobiłeś przez stronę in English czy jakoś inaczej? Zegarek też wysyłałeś czy tylko sam pasek? Potrzebowali jakiegoś paragonu? Będę wdzięczny za odpowiedź. :-)
vincec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sam pasek bez paragonu przez stronę english
adarth
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

vincec pisze:Sam pasek bez paragonu przez stronę english
thx!
Szymon67
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58

Nieprzeczytany post

Wymiana baterii w pulsometrze to żaden problem, szkoda wysyłać do Suunto. Pokrywkę w pulsometrze otwiera się monetą, a bateria to CR 2025 za 3 zł...
adarth
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Szymon67 pisze:Wymiana baterii w pulsometrze to żaden problem, szkoda wysyłać do Suunto. Pokrywkę w pulsometrze otwiera się monetą, a bateria to CR 2025 za 3 zł...
Z tym, że problem nie leży w wymianie, która rzeczywiście jest prosta, lecz w działaniu pulsometru. Mój zachowuje się błędnie. Przy moim HR max w granicach 170 (163 zmierzone w Sportslabie, ale chyba się nie wymęczyłem do końca...) pulsometr potrafi mi pokazać w piku ponad 230. O ile mogę zrozumieć błąd na początku, gdy przewodzenie może być słabsze, chociaż zawsze moczę pasek jak również używałem żelu do USG, o tyle w środku taki pik jest dla mnie zastanawiający. Nie sądzę by serce mogło skoczyć aż tak znacząco wyżej niż HR max. Przy tym nic nie czuję, serce miałem przebadane 1,5 roku temu z próbą wysiłkową włącznie. Zdrowy i bez przeciwwskazań do biegania. Zatem wszystko wskazuje na błędne działanie urządzenia, pasek lub sam czujnik. Chyba, że gdzieś popełniam błąd.
rumacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Myslę o zakupie Ambit3 PEAK Black (HR) w Niemczech ale podają, że : "UI languages EN, DE, ES, FI, FR, IT, NL, PT, SV" czyli brak jest PL. Na upartego mogę używac na EN choć zdecydowanie wolałbym na pl. Czy można dodać język polski?
adarth
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

rumacz pisze:Myslę o zakupie Ambit3 PEAK Black (HR) w Niemczech ale podają, że : "UI languages EN, DE, ES, FI, FR, IT, NL, PT, SV" czyli brak jest PL. Na upartego mogę używac na EN choć zdecydowanie wolałbym na pl. Czy można dodać język polski?
Jest PL. W najnowszym firmware dodali. :-)
tanzanka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:02

Nieprzeczytany post

Jaka jest cena zakupu w Niemczech, jesli można wiedzieć? ;)
rumacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy można połączyć Ambit3 PEAK Black (HR) również z Endomondo?
malaga1989
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

rumacz pisze:Czy można połączyć Ambit3 PEAK Black (HR) również z Endomondo?
Pytałam tutaj o to, ale nie dostałam odpowiedzi i poszukałam sama.
Bezpośrednio- nic nie znalazłam :echech:
Natomiast można zrobić dwie rzeczy:
1) importujesz na kompa trening z movescounta a potem eksportujesz go na endomondo (tylko mi wtedy ucina sporo danych, np. tętno, kalorie- zarówno tcx jak i gpx coś mi tam zawsze z tych danych utną);
2) ściągasz sobie jakąś specjalną aplikację na androida (np. sync my tracks- płatna chyba dyszkę, ale można pobrac wersję testową, w której każdorazowo wklepujesz swoje hasła- w płatnej się zapamiętują, nie wiem czy są inne różnice), wklepujesz dane, jakie ta apka chce i ona automatycznie ci zgrywa (chociaż mi przy zgrywaniu treningów z całego tygodnia wykrzaczyła się na jednym i nie zaciągnęła go).
Jest jeszcze podobno opcja, żeby zsynchronizować movescounta ze stravą, a potem ze stravy na endo. Nie próbowałam, nie mam stravy, nie wiem o co chodzi :oczko:
rumacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

malaga1989 pisze:
rumacz pisze:Czy można połączyć Ambit3 PEAK Black (HR) również z Endomondo?
Pytałam tutaj o to, ale nie dostałam odpowiedzi i poszukałam sama.
Bezpośrednio- nic nie znalazłam :echech:
Natomiast można zrobić dwie rzeczy:
1) importujesz na kompa trening z movescounta a potem eksportujesz go na endomondo (tylko mi wtedy ucina sporo danych, np. tętno, kalorie- zarówno tcx jak i gpx coś mi tam zawsze z tych danych utną);
2) ściągasz sobie jakąś specjalną aplikację na androida (np. sync my tracks- płatna chyba dyszkę, ale można pobrac wersję testową, w której każdorazowo wklepujesz swoje hasła- w płatnej się zapamiętują, nie wiem czy są inne różnice), wklepujesz dane, jakie ta apka chce i ona automatycznie ci zgrywa (chociaż mi przy zgrywaniu treningów z całego tygodnia wykrzaczyła się na jednym i nie zaciągnęła go).
Jest jeszcze podobno opcja, żeby zsynchronizować movescounta ze stravą, a potem ze stravy na endo. Nie próbowałam, nie mam stravy, nie wiem o co chodzi :oczko:
nie mam androida, używam IP

obecnie, na Endomondo mam historię swoich treningów z kilku lat...
malaga1989
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

rumacz pisze: nie mam androida, używam IP
obecnie, na Endomondo mam historię swoich treningów z kilku lat...
Hmm, to sprawdź czy nie ma tej apki na iosa (ale iosa masz na telefonie tylko, czy masz też kompa? sorki za niefachowość, ale ja na kompach się nie znam :bleble: )
Jeśli nie ma to jedyne co mi przychodzi do głowy to ręczne eksportowanie tego wszystkiego, czyli mój punkt 1. Chyba, że na iosa jest jakaś podobna aplikacja, ale to musiałbyś popytać osoby, które korzystają z tego systemu.

Przy czym chcę zaznaczyć, że ja użytkuję zegarek dopiero od sierpnia i o niektórych rozwiązaniach mogę nie mieć pojęcia :ble: Ja robię tak, jak napisałam, jest z tym trochę roboty, ale nic innego nie wymyśliłam i nie znalazłam.
djzj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ja bym chciał wszystkie treningi z endomondo wrzucić do movescount, i co, nie da się:(:(
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale dlaczego się nie da, coś się zmieniło? Ze 2 lata temu przenosiłam kilkadziesiąt treningów hurtem
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ