szukam dla siebie pulsometru = poradzcie
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Zrezygnuj z tętna w zegarku i dokup mio link lub scosche rythm+
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Pomiar tetna w zegarku moze byc problematyczny.
1)Zaleznie od typu ludzia czujnik optyczny moze nie dzialac optymalnie w pozycji standardowej jak zegarek i wymaga uzycia np od dołu czy wyżej.
2)W przypadku długich rękawów mozesz czujnik taki miec pod bluzą a zegarek na bluzie ciągle widoczny
3)Osobny czujnik to dodatkowa bateria. Mimo niewielkich minusow jak dodatkowe ladowanie czy dodatkowa waga, działanie czujnika nie obciaza baterii zegarka i razem mogą działać dłuże.
4)W razie awarii jednego elementu mamy drugi
5)Taką opaskę z czujnikiem optycznym mozna uzywac nie tylko z zegarkiem ale tez z innymi urządzeniami które posiadaja interfejs ant+ oraz BLE (telefony,komputery rowerowe, byc moze sprzęt fitness)
A props fenix2. Mialem i nie byl to najgorszy sprzet jaki mialem. GPS zgubil moze ze 2 razy na 2000km.
1)Zaleznie od typu ludzia czujnik optyczny moze nie dzialac optymalnie w pozycji standardowej jak zegarek i wymaga uzycia np od dołu czy wyżej.
2)W przypadku długich rękawów mozesz czujnik taki miec pod bluzą a zegarek na bluzie ciągle widoczny
3)Osobny czujnik to dodatkowa bateria. Mimo niewielkich minusow jak dodatkowe ladowanie czy dodatkowa waga, działanie czujnika nie obciaza baterii zegarka i razem mogą działać dłuże.
4)W razie awarii jednego elementu mamy drugi

5)Taką opaskę z czujnikiem optycznym mozna uzywac nie tylko z zegarkiem ale tez z innymi urządzeniami które posiadaja interfejs ant+ oraz BLE (telefony,komputery rowerowe, byc moze sprzęt fitness)
A props fenix2. Mialem i nie byl to najgorszy sprzet jaki mialem. GPS zgubil moze ze 2 razy na 2000km.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:32
- Życiówka w maratonie: 3:27:37
No zobacz, a ja biegam z nim już półtora roku i zamieniłbym go tylko na Fenixa 3Natkaa pisze:właśnie mam kolejną opinię na temat Garmina Fenix 2 - "najgorszy jak miałem"
- argument : gubi gps

5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Może jakies fakty przedstawisz czy tylko powielasz zasłyszane opinie ?PIRAT pisze:Nie ma takiego
Najnowsze Garminy i GPS to porażka.
Pokazać Ci ślad z fenixa3 i Cie zadziwić ?
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Też nie bardzo rozumiem, te opinie o Garminach, głównie od osób, które z nich nie korzystają. Ja ze swojej 920-tki, jestem bardzo zadowolony, znami kilka osób z F3 i z 910, też bez większych przygód... Oczywiście, żaden z tych zegarków nie spełnia kryteriów nakreślonych przez autora wątku (brak wbudowanego sensora HR), ale jakość śladu jest naprawdę OK. Owszem ostre nawroty ZAWSZE będą obciążone błędem, ale jest to błąd, który miałby znaczenie gdyby ktoś musiał biegać swoje longi po stumetrowym boisku w tę i z powrotem.
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39
- Życiówka w maratonie: brak
Garmin 310XT.
To co najważniejsze:
1. Bardzo dobry moduł GPS - w nowych Garminach i wogole w nowych zegarkach dokładność GPS nie dorównuje tym starym modelom - nie rozumiem dlaczego ale tak jest.
2. Długość działania na baterii - kilkanaście na jednym naładowaniu, nowe zegarki z kolorowymi wyswietlaczami sie tu nie umywają
3. Wszystkie potrzebne funkcje treningowe - możliwość budowania przeróżnych treningów typu interwały itd, itp.
4. Cena - bezkonkurencyjna
Minusem jest to ze jest troche duży i brzydki, ale to chyba nieistotne.
To co najważniejsze:
1. Bardzo dobry moduł GPS - w nowych Garminach i wogole w nowych zegarkach dokładność GPS nie dorównuje tym starym modelom - nie rozumiem dlaczego ale tak jest.
2. Długość działania na baterii - kilkanaście na jednym naładowaniu, nowe zegarki z kolorowymi wyswietlaczami sie tu nie umywają
3. Wszystkie potrzebne funkcje treningowe - możliwość budowania przeróżnych treningów typu interwały itd, itp.
4. Cena - bezkonkurencyjna
Minusem jest to ze jest troche duży i brzydki, ale to chyba nieistotne.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie napisałem nigdzie zajebisty, nie dopowiadaj...rudnickir pisze:Kuczi pokaż ten zajebisty ślad:)
https://connect.garmin.com/modern/activity/899609490
Wg mnie jest OK.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39
kuczi pisze:Nie napisałem nigdzie zajebisty, nie dopowiadaj...rudnickir pisze:Kuczi pokaż ten zajebisty ślad:)
Wg mnie jest OK.
A teraz pokaż jakiś trening gdzie biegałeś po lesie;)
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dobrze się składa, dzisiaj biegam po lesie. Wieczorem wrzucę. Jakies wymogi ? Las liściasty może być z piaszczystymi ścieżkami ?hansel pisze:kuczi pisze:Nie napisałem nigdzie zajebisty, nie dopowiadaj...rudnickir pisze:Kuczi pokaż ten zajebisty ślad:)
Wg mnie jest OK.
A teraz pokaż jakiś trening gdzie biegałeś po lesie;)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49,07
Fiksacja z opiniami, na tej podstawie każdy zegarek jest trochę ułomny i bardzo dobry, tylko dylematy bez zmian. Reasumując, który pulsomter wybrać? Rekordy chcę kręcić, a zegarka nadal nie ma 
-cenę przeżyję,
-awaryjności i wykrzaczania gps-a nie
N.

-cenę przeżyję,
-awaryjności i wykrzaczania gps-a nie
N.