Półmaraton Żywiecki 4 kwietnia 2004

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Koba
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

oczywiście że wiem kto nosił ten pseudonim. kilka lat temu dość dużo czytałem o ostatnich kilkudziesięcioleciach i tak się przyjęło.
przez kilka lat używania tego nick-a tylko 2 osoby go rozszyfrowały

(Edited by Koba at 8:07 am on Mar. 26, 2004)
Koba
PKO
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Możesz jeszcze dodać SOSO :) A tak poza tym właśnie wali śniegiem!!!!!!
gregoz
Awatar użytkownika
MoHo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

mam pytanie a ile sie placi za wpisowe czy wogule jest?? to jest moj debiut na tym forum:)
[b]MoHO[b]
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witaj na forum MoHo :) faktycznie nie widać tej informacji o wpłacie, jednak z poprzednich lat pamiętam, że wpisowe nie było wysokie, nie jest to na pewno Wiązowna, co najwyżej 20zł chyba że coś się zmieniło.
Koba
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

wpisowe kosztuje 10 zł, przynajmniej tak powiedział mi pracownik starostwa
Koba
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapowiada się ładna pogoda. Ciepło,ale mało słońca. Szkoda,że trasa górzysta,bo warunki wymarzone do życiówki.
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W nocy ma być przymrozek, w ciągu dnia stopniowo będzie się ocieplać, jednak w pobliżu jeziora wilgoć ochłodzi powietrze. Czyli pogoda jak zwykle w granicach 10 stopni z małym wiaterkiem, jak dla mnie optymalna. A życiówkę i tak możesz zrobić, chyba nic nie stoi na przeszkodzie? Przy Twoim przygotowaniu górskim stracisz najwyżej z minutę.
Awatar użytkownika
meryt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

szkoda,że organizator nie podał jasno czy wystarczy podpisanie oświadczenia jest to również zgodne z prawem.Osobiście nie stać mnie na wyjazd na zawody aby się dowiedzieć ,żeniemogę startować ze względu na brak świstka papieru,który nic nie znaczy.Badanie ciśnienia-kpiny można je podnosić i obniżać jak kto lubi.
Aby przebiec maraton czy jego połówkę należy być do tego odpowiednio przygotowanym i jest to warunek wystarczający.Jeśli organizator wpisał do regulaminu konieczność badań lekarskich tylko dlatego,że tak wypada to postąpił nieuczciwie wobec tych zawodników,którzy chętnie by wystartowali a nie lubią załatwiać fikcyjnych formalności a ja do nich się zaliczam.
grupa biegowa www biegajznami.pl
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Meryt z tego co pamiętam to nie trzeba zaświadczenia od lekarza.
Wystarczy oświadczenie pisemne o starcie na własną odpowiedzialność.
Nie zdarzył sie chyba żaden wypadek,aby organizator nie dopuścił do biegu zawodnika bez zaświadczenia na żadnym biegu w Polsce.
Mówię chyba,bo tam gdzie startowałem nikt tego nie wymagał a wszyscy w regulaminie wspominali o zaswiadczeniu lekarskim w regulaminie.
Do Żywca warto przyjechać.
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:taktak:
Awatar użytkownika
meryt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

przeglądnołem wszystkie dostępne mi regulaminy biegów we wszystkich przypadkach za wyjątkiem DĘBNA i ŻYWCA  są odnośniki dotyczące badań lekarskich i możliwości ich zastąpienia oświadczeniem zawodnika,że startuje na własną odpowiedzialność.
Co takiego odmiennego jest w tych dwóch imprezach,że tylko zaświadczenie lekarskie.
Znam Zywiec i okolice nie wątpię w urokliwość trasy biegu mam natomiast pewne zastrzeżenia do regulaminu jak wyżej.
grupa biegowa www biegajznami.pl
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from meryt on 3:39 pm on Mar. 31, 2004
przeglądnołem wszystkie dostępne mi regulaminy biegów we wszystkich przypadkach za wyjątkiem DĘBNA i ŻYWCA  są odnośniki dotyczące badań lekarskich i możliwości ich zastąpienia oświadczeniem zawodnika,że startuje na własną odpowiedzialność.
Co takiego odmiennego jest w tych dwóch imprezach,że tylko zaświadczenie lekarskie.
Orgi konserwy ;)
Jeszcze nie słyszały albo nie przyjeły do wiadomości, że pare lat temu zmieniła sie ustawa o kulturze fizycznej i zamiast badań wystarczy oświadczenie.
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
MoHo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

tak samo bylo na cracoviamaraton ;D a sie okazalo ze i tak nie trzeba tych papierow ;/ mysle ze bedzie milo i fajnie  
[b]MoHO[b]
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po prostu jest jeszcze paru działaczy którzy albo nie są na bieżąco z przepisami, albo funkcjonują głównie na poziomie wyczynowym, gdzie bez karty zdrowia sportowca itede ani rusz, i przenoszą to na imprezy masowe dla amatorów.
A z Cracovia Maraton to bylo tak, że projekt regulaminu był konsultowany z paroma osobami, w tym z jednym zasłużonym (naprawdę, bez złośliwości) działaczem, który zapowiedział wszystkie możliwe plagi egipskie, jeżeli nie bedzie zapisu o konieczności badań. Na szczęście uruchomiony spontanicznie oddolny lobbing przyczynił się do zmiany regulaminu ;)

(Edited by krzycho at 8:12 am on April 1, 2004)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tego co mi się wydaje głównym motorem jest biegacz zasiadający w radzie miejskiej (przy okazji biegnący ten polmaraton ponizej 1:20), być może regulaminy się przepisuje z roku na rok automatycznie i nawet ludzie się nie zastanawiają co jest tam dokładnie napisane, bo jest tyle innych spraw na głowie... ja w każdym razie jadę bez zaświadczenia
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ