Jakie buty do 100 zł?

xdaavi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, jako ze chce rozpocząć swoją przygodę z bieganiem, to postanowiłem ze na początek wystarczy mi coś budżetowego. Szukam czegoś do 100 zł, napotkałem się na buty firmy kalenji i opinie nie są najgorsze. Czekam na wasze rady. Ważę 69 kg i mam 184 cm wzrostu. W tym sezonie zacząłem jeździć na rowerze, zrobiłem około 2 tysiące km do tej chwili. Ale jako że pogoda robi się coraz gorsza, pomyślałem ze warto będzie sprawdzić się w bieganiu. Wczoraj zrobiłem 10 km w starych pumach rio racer, no i biegło mi się w nich całkiem przyjemnie, ale wiem ze nie są to buty do biegania.
PKO
xmacx3
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:36
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wg mnie Kalenji ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Jak masz możliwość to podjedź do Decathlonu i przymierz najpierw. Jedynie te najtańsze (chyba za 59zł) nie są polecane.
Ja zaczynałem od Ekiden 100, trochę ponad 100zł kosztowały, ale polecam sprawdzić.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

zdecydowanie nie mogę polecić Kalenji Kapteren:

http://www.decathlon.pl/buty-do-biegani ... 95044.html

po 60 km terenu bieżnika pod śródstopiem już nie było, pruły się szwy na zewnętrznych krawędziach , tam gdzie się zgina but przy przetaczaniu stopy. Zapiętki , mimo rozsznurowywania przed założeniem i zdjęciem, wyjadło mi w znacznym stopniu ...

Raczej wydaj parę złotych więcej na wyższy model tej marki ( skoro ludzie polecają ) , albo kup innej firmy. Takie jest moje zdanie.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak to nie sa polecane? ja polecam, szczególnie po tuningu :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kalenji to przyzwoite buty w tej cenie. Jeśli możemy nieco wyskoczyć ponad budżet, to adidas duramo na promocji powinieneś za 130-140 pln złapać.
biegam ultra i w górach :)
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

kalenji na początek śmiało wystarczą.
xdaavi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Okej, dzięki za pomoc. Z tego co oglądam to kilka sklepów internetowych robi teraz wyprzedaże, ale nie wiem czy kupować buty na ślepo, albo lepiej iść najpierw do sklepu jakieś przypasować.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zdecydowanie przypasować , buty to nie bluza z kapturem, że może być tu coś więcej, tam coś mniej.
Muszą pasować.

Numer dobierz tak, żeby były o 1cm większe niż stopa, i trochę miejsca na szerokość ( tu masz jeszcze możliwość regulowania sznurówkami na szczęście ) - bo spuchnięta podczas biegu stopa i tak wypełni but. Za mały ( jak ulał w sklepie ) but to będzie masakra po kilku km dla stopy.
xdaavi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dobrze, pojadę do Decathlonu i wybiorę coś dla siebie. Wielkie dzięki za pomoc :mrgreen:
Awatar użytkownika
ladyrun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z obuwia do 100zł swego czasu byłam bardzo zadowolona z butów kupionych w Lidlu. Teraz użytkuje je moja koleżanka i też jej dobrze służą. :hejhej:
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W Lidlu niestety nie ma powtarzalności i w jednym rzucie są całkiem fajne buty, a kolejny jest dramatycznie słaby.
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
LOUISS
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37:25

Nieprzeczytany post

moja rada-dołóż te kilkanaście zł kup Fassy 300/400 i biegaj:)
xdaavi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Całkiem fajnie wyglądają te pumy i cena też dobra. A co myślicie o asics patriot 7, bo widziałem w promocji za 90 zł.
Vault Dweller
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:30

Nieprzeczytany post

Ja się nie zgodzę z tym, co pisze wyżej o Kapterenach z Decathlonu.
Śmignąłem w takich w tym roku ok. 500km i dodatkowo używałem ich jeżdżąc na rowerze, ponieważ bardzo dobrze mi się "trzymały" pedałów a przy tym są przewiewne, co przy śmiganiu w upały miało dla mnie znaczenie. Oprócz tego, jak jeszcze były nowe, łaziłem w nich trochę tak na codzień po mieście.

Faktycznie przetarła się dość szybko (gdzieś po ~250-300km biegania) siatka na zgięciach przy palcach, ale zrobiły się tylko małe dziurki i dalej się to nie pogłębia. Podeszwy nadal mam w dobrym stanie, ledwo widać że trochę przytarte, bieżnik jeszcze jest elegancki. Biegam praktycznie tylko w terenie. Myślę że wytrzymają mi spokojnie gdzieś do co najmniej 700-800km, podejrzewam że wywalę je ze względu na estetykę szybciej, niż całkowicie stracą swoje właściwości jako buty - są już nieco podrapane przez jeżyny i inne badziewie.

Zapiętki faktycznie mi się w nich "przepaliły", ale mam tak samo w każdym innym bucie, więc nie wiem czy jest to wada tego modelu.
40+ na karku
Strava
MRM87
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W podobnym przedziale cenowym są:

Adidas BREEZE 101 2M M17340: http://daa.pl/drJC
FENIX 1450 ELBRUS: http://daa.pl/9fAB
ELIOFEET: http://daa.pl/9fAC
NIKE DART 11 http://daa.pl/drJF

Pomóżcie, które będą najlepsze?
Jestem początkującym biegaczem.
Biegam zazwyczaj po drogach, czasem polnymi drogami.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ