Jak się dowiem to na pewno dam znać, chociaż SK zapewne wskaże (jeśli już) model tylko Polarowy.3com pisze:Dokładnie tak jak piszesz. Podobno działa jeden z footpodów Adidasa. Próbowałem podpytać się użytkownika który napisał na tym forum że sparował v800 co to za dokładnie model (bo jest więcej niż jeden) a z wyglądu w zasadzie niczym się nie różnią, ale mi nie odpowiedział. Jak możesz i odpiszą Ci to daj znać w tym wątku.
Polar M400
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:10
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
W tym wątku był już post ze działa ten a ten model adidasa
Można cofnąć się do tyłu o kilkanaście postów

"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
Szukać potrafię, także używając szukajki forumowej. Sęk w tym, że wszystkie modele fotpodów adasia wyglądają w zasadzie identycznie, ale różnie się nazywają. Niestety z wątku o V800 można wyczytać, że ma to być "Adidas Bluetooth Smart miCoach (Mini) Footpod". Tak nazwanego urządzenia na polskim rynku nie znajdziesz a na zagranicznych serwisach opisują różnie footpody, więc chciałam znać konkretną wersję modelu tudzież jego symbol,żeby nie kupić takiego, który nie bedzie współpracował.Yahoo pisze:W tym wątku był już post ze działa ten a ten model adidasa
Jeśli znasz dokładny model adasiowego footpoda to podziel się z nami tą informacją proszę, bo jak narazie nie otrzymaliśmy odpowiedzi.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Adidas Bluetooth Smart miCoach (Mini) Footpod kosztuje niewiele mniej niż footpod Polara i trudno go dostać.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Dyskutant
Widzę że kolega Astraroth szukał tak jak i ja po haśle "Adidas Bluetooth Smart miCoach (Mini) Footpod". Ciężko coś sensownego znaleźć, szczególnie że istnieją takie same dwa modele różniące się numerkiem.
Analogicznie rzecz biorąc do czujników tętna, powinny działać footpady z bluetooth zamiast rozpowszechnionych ANT+. Tylko wiadomo, trzeba to przetestować.
Adidas kosztuje 100 - 140 zł polar S1 390.keiw pisze:Adidas Bluetooth Smart miCoach (Mini) Footpod kosztuje niewiele mniej niż footpod Polara i trudno go dostać.
Analogicznie rzecz biorąc do czujników tętna, powinny działać footpady z bluetooth zamiast rozpowszechnionych ANT+. Tylko wiadomo, trzeba to przetestować.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Pokaż mi footpoda Adidasa na bluetooth, który kosztuje 100-140zł.
Polar Stride Sensor Sensor dla M400/V800 - masz od ok. 240zł:
http://www.ceneo.pl/30223485
Sensor biegowy Polar s3+ nie jest dla tych zegarków sportowych.
Sensor bluetooth Adidasa ma oznaczenie G75090:
http://www.adidas.com/us/bluetooth-smar ... 75090.html
http://www.play-sport.pl/product/adidas ... 7461.xhtml
Sensor biegowy Polar s3+ nie jest dla tych zegarków sportowych.
Sensor bluetooth Adidasa ma oznaczenie G75090:
http://www.adidas.com/us/bluetooth-smar ... 75090.html
http://www.play-sport.pl/product/adidas ... 7461.xhtml
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Dyskutant
Przeglądałem allegro. Są tam 100-140 na ANT+. Na bluetooth faktycznie nie ma. Polar Stride Sensor jest to widocznie jakiś nowy model. Jak ja się tym interesowałem wg tabelki na stronie polara kompatybilny z m400 był sensor S1. Co to jest Sensor biegowy Polar s3+ nie wiem i nic o nim nie pisałem.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Wprowadzasz w błąd.
Tu masz tabelę kompatybilności:
http://www.polar.com/en/support/compati ... egory=faqs
Zobacz sobie skrzyżowanie wiersza M400 z kolumną Stride sensor.
M400 jak i V800 maja tylko Stride Sensor Bluetooth Smart tak samo tylko sensor Adidasa będzie działał tylko ten na bluetooth, żaden sensor ANT+ nie zadziała.
Tu masz tabelę kompatybilności:
http://www.polar.com/en/support/compati ... egory=faqs
Zobacz sobie skrzyżowanie wiersza M400 z kolumną Stride sensor.
M400 jak i V800 maja tylko Stride Sensor Bluetooth Smart tak samo tylko sensor Adidasa będzie działał tylko ten na bluetooth, żaden sensor ANT+ nie zadziała.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Może czasowo był jakiś błąd w tabelce, ale jak w listopadzie kupowałem swojego fp, to w tabelce było tak jak teraz 

Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
keiw pisze:Pokaż mi footpoda Adidasa na bluetooth, który kosztuje 100-140zł.
No dobra, wszystko jasne i piękne, tylko niech ktoś mi powie, jak ten sensor skalibrować nie mając telefonu iPhone skoro apka do niego działa tylko na iPhonach?? Przecież używanie nieskalibrowanego footpoda jest zupełnie pozbawione sensu a raczej nie będę się 'uszczęśliwiać' iPhonem tylko po to by skalibrować urządzenie.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Footpoda kalibrujesz z poziomu zegarka. To M400 musi wiedzieć o ile pomnożyć wskazania FP, by dla twojego stylu biegania i sposobu zamocowania FP na bucie, było dobrze. Żaden iPhone nie jest potrzebny. 

Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
-
- Zaprawiony W Bojach
Uf, dziękuję zatem za wyprowadzenie z błędu, bo w opisach en i nie tylko wszędzie widać tylko compatible with iPhone 4 or never a o kalibracji przy użyciu M400/V800 cisza.marcinnek_ pisze:Footpoda kalibrujesz z poziomu zegarka. To M400 musi wiedzieć o ile pomnożyć wskazania FP, by dla twojego stylu biegania i sposobu zamocowania FP na bucie, było dobrze. Żaden iPhone nie jest potrzebny.
Mam jeszcze jedno pytanko do tych, którzy posiadają ten sensor. Czytałam opinie, że niestety jest dość ciężki, jak odczucia biegających z footpodem?
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
W ogóle go nie czuję na nodze. Może jak przykleisz na bosą stopę, to będziesz czuł "ciężar" :-D
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Zegarek wysłany do serwisu w poniedziałek dzisiaj do mnie wrócił, czyli po 2 dniach. Wymieniono złącze USB a także pasek od zegarka. W złączu mam wrażenie, że dali inną zaślepkę. Jest w niej gumowa wypustka która idealnie kształtem pasuje do środka. Coś na kształt końcówki micro USB. W sumie to już przez te 2 dni zapomniałem jaka była wcześniej ale wydaje mi się że ta jest bardziej dopasowana i przede wszystkim ciężej jest ja wcisnąć. Przez to powinna być bardziej szczelna. Od serwisanta dostałem radę, aby po każdym bieganiu przemyć go wodą aby opłukać go z potu. Wiadomo pot jest słony i ta sól powoduje korozję złącza i taka właśnie była przyczyna u mnie czyli korozja. Niby starałem się jak najczęściej przemywać zegarek ale nie zawsze pamiętałem o tym.
Co do wymiany paska to u mnie u góry na łączeniu koperty z paskiem nie przylegał on idealnie. Wyskoczył z mocowania i nie można było go docisnąć jak należy. Wyglądało to mało estetycznie i zbierał się tam kurz i woda. Denerwowało mnie to więc przy okazji reklamacji złącza zareklamowałem i to. Otrzymałem nowiutki pasek, troszkę inny bo matowy a miałem raczej w połysku, ale wydaję się lepszy bo nie widać żadnych smug od palców czy zarysowań od paznokci. Aha no i kabelek do ładowania też otrzymałem nowy. Ogólnie serwis sprawny i przede wszystkim szybki. Polecam tego allegrowicza
Co do wymiany paska to u mnie u góry na łączeniu koperty z paskiem nie przylegał on idealnie. Wyskoczył z mocowania i nie można było go docisnąć jak należy. Wyglądało to mało estetycznie i zbierał się tam kurz i woda. Denerwowało mnie to więc przy okazji reklamacji złącza zareklamowałem i to. Otrzymałem nowiutki pasek, troszkę inny bo matowy a miałem raczej w połysku, ale wydaję się lepszy bo nie widać żadnych smug od palców czy zarysowań od paznokci. Aha no i kabelek do ładowania też otrzymałem nowy. Ogólnie serwis sprawny i przede wszystkim szybki. Polecam tego allegrowicza