Witam serdecznie,
Mam prośbę o pomoc przy wyborze obuwia. Dysponuje budżetem w granicach 200 PLN. Jestem początkującym biegaczem - przebiegłem w przeciągu ostatniego roku 500 km zaliczając przy tym dwa półmaratony i ten dystans jest w tej chwili apogeum moich możliwości. Ważę 94 kg przy wzroście 1.88 m. Stopę mam neutralną. Do tej pory biegałem w Adidas Galaxy i nie odczuwałem żadnego dyskomfortu natomiast przypuszczam, że są już dość zużyte ze względu na moją wagę. Biegam generalnie tylko po asfalcie. Nie miałem do czynienia z butami z amortyzacją, a chciałbym spróbować. Szukałem już w kilku miejscach i mam jakieś swoje typy - jeżeli ktoś korzystał z tych butów, to proszę o poradę. Jeżeli ktoś ma inne propozycję, to także będę bardzo wdzięczny.
Moje typy:
Asics GEL-PURSUIT 2 (cena między 150-230 PLN)
ASICS GEL- ZARACA 3 (179 PLN)
NEW BALANCE MR 590 (były w Decathlonie za 130 PLN, ale już nie ma...)
Z góry dziękuję za pomoc.
Buty do biegania do 200 PLN
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
New Balance M980OR można nowe kupić na Allegro za 205 zł. Na początku kosztowały ponad 2x tyle.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
- garbinet
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 45:07
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ja też biegam w gel galaxy i planuje zmianę, tyle że ważę poniżej 70 i mimo, że buty nie są mocno zajechane to szukam czegoś treningowego, na wybiegania do max 25 km. W galaxy robiłem max 18 ale kończyło się pecherzami na palcach. Co myślicie o kalenji kiprun MD? Biorę pod uwagę różne marki a cena powiedzmy do 350 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
w dobrej cenie Puma Faas 800 , mam takie od roku.
Dużo amortyzacji, dobra trwałość podeszwy, odpowiednio szerokie kopyto ( nie ściskają mi stopy ani palców ), miękki zapiętek.
W jeszcze lepszej cenie znajdziesz coś z firmy Joma , ale ja mam tylko terenówki , nic na asfalt.
Dużo amortyzacji, dobra trwałość podeszwy, odpowiednio szerokie kopyto ( nie ściskają mi stopy ani palców ), miękki zapiętek.
W jeszcze lepszej cenie znajdziesz coś z firmy Joma , ale ja mam tylko terenówki , nic na asfalt.
- garbinet
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 45:07
- Kontakt:
A może jednak puma faas 500 lub 600? Faktycznie jest o tych butach masa dobrych opinii i planuję ich zakup. Które z nich będą dobrymi butami treningowo startowymi, robię ok 50 km tygodniowo.