Maraton w Beskidzie Wyspowym

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
asochon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wszystkich amatorów napierania pragnę już teraz zainteresować maratonem pieszym, który zamierzam zorganizować w maju (jak dobrze pójdzie) w Beskidzie Wyspowym (baza w Limanowej). Szczegóły będą się pojawiać w dziale KOMUNIKATY na mojej stronie http://andrzejsochon.webpark.pl , na którą serdecznie wszystkich miłośników marszów i marszobiegów zapraszam. Niezbędne uzgodnienia w Limanowej powinienem sfinalizować ok. 20 marca. Zaraz potem pojawi się komunikat startowy.
Andrzej
PKO
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajnie Jędruś. Ciekawie zrobiona strona. Ale ja Ci życzę, żebyś nie zdążyl w maju tylko w czerwcu:hejhej:
wirek
Awatar użytkownika
asochon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Termin nie jest jeszcze na 100%. Czerwiec brałem pod uwagę, ale nie chcę wchodzić w kolizję z marszonem Kuby Terakowskiego i Rajdem Orła Bielika, a poza tym czerwiec dla większości studentów to okres sesji egzaminacyjnej. Liczyłem też (może niesłusznie), że w końcu czerwca będzie Iron Challenge. W grę wchodzi raczej termin pod koniec sierpnia (w ramach Dni Limanowej), ale wówczas z zakwaterowaniem mogą być problemy. Ostateczna decyzja zapadnie w przyszłym tygodniu w Limanowej.
Andrzej
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sierpień! sierpień! sierpień!
wirek
Awatar użytkownika
stachnie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:10:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from asochon on 10:29 am on Mar. 10, 2004
Termin nie jest jeszcze na 100%. Czerwiec brałem pod uwagę, ale nie chcę wchodzić w kolizję z marszonem Kuby Terakowskiego
Hehe... znasz Kubę? Bywasz na marszonach?

Gdyby to był biegowy maraton górski to może bym się wybrał, ale tak to raczej nie.

Sławomir Stachniewicz.
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A kto zabronił biegać?
:)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ty mnie Kubą nie strasz, bo nie znasz moich kumpli :bum: Nie zauważylem żeby Jędruś w komunikacie z definicji zabranial  biegania. Jakby taka impreza wypalila, to by mi bardzo odpowiadalo. To taka jakby Sudecka Setka
wirek
Awatar użytkownika
asochon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oczywiście, że wolno biegać. Przewidywana konwencja bardziej w stylu Harpagana niż Sudeckiej Setki. Będzie 10 punktów kontrolnych, start ok.17.00, więc nocnego błądzenia się nie uniknie. Trasa nawigacyjnie nie powinna być trudna, ale na mapę i kompas zerkać trzeba będzie i to często, choćby po to, by nie nadkładać bez potrzeby kilometrów. Limit czasu długi, bo chcę, żeby rajd był dla wszystkich, również dla rasowych piechurów. Mam nadzieję, że uzgodnienia w Limanowej dadzą pozytywne efekty i po 20 marca opublikuję komunikat z konkretami.
Andrzej
Awatar użytkownika
stachnie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:10:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Problem w tym, że jeszcze nie czuję się gotów do biegania setek. Najpierw chcę złamać 3 godziny w maratonie  ;)

S.
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zanim spróbowalem się przekonać, że maratończycy to zupelnie normalni ludzie, to już Sudecką Setkę pokonywalem poniżej 15 godzin. Maratonu poniżej 3 jeszcze nie przebieglem.
wirek
Awatar użytkownika
asochon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują, że 14 maja o 17.00 z Limanowej wyruszy grupka zapaleńców na trasę 100 km maratonu pieszego. Właśnie wróciłem z rekonesansu. Planowaną trasę obleciałem w 100%. Raj dla biegaczy, bo okolice Limanowej pokryte są gęstą siecią wyasfaltowanych dróg dojazdowych do gospodarstw, ale i dla konserwatywnych piechurów (takich jak ja) trasa bardzo przyjazna, choć odcinkami ekstremalnie trudna, z licznymi niespodziankami. Zapewniam, że trasa, choć długa, nikogo nie znudzi. Jest do przejścia, choć trudniejsza niż na Harpaganie. Zainteresowanych udziałem bardzo proszę o pilny kontakt na mój e-mail asochon@o2.pl
Pozdrawiam
Andrzej
Awatar użytkownika
asochon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Uwaga! Ruszają zapisy. Pełny tekst regulaminu I Limanowskiego Ekstremalnego Maratonu Pieszego KIERAT 2004 oraz formularz zgłoszeniowy dostępny jest na oficjalnej stronie imprezy http://kierat2004.webpark.pl
Zapraszam do Limanowej!
Andrzej
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ