http://www.aliexpress.com/item/SPMART-F ... 6,201409_4
5 USD to nie jest wielki majątek.
Z powodu targow rowerowych musialem sprawe nieco odlozyc.elter pisze:Kupiłem te magnesy w wersji krajowej.
Pisałem, że sprawdzę je w bieganiu ale tego nie zrobię. Założyłem je do Free 5.0, które są kapciami w sensie odczuć. Luźne i swobodne. Żadna tam obcisła startówka na wąskim kopycie. No i nawet w tych Free nie dało się ustawić całości tak aby cholewka była odpowiednio dociągnięta. Było zwyczajnie za luźno a gdy ustawiałem ciaśniej to przy byle mocniejszym podciągnięciu nogi rozpinały się magnesy.
Do chodzenia fajny bajer ale dla gimbazy.
Młody (3 lata) ma w butach do przedszkola więc się nie zmarnowało.
Wiesz wojtek, to nawet nie to z jaką siłą trzymają te magnesy bo są dość mocne. Podczas takiego eksperymentu siła rozciągająca magnesy będzie miała dokładnie przeciwny zwrot niż je przyciągająca. W ten sposób można by powiesić sporo kilogramów. Problem jest w ułożeniu tego na bucie i z siłami oddziałującymi na nie wtedy. Nie są równoległe to tych przyciągających. Kąt jest inny bo one spoczywają na "górze" stopy. To tak jak z drutem. Jak ciągniesz za dwa końce to za cholere nie rozciągniesz ale wystarczy, że będziesz chciał go zgiąć to to już będzie łatwe.wojtek pisze:Mam taka mala propozycje - przewinmy sznurowki przez ustrojstwo i podlaczmy do ciezarkow. To bedzie bardzo wymierny test na sile.