Plan treningowy-co sądzicie?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Lauferin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 55:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

http://www.runners-world.pl/trening/Jak ... dni,3359,1
Znalazłam tutaj pewien plan i chce się zapytać co o nim sądzicie? Biegam już trochę Ale nigdy nie z planem a chciałabym sprobowac. Na 10k 55:14 chciałabym zwiększyć prędkość
PKO
axe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:42
Życiówka w maratonie: 3:56:58

Nieprzeczytany post

Na moje oko to artykuł typu "cudowne tabletki, schudniesz bez robienia niczego 10kg w tydzień" (ogólnie artykuł dla laika). Przyglądając się bliżej widać, że są tam po prostu wplecione: interwały, podbiegi i ćwiczenia na siłę biegową...żadne nowości, za to mam wrażenie lekkiego "chaosu" i wrzucenia na siłę wszystkich elementów. Co do "przyspieszenia jak nigdy dotąd w 3 tygodnie" nie będę się wypowiadał, bo znów mi to śmierdzi tekstem z reklamy "cudownej diety".

Zamiast tego może spróbuj tego planu, zawiera zarówno ćwiczenia motoryczne/siłę biegową (to te "marsze z wysokim unoszeniem kolan", czy też skipping opisany jako "bieg po rozrzażonych węglach"), jak i podbiegi (lub przebieżki, jeśli brak górki).

http://bieganie.pl/?cat=19&id=7354&show=1

Może nie uda Ci się "niewiarygodnie przyspieszyć" już w 3 tygodnie, ale na pewno po jakimś czasie zobaczysz rezultaty :)))

--
Axe
Nikki.Sixx
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:02 trail
Życiówka w maratonie: 3:10

Nieprzeczytany post

Napisane to jest wszystko (Wasze oba linki) tak zawile, że w zasadzie bezsensu a wątek o szybkości jest dla mnie jakimś nieporozumieniem.

Ściągnąć najlepiej czysty plan treningowy (jest tego dużo dla różnego stopnia zaawansowania), który będzie czytelny, przejrzysty i pozbawiony "mądrości", które nie mają przełożenia gdy trzeba założyć buty i ruszyć tyłek :-)
axe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:42
Życiówka w maratonie: 3:56:58

Nieprzeczytany post

Hmm...ten "plan tygodniowy" jest prosty jak budowa cepa...czego tam nie rozumiesz? :)

--
Axe
Nikki.Sixx
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:02 trail
Życiówka w maratonie: 3:10

Nieprzeczytany post

Fakt, zwracam honory wszelkie! Poczytałem, poczytałem, scroll w dół, ślepota - exit.

Plan bardzo dobry, sorki za roztargnienie...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ