Zapytanie doświadczonych w temacie o najlepszy zegarek.

Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 54min16sec
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Dobra ja idę na trening, może ktoś z pozostałych forumowiczów Ci wyjaśni a jak nie to poczekaj aż wrócę.
Ok.Nie ma pośpiechu, jeszcze nie kupiłem zegarka :usmiech:
Jak wrócisz daj znać, ja także wychodzę zaraz.
Happy running!
PKO
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

To może ja spróbuję ci to wyjaśnić, chociaż nie używam tego przezucania między serwisami...
Z telefonem nie nie biegasz, bo masz zegarek.
W zegarku masz kilkanaście treningów, a więc przesyłasz JE do serwisu polar.flow, i tam ci to nie przepadnie, tak robisz zawsze, jeśli chcesz mieć treningi zapisywane w serwisie flow.polar
A teraz, jeśli chcesz mieć te same treningi w serwisie nike++ to właśnie jest ta apka na andka, w niej podajesz aktualny login i hasło do serwisu flow.polar oraz login i hasło do nike++, i przesyłasz w ten sposób z flow.polar do nike++
Nie zapomnij włączyć WiFi i przepuścić łącznośc z siecią jeśli używasz firewall na andka, bo inaczej nie połączy

I tak robisz za każdym razem, gdy chcesz mieć swoje treningi na nike+++

Z zegarkiem biegasz!!!!
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Jan123

Nieprzeczytany post

Z mojego 5 letniego doświadczenia wydaje mi się Fenix 3.

jedni mowią, że brakuje pulsometru laserowego - ale w zimie to sie kiepsko sprawuje opaska najlepsza
brakuje androida, mp3 także mi tego brakowało, ale jesli ma to miec i na 5 h wystarczać bateria to wole zewnętrzny mp3
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

No bardzo ładnie Ci to Yahoo wyjaśnił.
Awatar użytkownika
tomhusky
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze: Z telefonem nie nie biegasz, bo masz zegarek.
:) Zależy kto gdzie biega. Telefon warto mieć i tak, wystarczy zwykły pas na telefon za 29zł z deca. Robiąc dłuższe wybieganie zapędzamy się czasami w okoliczne lasy (czytaj: drogi piaszczyste, zwierzęta latające i biegające, wystające korzenie, drogi które czasami się urozmaica i można wbiec gdzieś tam w nieznane) warto wtedy w razie "W" mieć telefon w celu zadzwonienia czy włączenia mapy z GPS tu pomijam zegarki z powrotem do początku trasy.

A wracając do tematu to ten link był już wcześniej podany
http://www.dcrainmaker.com/2014/06/summ ... tions.html
Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

tomhusky pisze:
Yahoo pisze: Z telefonem nie nie biegasz, bo masz zegarek.
:) Zależy kto gdzie biega. Telefon warto mieć i tak, wystarczy zwykły pas na telefon za 29zł z deca. Robiąc dłuższe wybieganie zapędzamy się czasami w okoliczne lasy (czytaj: drogi piaszczyste, zwierzęta latające i biegające, wystające korzenie, drogi które czasami się urozmaica i można wbiec gdzieś tam w nieznane) warto wtedy w razie "W" mieć telefon w celu zadzwonienia czy włączenia mapy z GPS tu pomijam zegarki z powrotem do początku trasy.

A wracając do tematu to ten link był już wcześniej podany
http://www.dcrainmaker.com/2014/06/summ ... tions.html
Mam ten pas i biegam z komórką w nim.Przy szybszych biegach np. na 5km czy robieniu szybkich interwałów jest kłopotliwy bo się poluzowuje.Mam także naramiennik na telefon ale ten z kolei także przy dłuższych biegach obciera.Zgadzam się że telefon się przydaje w razie "W" ale nie mogę go np. zabrać na trening klubowy na bieżni gdzie właśnie najlepszy byłby zegarek.Poza tym telefon nie ma opcji sprawdzenia pulsu co jest dla mnie ważne przy ocenie intensywności treningu a mierzenie ręczne palcami obarczone jest błędem.
Happy running!
Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:To może ja spróbuję ci to wyjaśnić, chociaż nie używam tego przezucania między serwisami...
W zegarku masz kilkanaście treningów, a więc przesyłasz JE do serwisu polar.flow, i tam ci to nie przepadnie, tak robisz zawsze, jeśli chcesz mieć treningi zapisywane w serwisie flow.polar
A teraz, jeśli chcesz mieć te same treningi w serwisie nike++ to właśnie jest ta apka na andka, w niej podajesz aktualny login i hasło do serwisu flow.polar oraz login i hasło do nike++, i przesyłasz w ten sposób z flow.polar do nike++
Nie zapomnij włączyć WiFi i przepuścić łącznośc z siecią jeśli używasz firewall na andka, bo inaczej nie połączy

Z zegarkiem biegasz!!!!
Wszystko ładnie wyjaśnione ale sprawdzę w praktyce, poza tym dalej nie wiem jak ściągnąć ten syncmy tracks, na laptopa czy na telefon? Link który podałem jest do tego programu i nie ma (albo źle szukam) opcji do ściągnięcia.Jakieś inne linki? :tonieja:
Happy running!
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przecież masz wyjaśnione ze na androida to czego dalej nie wiesz?
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Alan pisze:
Yahoo pisze:To może ja spróbuję ci to wyjaśnić, chociaż nie używam tego przezucania między serwisami...

Z zegarkiem biegasz!!!!
Wszystko ładnie wyjaśnione ale sprawdzę w praktyce, poza tym dalej nie wiem jak ściągnąć ten syncmy tracks, na laptopa czy na telefon? Link który podałem jest do tego programu i nie ma (albo źle szukam) opcji do ściągnięcia.Jakieś inne linki? :tonieja:
Możesz pobrać poprzez laptopa wskazując swoje urządzenie, wtedy musisz wejść w telefonie do sklepu i automatycznie się zainstaluje

W telefonie wchodzisz do sklepu, ściągasz i instalujesz
Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:
Alan pisze:

Z zegarkiem biegasz!!!!
Możesz pobrać poprzez laptopa wskazując swoje urządzenie, wtedy musisz wejść w telefonie do sklepu i automatycznie się zainstaluje

W telefonie wchodzisz do sklepu, ściągasz i instalujesz
Hej, dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pomoc.Jeżeli będę miał problemy jak kupię Polara 400 dam znać, narazie mam jeszcze ostatnie pytanie.Jako że może zdecydował bym się zrezygnować z aplikacji Nike+ na Polar Flow ale czy dało by się przegrać wszystkie treningi i kilometry dotychczas uzyskane na Nike+ do aplikacji Polar Flow tak żeby startnąć na Polar Flow już z tym co wybiegałem na Nike+ ? :niewiem:
Happy running!
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, korzystając z aplikacji syncmytracks robiąc odwrotnie jak Ci tłumaczyliśmy tj. przerzucając treningi z nike+ do polarflow.
Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Tak, korzystając z aplikacji syncmytracks robiąc odwrotnie jak Ci tłumaczyliśmy tj. przerzucając treningi z nike+ do polarflow.
Super :usmiech:
To w takim razie jak kupię zegarek dołączam do PolarFlow, wydaje się bardziej profesjonalny od Nike+
Happy running!
Awatar użytkownika
Alan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Alan pisze:
harlan pisze:Tak, korzystając z aplikacji syncmytracks robiąc odwrotnie jak Ci tłumaczyliśmy tj. przerzucając treningi z nike+ do polarflow.
Super :usmiech:
To w takim razie jak kupię zegarek dołączam do PolarFlow, wydaje się bardziej profesjonalny od Nike+
Kupilem Polara M400 i niestety mam duzy problem... Aplikacja PolarFlow nie jest kompatybilna z moim telefonem (Bush - Android 4.4.2). Dzwonilem do pomocy technicznej polara ale powiedzieli ze nic sie nie da zrobic, polar flow dziala tylko z niektorymi telefonami z gornej polki. Czy ktos wie czy moge exportowac dane jesli zsynchronizuje z aplikacja na MS windows ... Czy jest mozliwosc kopiowania moich treningow do nike plus ale bez telefonu??? POMOZCIE :ojoj:
Happy running!
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z moim Acer s500 też nie była kompatybilna, i co zrobić? Nic, albo zostać przy tym telefonie co jesteś, bądź zakupić np samsunga
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

pewnie, że się da...
zgrywasz z zegarka do polar flow ( kablem prze kompa )+eksportujesz z polar flow do nike+ za pomocą aplikacji na telefon SyncMyTracks
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ