Degradacja słowa innowacja

Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie wszedłem w nowy baner Asicsa na bieganie.pl
Od lat obserwuję rozwój całego sektora butów biegowych, co chwila pojawia się jakaś innowacja albo nawet rewolucja. Wydaje mi sie, że może jako środowisko powinniśmy tych producentów jakoś sprowadzać do pionu? Bo to co tam czytam pokazuje, że Asics staje się chyba absolutnym liderem w zakresie powtarzania o innowacyjności swoich produktów.
W jednym bucie aż trzy innowacyjne rozwiązania. Plus wiele absolutnie niesamowitych rozwiązań (mimo wszystko polecam lekturę, całość tutaj: http://www.asics.pl/running/knowledge/gel-kayano-22/)
Wow. Naprawdę niesamowite. Co pół roku oni wypuszczają innowację w zakresie TEGO SAMEGO PRODUKTU. Czasami jedna firma potrafi w życiu wypuścić jedną a oni tyle.
Może powinniśmy ułożyć jakiś ranking największego kitowania ?
U mnie wygląda to tak:

Asics
Reebok
Nike
Adidas
i potem cała reszta.

Może reszta też tak kituje tylko mniej to nagłaśnia.
pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Myślę, że kolega Kangoor5 znalazłby w linku sporo inspirujących sentencji do swojego podpisu na forum. Mi osobiście bardzo przypadła do gustu, jak sądzę, innowacyjność pod tytułem "czucie podłoża".
Dopisałbym to do wrześniowego referendum. Bez tego pozostaje godzić się na poziom jaki klientowi się oferuje i czekać na opiniotwórczy tvn active, który może kiedyś zainteresuje się takim zagadnieniem na zasadzie osobliwej ciekawostki.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo bym chciał, ale selekcja jest ostra. Inaczej już dawno przekroczyłbym dozwoloną liczbę liter w stopce.
Z całego tego opisu Kayano, chyba tylko "Odblaski 3M" są jednoznaczne i nie pozostawiające wątpliwości.
google pisze:Od lat obserwuję rozwój całego sektora butów biegowych, co chwila pojawia się jakaś innowacja albo nawet rewolucja.
A może to gimbaza z agencji reklamowych ma z każdym rocznikiem bardziej ograniczony zasób słownictwa?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Asics próbuje się wstrzelić w nowy narybek biegaczy. Jak ktoś biega od wczoraj to dla niego wszytko jest innowacją. Swoją drogą, ta marka potrafi ze wszystkiego zrobić super technologię :) Póki co na sprzedaż raczej nie narzekają.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak zaczynałem biegać a było to z 5 lat temu znałem tylko asicsa. Jak czytałem wtedy o ich butach, systemach w nich i co to one nie mają to aż miałem wypieki na twarzy! Chciałem mieć te buty!
Wtedy myślałem że jest tylko asics i daleko, daleko nic...
Teraz, już jako średnio zaawansowany biegacz nie biegam w ich butach. Może to zbieg okoliczności ale zawsze jakieś kontuzje mi się przytrafiały
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ