Patriotyczne wzory - jak z jakością ?

nicez
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, trafiłem na stronę z odzieżą patriotyczną i mają oni w ofercie odzież sportową.

Jest dział koszulki "sportowe" oraz "biegowe"

Przykład koszulki sportowej, termoaktywnej http://surgepolonia.pl/product-pol-407- ... rekaw.html

Cena 89 zł

- Termoaktywny, elastyczny materiał
- Nieścieralny nadruk sublimacyjny
- Odblask Surge na prawym obojczyku
- Płaskie, termotransferowe metki
- Niedrażniące, płaskie szwy
- 90% poliester / 10% elastan

Przykład koszulki biegowej http://surgepolonia.pl/product-pol-645- ... IALA-.html

cena 99 zł

- 90% poliester i 10% elastan
- Taśmy odblaskowe 360° na rękawach
- Odblaskowa flaga Polski na karku
- Odblaskowa metka Surge na obojczyku
- Odblaskowy Orzeł Biały na piersi

I wyjaśni mi, przełoży na język Polski co oznaczaja te składy ? warto to brać za taką cene czy lepiej coś firmowego typu nike ? wzory graficznie są świetne, ale nie wiem jak z jakością i stosunkiem cena -? jakość
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

nicez pisze:I wyjaśni mi, przełoży na język Polski co oznaczaja te składy ? warto to brać za taką cene czy lepiej coś firmowego typu nike ? wzory graficznie są świetne, ale nie wiem jak z jakością i stosunkiem cena -? jakość
Te też są "firmowe".
Jeśli chodzi o skład materiału, to może to być bardzo dobra jakość. Może ale nie musi, bo to zależy jeszcze od innych czynników. Mam na przykład dawno kupione dwie koszulki dwóch różnych producentów zrobione z teoretycznie jednakowych materiałów i jedna jest bardzo dobra a druga to najgorsza jaką mam, widocznie producent chciał zaoszczędzić na surowcu.
Co do ceny, jeśli materiał jest tak dobry jak się zapowiada, biorąc pod uwagę unikalny nadruk, jest ona do przyjęcia. Można oczywiście kupić taniej koszulkę polskiego producenta z porównywalnych materiałów, np Attiq. Ale jeśli zależy ci na konkretnym nadruku, to wyboru nie masz.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegam w koszulce od SurgePolonia i jest to jedna z najlepszych koszulek w jakich biegalem.
Przede wszystkim nie mam w niej problemow z ocieraniem sutkow, a takze dobrze odprowadza pot przez co nie ma sie wrazenia mokrych plecow jak lekko zawieje wiaterek
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spens czy te koszulki sa luzne jak zwykle koszulki czy raczej opinaja sie na ciele? Wzory sa na tyle fajne, ze chyba sprawie sobie taka.
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

raczej opinające ;) ale jak wezmiesz 2 rozmiary wieksza to bedzie luzna :) chodz w takiej opinajacej dobrze sie biega ;)

https://instagram.com/p/15Egb_zDjZ/

PB:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O wlasnie ta chce kupic ;) stopien opinalnosci jest na poziomie akceptowalnym :)
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

U mnie najbardziej to sie opina na wielkim bebzolu :)

PB:
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wlasnie zobaczylem ze znana firma Red is Bad ma oferte koszulek sportowych, w tym do biegania.

Poniewaz posiadam jedna i sprawuje sie ona nadzwyczaj dobrze w goracym i wilgotnym klimacie, zapytalem sie czy planuja wypuscic tzw, siglets z watkiem patriotyczno-reprezentacyjnym

Osobiscie uwazam ze takie koszulki zrobily by furore np. w stoisku przed maratonem Orlen bo wyszukiwarka nic nie pokazala mi w tym stylu.

Gdyby ostala sie w tym kraju choc jedna przedsiebiorcza osoba, firma Red is Bad podaje kontakt do:

piotr@redisbad.pl

Swojego czasu byl to popularny temat. To bylo zapotrzebowanie czy czcza gadanina?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Sebast91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam identyczna koszulke jak spens tylko na dlugi rekaw koszulka bardzo fajna tylko z tym opinaniem to tak troche slabo mam rozmiar S i z moja budowa ciala niestety jest luzna a niestety XS nie maja ale koszulka bardzo fajna przyjemna i robi robote odblaskowe elementy patriotyczne po wielu praniach wygladaja jak nowe
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Mógłbyś napisać @Sebast91 jaki masz wzrost i wagę? Sam planowałem coś z Surge zakupić, ale mógłbym się przejechać ostro z rozmiarówką, bo sam jestem z małych.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Dla mnie ten patriotyzm z "SurgePolonia" jest zbyt nachalny. Przypomina mi to czasy husarii, ewentualnie wojnę, walkę o niepodległość, krew sie leje, nas jest 10 a po drugiej stronie 100 Niemców. Brrr...
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Dla mnie ten patriotyzm z "SurgePolonia" jest zbyt nachalny. Przypomina mi czasy husarii, ewentualnie wojnę, walkę niepodległość, krew sie leje, nas jest 10 a po drugiej stronie 100 Niemców. Brrr...
Adam, 100% sie z tobą zgadzam... ale muszę powiedzieć, ze wzory są bardzo fajne.
michal_c
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Większość rzeczywiście zbyt nachalna.
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
Awatar użytkownika
Brando
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mocno polecam ;)

Mam sporo koszulek z biegów ulicznych, i większość jest super do noszenia i trenowania, ale ta z surge jest dużo lepsza. Bardzo elastyczna i BARDZO cieniutka. Praktycznie nie czuć jej na sobie...
Jak dla mnie mega wygodna, nie żałuję zakupu :)
Mam ją już ponad rok.

A jeśli chodzi o tematykę... to już sprawa indywidualna, ja się jaram takimi rzeczami ;)

Obrazek
Cele na 2016:

5km < 20min
10km < 40 min
21km < 1h 40min
Half Iron Man
Handstand PushUP
FrontLever
BF <10%
:D
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
Adam Klein pisze:Dla mnie ten patriotyzm z "SurgePolonia" jest zbyt nachalny. Przypomina mi czasy husarii, ewentualnie wojnę, walkę niepodległość, krew sie leje, nas jest 10 a po drugiej stronie 100 Niemców. Brrr...
Adam, 100% sie z tobą zgadzam... ale muszę powiedzieć, ze wzory są bardzo fajne.
Dokładnie. Ponieważ biegam głównie poza krajem to zawsze lubiłlem w stroju na zawody mieć polski akcent - czapeczka z orzełkiem, frotka w narodowych barwach itp. bo jestem dumny ze swych korzeni. Jednak czasy takie nastały, że manifestowanie barw narodowych ma zupełnie inny wydżwięk. Taki w który nie chcę się wpisywać. Wzory są całkiem fajne, ale czułbym się w nich nieswojo.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ