Półmaraton Krakowski "Z Dystansem do Wiosny"
- meryt
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
dziękuje za informacje o sposobie mierzenia,ale pozostane przy swojej metodzie wasza jest bardziej skomplikowana.
W opisie treningu podanym przez E.Stawiarza przed zeszłorocznym maratonem znalazłem informację,że pętla wokół Błoń wynosi 3533m to tak dla statystyki.
Pozdrawiam
W opisie treningu podanym przez E.Stawiarza przed zeszłorocznym maratonem znalazłem informację,że pętla wokół Błoń wynosi 3533m to tak dla statystyki.
Pozdrawiam
grupa biegowa www biegajznami.pl
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
To jest wynik jakiegoś starego pomiaru, podawany "od zawsze".
Nam wydawał się zaniżony, obstawialiśmy, że jest pod 3600 m i dlatego pomierzylismy raz jeszcze. Kółko z licznikiem rowerowym (4 magnesiki) + tasma.
(Edited by krzycho at 2:51 pm on Mar. 24, 2004)
Nam wydawał się zaniżony, obstawialiśmy, że jest pod 3600 m i dlatego pomierzylismy raz jeszcze. Kółko z licznikiem rowerowym (4 magnesiki) + tasma.
(Edited by krzycho at 2:51 pm on Mar. 24, 2004)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- Kazim
- Stary Wyga
Mierzyłem sobie trasy jadąc na rowerze z licznikiem lub na mapie oczywiście uznając że na 10km mogę mieć nawet 1 kilometrową różnicę. Jak macie tak dokładnie pomierzone trasy to może opiszecie je gdzieś.
- meryt
- Stary Wyga
Krzycho jeśli to nie jest dla Ciebie problememem przybliż
temat kółka z czterema magnesikami sprawa jest dla mnie dość istotna bo interesują mnie tylko trasy dobrze wymierzone nawet te treningowe,tych swoich nie będę opisywał w miejscowości gdzie trenuję/Olkusz/zainteresowani je znają
temat kółka z czterema magnesikami sprawa jest dla mnie dość istotna bo interesują mnie tylko trasy dobrze wymierzone nawet te treningowe,tych swoich nie będę opisywał w miejscowości gdzie trenuję/Olkusz/zainteresowani je znają
-
- Zaprawiony W Bojach
hehe!Quote: from meryt on 7:30 pm on Mar. 24, 2004
Krzycho jeśli to nie jest dla Ciebie problememem przybliż
widelec od roweru z kołem + kawałek kija od miotły + licznik rowerowy.
4 magnesy zamiast jednego (jak to zwykle bywa przy licznikach rowerowych), zdaje się pomiar jest dokładniejszy, ale trzeba odpowiednio dobrać rozmiar koła!
- meryt
- Stary Wyga
jeśli macie cierpliwość to pociągnę ten temat dalej z ciekawości,liczniki rowerowe,które dotychczas spotykałem w handlu pokazywały odległość z dokładnością dwóch miejsc po przecinku czyli najmniejsza odległość odczytywana to 10m i licznik jest najsłabszym ogniwem tego ustrojstwa i ilość magnesików moim zdaniem jest bez znaczenia,w przypadku licznika typowo rowerowego natomiast stosując licznik innego typu np.taki jak jest przy steperach zliczający ilość ruchów jednostkowo bez przelicznika i wtedy ilość magnesików ma znaczenie przez odpowiedni dobór obwodu koła każdemu impulsowi zliczającemu /magnesikowi/można przyporządkować wyliczoną np.0,5m odległość i to byłoby logiczne.Napiszcie,że mam rację.
Prostota,Umiar,Równowaga
Pozdrawiam juma@neostrada.pl
Prostota,Umiar,Równowaga
Pozdrawiam juma@neostrada.pl
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Takie metodyczne szczegóły to do Byka, mnie przy pomiarach nie było. Ale zaręczam, że bardzo staranne były.
Poza tym na pewno omijaliście kałuże. To już parę metrów więcej

Poza tym na pewno omijaliście kałuże. To już parę metrów więcej

[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
-
- Rozgrzewający Się
wasyl