Suunto Ambit 3

Hrehor
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

@Laskis
Dziękuję bardzo :)
PKO
TSte
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam,

Posiadam ambit 3 peak saphire i testowałem pływanie na otwartym akwenie.
Pytanie do fachowców - czy spotkaliście się z tym, że zegarek nie mierzy dokładnie gps-a pod wodą,
a wartości dystansu podaje z opóźnieniem, w takich przeskokach co 50-100m ?

Nawet zrobiłem taki test badający gps i nad wodą był full a pod wodą 20-30cm znikał do jednej kreski.

??

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Noooooo... jakby ci to powiedziec...

TO NORMALNE.
TSte
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

hmmm.. czyli najkorzystniejszy jest styl z jedną ręką w górze :hahaha: , dzięki za info
Laskis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42'07"

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że część tri umieszcza w tym celu zegarek pod czepkiem, przynajmniej DCRainmaker tak robi swoje testy.
fidox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bardzo bym prosił o łopatologiczne wyjaśnienie

wchodząd w daną aktywność ustawiłem aby pytał mnie o trasę
ustawiam więc daną trasę
po wyborze na ekranie mam takie opjcie:

--------------
(flaga) A
(flaga) B

wybieram więc A

daje start

i co dalej

nie rozumie

w aktywnym oknie NAVIGATION

CZYLI ŻE MAM PRZEŁĄCZYĆ TAK ABY NA WYŚWIETLACZU WIDAĆ BYŁO PODGLĄD TRASY?
JEŻELI TAK TO MAM 3 PODGLĄDY W ZALEŻNOŚCI OD PRZYBLIŻENIA

po wyborze trasy spróbuj się pobawić funkcjami Track Back i Find Back.

CO TO ZA FUNKCJE, W ZEGARUKU SĄ PRZYCISKI ALE NIE MA TAKICH OPISÓW.
malaga1989
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Laskis pisze: @malaga1989: podpinając pod movescounta appkę Strava synchronizacja z Endomondo powinna iść automatycznie. Bez tego "łącznika" najlepiej w sposób przez Ciebie opisany (chyba, że się ma wiele treningów do wyeksportowania, to wtedy warto zainwestować w pełną wersję MXActivityMover, który się synchronizuje z Movescountem. Możesz eksportować pliki w formacie .gpx, ale Endo najprawdopodobniej nie będzie wtedy widzieć zapisu z paska HRM (to format kartograficzny). Sugeruję wybierać .tcx (komplet info w jednym pliku), które serwisy typu Endo najczęściej łykają.
Dzięki.
Na razie zrzucam "ręcznie". Właśnie przy gpx zasysa mi więcej danych niż przy tcx :bum: Nie ogarniam tego :D Niemniej jednak chodzi mi o to, żeby do endo zgrywała się w zasadzie sama mapka, bo znajomi rowerowi szybciej dorwą to żeby przejechać podobną trasę z endomondo niż movescount (więcej osób jednak ma endo)
Koleżanka poleciła mi jeszcze apkę SyncMyTracks na androida- na razie ja testuję. Je z polara M400 i serwisu polarflow (chyba tak to się nazywa) zgrywa wszystko jak leci, u mnie wywala m.in. kalorie, puls i jeszcze inne pierdoły. Tak czy inaczej do analizy treningu używam movescount, a trzymania tras dla potomności :D endomondo.
Laskis pisze:Z apką mobilną Wam nie pomogę, bo z niej nie korzystam. Póki co wersja BETA mnie mocno zniechęca. Póki jej nie poprawią, to wolę sobie oszczędzić nerwów. Pamiętajcie tylko, że nie wszystkie aplikacje pisane na smartfony muszą się otwierać na tabletach. Mimo, iż w obu wersjach siedzi np. Android, to jeszcze niczego nie dowodzi ;)
Myślałam, że skoro tu android, i tu android ;) to się da.
Pewnie w okolicach zimy 2015 albo na wiosnę 2016 przyjdzie mi wymieniać telefon, nie chciałabym, żeby takie jaja z zainstalowaniem aplikacji były na telefonie :P Może do tego czasu apkę poprawią :D
TSte
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jeszcze jedna uwaga przy przerzucaniu do endomondo -
czas pauzy zalicza do aktywności, czyli średnie prędkości są oszukiwane,
wg mnie to jest ogromna konkurencja i masa danych dla dużych firm i nikomu nie zależy na takiej wymianie.
Ogut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:20
Życiówka w maratonie: 3:16:02

Nieprzeczytany post

Mój Ambit3 Sport w sobotę baaaaaaaaaaaardzo mnie zawiódł. Na zawodach o długości 53-54km zliczył mi ponad 61km (http://www.movescount.com/pl/moves/move72046829). Jeden z "kilometrów" pokonałem według niego z prędkością prawie 190km/h (ciekawe dlaczego nie wygrałem). Do 43km było raczej ok, a później zaczął wariować i pikać co chwilę kilometry. W podsumowaniu też dziwne rzeczy: najniższy punkt 500m n.p.m., najwyższy 1240m n.p.m., a podejście zliczył 184m, zejście 341m. Na mapce zakończenie zaznaczył na szczycie, a ja go wyłączyłem na dole w Ujsołach.
Ma ktoś może pomysł, co mu odbiło? Czy już czas reklamować? Wysyłać do producenta?
Przy okazji, to na Sudeckiej Setce też mi 3km dołożył. Wtedy to olałem, ale teraz już jestem wkurzony. Po co mi zegarek z gps jeśli przy każdej dłuższej wycieczce pokazuje nieprawdziwe dane, zwłaszcza, że nie kosztowała ta zabawka 3zł, żeby wyrzucić i kupić nową.
Awatar użytkownika
spietrza
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tez tak mam często podczas biegania jak i na rowerze. Na rowerze myślałem ze problem był w czujniku ale każdy kolejny dawał głupie odczyty. Ja po każdym takim problemie pisze do producenta wraz z linkiem do treningu. Po pierwsze zawsze radzą reset gps zrobić oraz podłączyć do kompa w celu aktualizacji satelit. Nigdy problem z dziwnymi odczytami nie wystąpił po powyższej operacji w tygodniu wykonania. Później w określony sposób problem ponownie wraca. W ciągu miesiąca mam takich odczytów 5-6. Sam serwis nic więcej nie dodał do sprawy ani też nie wyraził zgody na naprawę bo to nie wina zegarka. Jak dojdę do 100 zgłoszeń w tej sprawie bez gadania wysyłam im zegarek do wymiany. Najgorsze ze także nie wierzę w ich naprawę bo już raz mi wymieniano zegarek ze względu na podwyższony odczyt hr. Po wymianie na nowy błąd dalej istniał. Dopiero po ostrej wymianie zdań z serwisem wysłali nowy pasek hr, który rozwiązał sprawę.

Rest gps trzymasz back lap i start/stop jednocześnie aż do zamknięcia koła. Wchodzisz w akcje i wybierasz Rest gps
Triathlon to moje hobby
malaga1989
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zauważyłam dziwne rzeczy w czasie jazdy na rowerze.
Dzisiaj zatrzymaliśmy się ze znajomymi na stacji benzynowej, ja zostałam na zewnątrz i siedziałam na ławce. W czasie jak siedziałam (nawet nie ruszałam ręką z zegarkiem) autopauza włączała się i wyłączała co chwilę. O co chodzi?
Mak0
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich
Od niedawna jestem posiadaczem Ambit 3 Peak
I nie mogę poradzić sobie z zaplanowaniem interwałów
Próbuje stworzyć je za pomocą http://www.ambitintervals.com/#!/
Układam trening i wszystko wygląda OK

W movescount.com w kreatorze aplikacji tworzę nową aplikację i jak otwieram okno zaawansowane to tam istnieje już wpis
/* While in sport mode do this once per second */
RESULT = 0;
i nie wiem czy go skasować czy zawartość Duration App wkleić od nowego wiersza
w jednym i drugim przypadku nie widzę zgłaszanych błędów

Natomiast jak tworzę drugą aplikację i wklejam zawartość Target App weryfikacja jest ok ale na dole pod testem jest napis
Błąd! Sprawdź wzór.
i na zegarku nie działa mi ekran z tą app

Z tego co doczytałem W wybranym trybie sportowym w Movescount
powinienem dodać te dwie app kolejno do dwóch ekranów.

Byłby wdzięczny gdyby ktoś mi pomógł
Maciejunio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pytanie do biegających z Ambitem3 w górach.
Czy zegarek jakoś specjalnie trzeba ustawiać aby prawidłowo pokazywał wysokości?
Na sobotnim BUGT praktycznie cały czas wysokość zaniżona była o 150 metrów. Możecie napisać jak go ustawić?
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może najpierw trzeba go poprawnie skalibrować do odpowiedniej wysokości.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

Amibta 4 nie widać, za to widać Suunto Traverse, który pokazuje gdzie to będzie szło. Podstawowe cechy to brak zewnętrznej anteny i alarm wibracyjny:

http://www.raqwe.com/suunto-preparing-y ... -traverse/

zakładam, ze ambita 4 nie będzie wczesniej niż na wiosnę 2016 :chlip:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ