Polar M400 czy FR 220 ? a może warto FR 225 ?

Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jovo. pisze:Pytanie za 100 punktów. Jak pobrać QuickGPSfix dla wzmocnienia sygnału GPS który jest zalecany ?
Mam najnowsze oprogramowanie a zalecają też pobrać powyższą rzecz, natomiast zupełnie nie wiem gdzie tego szukać. Jedyne co znalazłem to jakąś aplikację do nawigacji....
Po prostu podłącz po kablu do komputera. To są dane które się pobierają przez connect (ja podłączam przed treningiem i pozwalam mu się uaktualnić). Jak nacisniesz kursor w lewo to pojawi ci się ekran ze statusem i tam powinno być widać czy się ściągneło :)
W recenzji jest zdjęcie gdy jest ok http://www.uzaleznionyodruchu.pl/2015/0 ... pinia.html
A poniżej jest zdjęcie ekranu z nieściągniętymi danymi:

Obrazek
PKO
jovo.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki kojer ;-)

U mnie przy QuickGPS jest strzałka, że pobrane więc ok.

Po skończonym treningu chciałem zrobić drugi na próbę żeby coś sprawdzić. Natomiast przez 15 min powrotu do domu ciągle miałem napis CZEKAJ i nie umiał chyba znaleźć sygnału(migał znaczek satelity). Wyłączyłem czujnik tętna bo myślałem, że może jest za wysokie i dlatego nie chce mi "pozwolić" rozpocząc drugiego treningu. Niestety na wyłączonym to samo... czekaj...czekaj...(foto jeszcze z właczonym czujnikiem HR)

2h później, będąc w pracy, złapał sygnał po jakiś 30s(nowe miejsce).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

jovo. pisze: Po skończonym treningu chciałem zrobić drugi na próbę żeby coś sprawdzić. Natomiast przez 15 min powrotu do domu ciągle miałem napis CZEKAJ i nie umiał chyba znaleźć sygnału(migał znaczek satelity). Wyłączyłem czujnik tętna bo myślałem, że może jest za wysokie i dlatego nie chce mi "pozwolić" rozpocząc drugiego treningu. Niestety na wyłączonym to samo... czekaj...czekaj...(foto jeszcze z właczonym czujnikiem HR)

2h później, będąc w pracy, złapał sygnał po jakiś 30s(nowe miejsce).
Nie ma sensu wyłączać czujnika HR. U mnie raczej tak się nie zdarza (ze względu na ułomności softu zdarzało mi się robić 2-3 "treningi" pod rząd).
Łapałeś w ruchu czy stałeś w miejscu? Bo w jadącym samochodzie miewa problemy.
jovo.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Najpierw próbowałem łapać go w ruchu(spacer). Później stałem w miejscu. Całość trwała z 15min i nic. Następnie będąc już w pracy, rozpoczynałem i kończyłem trening 3 razy aby sprawdzić czy będzie ok. Wtedy nie było problemu z łapaniem sygnału.
Mam nadzieję, że to jednorazowa sytuacja.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ