Biodro trzaskające zewnętrzne - operacja artroskopowa-gdzie?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
StevenG
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jakby ktoś miał z tym problemy to polecam klinikę Rehasport - Poznań lub Gdańsk.
Co do ćwiczeń to ostatnio znalazłem coś ciekawego :
http://treningbiegacza.pl/cwiczenia-ogo ... trzynastka

3,4,6,7,9,11 - głównie te ćwiczenia z powyższego artykułu są tutaj stosowane jako metoda na wyjście z tego urazu.

I jedna kwestia, metodyka jest taka, że na podstawie badań nie da się stwierdzić czy operacja jest konieczna, najpierw należy robić takie właśnie ćwiczenia przez kilka tygodni, niezależnie od stanu zaawansowania. Dopiero gdy nie przyniosą efektu można myśleć o ew. zabiegu. Pozdrawiam
PKO
VVitek_VV
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

Chciałem odświeżyć temat trzaskającego biodra, i zapytać czy udało Wam się uporać z waszymi biodrami.
Walczę ze swoimi biodrami od ponad 4 miesięcy, przerobiłem 3 różnych fizjoterapeutów i nadal jak było tak jest. Czyli do d....y

U mnie trzaskające biodro pojawiło się po zerwaniu ACLa, na początku od zdrowej strony, później po kontuzjowanej.
ACLa zrobiłem, kolano jest jak nowe, ale z biodrami nie mogę sobie poradzić. Mam cholerne napięcie pasma biodrowo-piszczelowego.
Pomimo rozciągania napięcie cały czas powraca, jakby zewnętrzne strony moich ud, przejęły funkcje innych mięśni, które się zdezaktywowały po zerwaniu ACLa i leżeniu plackiem przez 3 tygodnie. Niby prosta sprawa a jeszcze nikt nie potrafił się u mnie z tym uporać.

Powoli zaczynam myśleć czy nie skończy się na zabiegu ale kliku specjalistów od bioder odradza mi zabieg. Efekty są delikatnie mówiąc mało zadowalające pacjenta...
StevenG
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Napisałem wyraźnie w poprzednim poście - polecam klinikę Rehasport( są dwie w Polsce - Poznań i Gdańsk).
Chyba nie przesadzę stwierdzeniem, że nikt inny w Polsce lepiej Ci z tym nie pomoże.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ