Nerka biodrowa - co polecacie ?

BieguBiegu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kuba kobietą nie jest, a Ty Piechu? Ważne jest dla mnie zdanie kobiety. Ewentualnie faceta o ponadprzeciętnie szerokich biodrach z dużym wcięciem w talii, bo to to powoduje, że mi te zwykłe saszetki uciekają.
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też kobietą nie jestem... chyba :ojoj: Ale moja żona używa właśnie Karrimorowego odpowiednika (wcześniej podwędzała mi Kleva Bag) i jest bardzo ukontentowana. Pasek w Kleva Bagu jest bardzo elastyczny a sama saszetka jest tak skonstruowana, że dopasowuje się wielkością do zawartości. Wszystko to powoduje, że taka saszetka mocno opina ciało i nie przesuwa się w górę i dół jak saszetki z paskami regulowanymi. Jedyny problem jest taki, że jeśli schowamy w Kleva Bag bardzo duży i ciężki telefon to saszetka może mocno podskakiwać góra/dół choć całość pozostaje na swoim miejscu i pasek nie przesuwa.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
MarcinSok
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:19

Nieprzeczytany post

podlacze sie pod temat.

posiadam cos takiego :
http://www.sportsdirect.com/nike-lightw ... e=76905303

jednakze troche mi to "podskakuje" podczas biegu
jak to zniwelowac?
czy po prostu tak ma byc?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

róznie nerki się zachowują, niektóre są lepsze od drugich, trzecie zupełnie beznadziejne, i trudno wyrokować w konkretnym wypadku, ale to co możesz zrobić to dobrze ją dopasować.

z mojego doświadczenia wynika, że nerka podskakuje najmniej, gdy spód bidonu jest na środku pleców. w takiej pozycji spóbuj manipulować wysokością (rózny kształt pleców i dupska), bo u każdego w innym miejscu wypada strefa ciszy, czyli położenie, w którym podskoki są najmniejsze - u mnie osobiście dość wysoko, w pasie a nie na biodrach. ostatnią sprawą jest stopień zaciśnięcia paska - im mocniej zaciśniesz, tym mniej skacze. czasami bywa tak, że mocne zaciśnięcie z początku odczuwa się jako dyskomfort, ale podczas biegu już się tego nie czuje.

słowem: poeksperymentuj.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
sunrise87
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Hej, a co sądzicie o takiej saszetce ?

http://allegro.pl/show_item.php?item=55 ... f2d6ed1ca0

Potrzebuję głównie do tego żeby schować telefon o dł. 16 cm i klucze :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ