Komentarz do artykułu ASICS GEL Quantum 360 - na przekór sprężystości
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach

Skomentuj artykuł ASICS GEL Quantum 360 - na przekór sprężystości
- yacool
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Nie lubię tej coraz częściej pojawiającej się mody na egzoszkieletowe zapiętki.
-
bjj
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 35:46
- Życiówka w maratonie: brak
Ja nie lubię jak te wszystkie firmy produkujące buty do biegania próbują z nas robić debili. Ile to już razy widziałem teksty w stylu "najbardziej innowacyjny technicznie but w historii". Niedługo to buty do biegania technicznie wyprzedzą promy kosmiczne, przynajmniej takie ma się odczucie czytając kolejne opisy super zaawansowanych technicznie butów różnych firm. I pomyśleć ,że o zwykłym kawałku gumy i plastiku można pisać takie bzdury i wymyślać super hiper debilne nazwy. Oczywiście im więcej plastiku i gumy ponaklejane w danym bucie tym więcej "super technologii" posiada i jest bardziej zaawansowany
Na szczęście jest wybór i zawsze kupuje buty ,które są po prostu butami a nie wytworem nadprzyrodzonych zdolności najlepszych inżynierów na świecie pracujących w najwspanialszych dostępnych laboratoriach
5km-16:48
10km - 35:46
10km - 35:46
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To tak z ciekawości jakie buty kupujesz? Możesz podać jakiś przykład?bjj pisze: zawsze kupuje buty ,które są po prostu butami a nie wytworem nadprzyrodzonych zdolności najlepszych inżynierów na świecie pracujących w najwspanialszych dostępnych laboratoriach
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
adidas breeze 101 2 to znakomity przykład wytworu rożnych inżynierów siedzących w rożnych laboratoriach, tyle, że spełniający inne potrzeby.
-
Robert
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
I nie raz, nie dwa cos takiego jeszcze przeczytasz...bjj pisze:Ile to już razy widziałem teksty w stylu "najbardziej innowacyjny technicznie but w historii".
Taka robota dzialow marketingow - co roku potrzebuja dorobic tego typu belkot, majacy sklonic naiwniejszych odbiorcow do rozstania sie z zauwazalna suma - tutaj to akurat 170 USD.
Ja najlepsze buty mialem kilkanascie lat temu: Reebok Aztrek (dostal m.in. nalepke "Best Buy" od Runner's World, a dodatkowo mial swietne recenzje wsrod uzytkownikow!) - i jesli chodzi o moje potrzeby biegowe, to juz wtedy mogli zaprzestac "ulepszania", jedynie co roku produkowac nowa partie.bjj pisze:Na szczęście jest wybór i zawsze kupuje buty ,które są po prostu butami a nie wytworem nadprzyrodzonych zdolności najlepszych inżynierów na świecie pracujących w najwspanialszych dostępnych laboratoriach
Niestety, juz nastepna edycje "ulepszyli" (inna podeszwa, inna cholewka, inne sznurowanie) - powstalo badziewie, w ktorym nie dalo sie biegac
-
Robert
- Zaprawiony W Bojach

No ja bylem przekonany, ze do kolejnego "niezwyklego przelomu w bieganiu" bede potrzebowal czekac jeszcze z pol roku - a tu sie okazuje, iz nie minely 3 tygodnie, a juz jest nowa "rewolucja w bieganiu".bjj pisze:Ja nie lubię jak te wszystkie firmy produkujące buty do biegania próbują z nas robić debili. Ile to już razy widziałem teksty w stylu "najbardziej innowacyjny technicznie but w historii"...
Tym razem to Adidas usiluje sprzedawac "Najwspanialszy but do biegania w historii swiata":
https://www.youtube.com/watch?v=Nr-44GQ4_kA
Biorac pod uwage dlugosc procesu produkcyjnego i transportu z Azji, teraz pewniej zaczyna sie tam produkcja kolejne generacji, ktora do sklepow dotrze za pare miesiecy. Tym razem pewnie nazwa go "naj-najwspanialszy but"?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Trochę jesteś nie na czasie, to but który pokazał się pół roku temu.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: żenująca
No właśnie Adam, i cały czas nie przysłałeś mi ani jednej pary... pod tytułem darmym oczywiścieAdam Klein pisze:Trochę jesteś nie na czasie, to but który pokazał się pół roku temu.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
Robert
- Zaprawiony W Bojach

Myslisz ze to odgrzewany kotlet, tzn. w sierpniu Adidas dorabia reklamowke do modelu z lutego - bez zadnych w nim zmian?Adam Klein pisze:Trochę jesteś nie na czasie, to but który pokazał się pół roku temu.
Bo jak zobaczylem tekst "The Greatest Running Shoe Ever Returns", to bylem przekonany, ze "the greatest shoe" byl juz w lutym - a teraz jest kolejna przelomowa rewolucja, bo but ten "returns"...
No ale jesli to faktycznie ten sam model, to chyba dosc kiepsko musi isc im jego sprzedaz - zwlaszcza gdy pominie sie opinie oplaconych blogerow / promotorow, a przeczyta przecietne opinie uzytkownikow, ktorzy w UltraBoostach biegaja a sami za nie zaplacili.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Prawdopodobnie robili poprostu polską wersję.
Zoltar - pod jakim tytułem ?:)
Zoltar - pod jakim tytułem ?:)