Komentarz do artykułu ASICS GEL Quantum 360 - na przekór sprężystości

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie lubię tej coraz częściej pojawiającej się mody na egzoszkieletowe zapiętki.
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja nie lubię jak te wszystkie firmy produkujące buty do biegania próbują z nas robić debili. Ile to już razy widziałem teksty w stylu "najbardziej innowacyjny technicznie but w historii". Niedługo to buty do biegania technicznie wyprzedzą promy kosmiczne, przynajmniej takie ma się odczucie czytając kolejne opisy super zaawansowanych technicznie butów różnych firm. I pomyśleć ,że o zwykłym kawałku gumy i plastiku można pisać takie bzdury i wymyślać super hiper debilne nazwy. Oczywiście im więcej plastiku i gumy ponaklejane w danym bucie tym więcej "super technologii" posiada i jest bardziej zaawansowany :hahaha: Na szczęście jest wybór i zawsze kupuje buty ,które są po prostu butami a nie wytworem nadprzyrodzonych zdolności najlepszych inżynierów na świecie pracujących w najwspanialszych dostępnych laboratoriach
5km-16:48
10km - 35:46
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

bjj pisze: zawsze kupuje buty ,które są po prostu butami a nie wytworem nadprzyrodzonych zdolności najlepszych inżynierów na świecie pracujących w najwspanialszych dostępnych laboratoriach
To tak z ciekawości jakie buty kupujesz? Możesz podać jakiś przykład?
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Mój ostatni nabytek Adidas Breeze 101 2M. Cena 136zł po przecenie.
5km-16:48
10km - 35:46
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

adidas breeze 101 2 to znakomity przykład wytworu rożnych inżynierów siedzących w rożnych laboratoriach, tyle, że spełniający inne potrzeby.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

bjj pisze:Ile to już razy widziałem teksty w stylu "najbardziej innowacyjny technicznie but w historii".
I nie raz, nie dwa cos takiego jeszcze przeczytasz...
Taka robota dzialow marketingow - co roku potrzebuja dorobic tego typu belkot, majacy sklonic naiwniejszych odbiorcow do rozstania sie z zauwazalna suma - tutaj to akurat 170 USD.
bjj pisze:Na szczęście jest wybór i zawsze kupuje buty ,które są po prostu butami a nie wytworem nadprzyrodzonych zdolności najlepszych inżynierów na świecie pracujących w najwspanialszych dostępnych laboratoriach
Ja najlepsze buty mialem kilkanascie lat temu: Reebok Aztrek (dostal m.in. nalepke "Best Buy" od Runner's World, a dodatkowo mial swietne recenzje wsrod uzytkownikow!) - i jesli chodzi o moje potrzeby biegowe, to juz wtedy mogli zaprzestac "ulepszania", jedynie co roku produkowac nowa partie.
Niestety, juz nastepna edycje "ulepszyli" (inna podeszwa, inna cholewka, inne sznurowanie) - powstalo badziewie, w ktorym nie dalo sie biegac :-(. W efekcie, od kilkunastu lat nie kupilem juz butow Reebok.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bjj pisze:Ja nie lubię jak te wszystkie firmy produkujące buty do biegania próbują z nas robić debili. Ile to już razy widziałem teksty w stylu "najbardziej innowacyjny technicznie but w historii"...
No ja bylem przekonany, ze do kolejnego "niezwyklego przelomu w bieganiu" bede potrzebowal czekac jeszcze z pol roku - a tu sie okazuje, iz nie minely 3 tygodnie, a juz jest nowa "rewolucja w bieganiu".

Tym razem to Adidas usiluje sprzedawac "Najwspanialszy but do biegania w historii swiata":
https://www.youtube.com/watch?v=Nr-44GQ4_kA

Biorac pod uwage dlugosc procesu produkcyjnego i transportu z Azji, teraz pewniej zaczyna sie tam produkcja kolejne generacji, ktora do sklepow dotrze za pare miesiecy. Tym razem pewnie nazwa go "naj-najwspanialszy but"? ;-)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Trochę jesteś nie na czasie, to but który pokazał się pół roku temu.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Trochę jesteś nie na czasie, to but który pokazał się pół roku temu.
No właśnie Adam, i cały czas nie przysłałeś mi ani jednej pary... pod tytułem darmym oczywiście :hahaha:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Trochę jesteś nie na czasie, to but który pokazał się pół roku temu.
Myslisz ze to odgrzewany kotlet, tzn. w sierpniu Adidas dorabia reklamowke do modelu z lutego - bez zadnych w nim zmian?

Bo jak zobaczylem tekst "The Greatest Running Shoe Ever Returns", to bylem przekonany, ze "the greatest shoe" byl juz w lutym - a teraz jest kolejna przelomowa rewolucja, bo but ten "returns"...

No ale jesli to faktycznie ten sam model, to chyba dosc kiepsko musi isc im jego sprzedaz - zwlaszcza gdy pominie sie opinie oplaconych blogerow / promotorow, a przeczyta przecietne opinie uzytkownikow, ktorzy w UltraBoostach biegaja a sami za nie zaplacili.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Prawdopodobnie robili poprostu polską wersję.

Zoltar - pod jakim tytułem ?:)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ