dla mnie wazne i to i to. Co do jakosci rysowanego sladu nie przykladam zadnego znaczenia.blazko pisze:anatom pisze:slad jak slad, wazne, ze dystans odmierza dobrze
Dla jednych dystans dla innych tempa są ważne.
Garmin Fenix 3/3HR
- anatom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44.52
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
I tu jest pies pogrzebany. Slaby slad chcac nie chcac prxeklada sie na slabe tempo chwilowe.
Co z tego ze 10km policzy w granicy rozsadku, jezeli w miare jednostajny bieg na wykresie ma wahania w przedziale +\- 30sek na km.
Co z tego ze 10km policzy w granicy rozsadku, jezeli w miare jednostajny bieg na wykresie ma wahania w przedziale +\- 30sek na km.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Dla mnie końcowy dystans nie wystarczy, jeśli ślad na biegu robi takie cuda i to na zawodach. Dystans wyszedł bliski rzeczywistego.
https://connect.garmin.com/modern/activity/836709183
Poleciał sobie do Kłodzka 30km dalej, część śladu była przesunięta o parę km od rzeczywistej ścieżki.
Tempo pokazywał oczywiście, ale z footpoda - do tego nie potrzeba GPSa.
F3 zawiódł dwa razy na zawodach w tym roku. Z F1 i F2 nie zdarzyło się to nigdy przez parę lat(nawet na treningach), a zawodów było ze 20.
Poleciał sobie do Kłodzka 30km dalej, część śladu była przesunięta o parę km od rzeczywistej ścieżki.
F3 zawiódł dwa razy na zawodach w tym roku. Z F1 i F2 nie zdarzyło się to nigdy przez parę lat(nawet na treningach), a zawodów było ze 20.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
A może to wina softu ? Widze ża masz 3.80 a teraz jest 4.20blas pisze:Dla mnie końcowy dystans nie wystarczy, jeśli ślad na biegu robi takie cuda i to na zawodach. Dystans wyszedł bliski rzeczywistego.
U mnie z baterią po twardym resecie jakby lepiej. Trzyma kilka dni ale nie sprawdzałem dokładnie.
- anatom
- Wyga
- Kontakt:
jak to jest mozliwe, ze f3 rysowal ci slad z gpsa a tempo podawal z footpoda, przeciez w f3 tak sie nie da.blas pisze:Dla mnie końcowy dystans nie wystarczy, jeśli ślad na biegu robi takie cuda i to na zawodach. Dystans wyszedł bliski rzeczywistego.
-
- Wyga
Glonassa mam wlaczonego od samego poczatku i nie mialem jeszcze problemu z zegarkiem. Opcje 3D to inna sprawa i to mam przezornie wylaczone 
A ja mam inne pytanie. Synchronizuje trening, ten sie zgrywa, ale pokazuje sie info "blad 1 pliku". Usunalem historie, ale dalej jest tak samo. Pozostaje reset?

A ja mam inne pytanie. Synchronizuje trening, ten sie zgrywa, ale pokazuje sie info "blad 1 pliku". Usunalem historie, ale dalej jest tak samo. Pozostaje reset?
- anatom
- Wyga
- Kontakt:
mam to samo od jakiegos czasu, chyba po ten najnowszej aktualizacji.Krzysq pisze:Glonassa mam wlaczonego od samego poczatku i nie mialem jeszcze problemu z zegarkiem. Opcje 3D to inna sprawa i to mam przezornie wylaczone
Niemniej jednak plik i wszystkie dane sie zgrywaja do GC, wiec na razie nie podnosze alarmu

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Między 3.80 a 4.20 nie było żadnych zmian związanych z GPSem. Przynajmniej o takich nie wspominali.kuczi pisze:A może to wina softu ? Widze ża masz 3.80 a teraz jest 4.20blas pisze:Dla mnie końcowy dystans nie wystarczy, jeśli ślad na biegu robi takie cuda i to na zawodach. Dystans wyszedł bliski rzeczywistego.
U mnie z baterią po twardym resecie jakby lepiej. Trzyma kilka dni ale nie sprawdzałem dokładnie.
Ale fakt że na 4.20 jeszcze fakapu nie było(były tylko jedne górskie zawody..)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Śladu nie było jak podawał tempo, a samo tempo da się. F3 ma footpod i go używa jak nie ma gpsa. W szczegółach w GC masz długość kroku, bez footpoda nie da się tego policzyć.anatom pisze:jak to jest mozliwe, ze f3 rysowal ci slad z gpsa a tempo podawal z footpoda, przeciez w f3 tak sie nie da.blas pisze:Dla mnie końcowy dystans nie wystarczy, jeśli ślad na biegu robi takie cuda i to na zawodach. Dystans wyszedł bliski rzeczywistego.
Footpod jest w zegarku i w pasku HRM-Run. Soft używa tego co ma akurat dostępne.
Sprawdź w tunelu.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Footpod jak sama nazwa wskazuje jest na foot czyli stopie
Taki niewielki czujnik ktorzy laczysz przez ant+ z garminem. W przypdku braku tegoż, używa HRM-run i jego czujnikow wewnetrznych i na samym koncu jesli i niego nie ma, technologii WDR czyli wrist dead reckoning (za pomoca czujnikow wbudowanch w zegarek)
edit: w zasadzie chyba w troche innej kolejnosci priorytetow: HRM-run, footpod, WDR.

edit: w zasadzie chyba w troche innej kolejnosci priorytetow: HRM-run, footpod, WDR.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- anatom
- Wyga
- Kontakt:
z tym, ze on ma to wszystko w pasku to jasne 
chodzilo mi o to ze szkoda, ze nie mozna ustawic tak aby rownoczesnie ryskowal slad z gpsa a tempo podawal z footpoda znajdujacego sie na sstopie.
W mojej poprzedniej 310 byla taka opcja w f3 niestety tego nie zrobili.
Moze w jakiejs nastepnej aktualizacji to naprawia, taka mam nadzieje!

chodzilo mi o to ze szkoda, ze nie mozna ustawic tak aby rownoczesnie ryskowal slad z gpsa a tempo podawal z footpoda znajdujacego sie na sstopie.
W mojej poprzedniej 310 byla taka opcja w f3 niestety tego nie zrobili.
Moze w jakiejs nastepnej aktualizacji to naprawia, taka mam nadzieje!
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Szczerze to wątpie w taki upgrejd. Wszyscy na niego czekamy 

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- anatom
- Wyga
- Kontakt:
czyli rozumiem, ze ta konkretna kwestia zostala zgloszona garminowi?MikeSpy pisze:Szczerze to wątpie w taki upgrejd. Wszyscy na niego czekamy
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
Nie raz i nie dwa.anatom pisze:czyli rozumiem, ze ta konkretna kwestia zostala zgloszona garminowi?MikeSpy pisze:Szczerze to wątpie w taki upgrejd. Wszyscy na niego czekamy
Wsparcia do footpoda nie ma już od kilku lat (?) - 620, 920, f3 wszystkie mają tak samo.