0.9 L przegotowanej wody, szczypta soli ( z biedronkiYahoo pisze:
A wracając do sedna topiku, to chodziło mi czy ktoś eksperymentuje z izotonikami własnej roboty, prócz picia wody.
Raczej tutaj na forum, mało ludzi co robią swojski napój na trening, prócz podpiwku czy piwa.
Do wody dodawać sól himalajską czy cukier trzcinowy?
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
-
Yahoo
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Kangoor5, Ale chyba źle zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi, nie jedziesz tam sam specjalnie po sól, tylko kupujesz w sklepie spożywczym, już w Polsce, w sklepie zaopatrują się w tę sól 
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Chodzi o to ze bez sensu jest kupowac sol wydobywana iles tam tys km od nas bo to tylko sol i co by o niej nie wypisywali nie zmienia faktu, ze to dalej tylko sol. Dodatkowo taka sol jest 5-10x drozsza niz jodowana.
- Grzes_PL
- Wyga

To nie jest tak, że sól to zawsze ta sama sól. Sól kuchenna, to 97,5 % chlorku sodu, a reszta to substancje chemiczne. Sól himalajska jest naturalna, czyli nieprzetworzona. Nie jest też poddawana obróbce termicznej jak sól kuchenna.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach

Dziś w Tesco kupowałem sól marki "Tesco" za 0,70zł a obok leżała sól z Wieliczki za prawie 3zł.
Przez ten wątek przez chwilę wahałem się co kupić
Na szczęście himalajskiej tam nie było, może leżała na półkach "eco"
Przez ten wątek przez chwilę wahałem się co kupić
Na szczęście himalajskiej tam nie było, może leżała na półkach "eco"
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
Kangoor5
- Zaprawiony W Bojach

A chlorek sodu to nie jest też przypadkiem substancja chemiczna?Grzes_PL pisze:To nie jest tak, że sól to zawsze ta sama sól. Sól kuchenna, to 97,5 % chlorku sodu, a reszta to substancje chemiczne.
I jakie z tego wysnuwasz wnioski?Grzes_PL pisze:Sól himalajska jest naturalna, czyli nieprzetworzona. Nie jest też poddawana obróbce termicznej jak sól kuchenna.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach

Ze himalajskiej dodajemy do zupy, a zwyklej, jodowanej do wody w wannie w celu stworzenia kompieli solankowej i przyspieszenia regeneracjiKangoor5 pisze:I jakie z tego wysnuwasz wnioski?
-
Kangoor5
- Zaprawiony W Bojach

Chcesz takie świństwo dodawać do kąpieli (NaCl i inną chemię)?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 47:03
- Kontakt:
Czemu nie? I jeszcze h2o.
-
Yahoo
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Tylko sól himalajska dodana do kąpieli bardziej przyspieszy proces regeneracji mięśniowej.Skoor pisze:Ze himalajskiej dodajemy do zupy, a zwyklej, jodowanej do wody w wannie w celu stworzenia kompieli solankowej i przyspieszenia regeneracjiKangoor5 pisze:I jakie z tego wysnuwasz wnioski?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
-
Kangoor5
- Zaprawiony W Bojach

Dlaczego? Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
Czytałem książkę najbardziej znanego polskiego trenera który pisał, że najlepiej regeneruje solanka z soli iwonieckiej.
Czytałem książkę najbardziej znanego polskiego trenera który pisał, że najlepiej regeneruje solanka z soli iwonieckiej.
-
Krzychu M
- Zaprawiony W Bojach

Niezła dyskusja.
Można zrobić badania jak poszczególna sól wpływa na okres regeneracji i wyniki
na dychę i w maratonie.
Można zrobić badania jak poszczególna sól wpływa na okres regeneracji i wyniki
na dychę i w maratonie.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
ależ niewątpliwe są zalety oryginalnej (uwaga na podróbki z kłodawy!) różowej soli himalajskiej.
jednakże należy pamiętać o tym że nie bez znaczenia jest także użyta do izotoniku woda.
ja wybieram tylko tasmanian rain, którą sprowadza dla mnie znajomy z australii. jeśli chodzi o cukier to nie znalazłem lepszego niż muscovado z mauritiusa. osobiście lubię też złamać ten słodkawy smak izotonika szczyptą szafranu z iranu.
i taki zestaw polecam wszystkim rozpoczynającym przygodę z bieganiem!
jednakże należy pamiętać o tym że nie bez znaczenia jest także użyta do izotoniku woda.
ja wybieram tylko tasmanian rain, którą sprowadza dla mnie znajomy z australii. jeśli chodzi o cukier to nie znalazłem lepszego niż muscovado z mauritiusa. osobiście lubię też złamać ten słodkawy smak izotonika szczyptą szafranu z iranu.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- PanTalon
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 45:36
- Życiówka w maratonie: 03:58
i coż z tego skoro profanujesz ten zestaw wlewając go do zwykłej plasticzanej butelki zwanej bidonem czy ?
f.lamer pisze:ależ niewątpliwe są zalety oryginalnej (uwaga na podróbki z kłodawy!) różowej soli himalajskiej.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
pogibało cię?PanTalon pisze:i coż z tego skoro profanujesz ten zestaw wlewając go do zwykłej plasticzanej butelki zwanej bidonem
dla pełnej kontroli nad tym co piję używam tylko kubka vessyl który przesyła mi analizę składu izo do dzienniczka prowadzonego na iphonie
edit:
chyba najwyższy czas założyć konto na insta i szukać sponsorów...
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…