Komentarz do artykułu REKORD ŚWIATA GENZEBE DIBABY NA 1500 metrów!

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Kszczot piąty z najlepszym wynikiem sezonu – 1:42.45
Chyba się autorce Dibaba udzieliła, ale nie dziwię się.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Poprawione. Ale te wyniki a szczególnie Dibaby sa z kosmosu.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dibaba ma dobry, długodystansowy ruch. Niech jeszcze połamie standard na 800m, to może średniacy zaczną wreszcie interesować się wahadłem tylnym, a nie tylko przednim.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ona jest wogóle niezwykle mocno zbudowana, umięśniona, aż powiedziałbym, że niezwykle.
Awatar użytkownika
YorickG
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:49:54
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

5k: 0:23:07 - Warsaw Track Cup
10k: 0:46:34 - VII Bieg GPW - Mokotów
HM: 1:48:11 - II BMW Półmaraton Praski 2015
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Łukasz Panfil w artykule pisze, że jeden z kontrowersyjnych chińskich rekordów został wymazany.
Dibaba pobiegła te 1500m w tempie 2:33/km, he he...
p. krunner
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Bieg Dibaby niesamowity. Zakończyłem jego oglądanie z łzami w oczach. Serio. Oglądanie radośći po dokonaniu czegoś wielkiego wzrusza mnie jak nic innego. Obejżałem przed chwilą jeszcze raz i znowu. Mityng niesamowity.
Krzysiek
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Rekord swiata Etiopka pobila o 4 sekundy - to chyba calkiem sporo, a zupelnie nie widac, aby na ostatnich 20-30 metrach zwolnila...

IMO, ze wzgledow finansowych powinna tak zrobic - tzn. skoro ma taki potencjal, to widzac czas, pobic rekord jedynie o sekunde-dwie - brac przyklad z Sergieja Bubki, ktory bil rekordy swiata "po centymetrze", a za kazdy rekord kasowal kilkadziesiat tysiecy bonusu. Tak samo Dibaba - za 2 tygodnie pobieglaby 2 sekundy szybciej i ponownie zainkasowalaby co najmniej 50 tys. USD (minimalna gwarantowana premia za rekord).
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Robert pisze:Rekord swiata Etiopka pobila o 4 sekundy - to chyba calkiem sporo, a zupelnie nie widac, aby na ostatnich 20-30 metrach zwolnila...

IMO, ze wzgledow finansowych powinna tak zrobic - tzn. skoro ma taki potencjal, to widzac czas, pobic rekord jedynie o sekunde-dwie - brac przyklad z Sergieja Bubki, ktory bil rekordy swiata "po centymetrze", a za kazdy rekord kasowal kilkadziesiat tysiecy bonusu. Tak samo Dibaba - za 2 tygodnie pobieglaby 2 sekundy szybciej i ponownie zainkasowalaby co najmniej 50 tys. USD (minimalna gwarantowana premia za rekord).
Oglądałeś bieg? Pobiła rekord o 0,39 sek. a nie o 4 sek. Ona na ostatnich metrach nie zwalniała. Widac było w pewnym momencie jak kątem oka spogląda, chyba na zegar. Ona walczyła jak o życie o ten rekord. Niesamowite, piękne. Mam nadzieję, że mistrzostwa w Pekinie to będą jej mistrzostwa.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

radslo1 pisze:Oglądałeś bieg? Pobiła rekord o 0,39 sek. a nie o 4 sek. Ona na ostatnich metrach nie zwalniała. Widac było w pewnym momencie jak kątem oka spogląda, chyba na zegar. Ona walczyła jak o życie o ten rekord. Niesamowite, piękne. Mam nadzieję, że mistrzostwa w Pekinie to będą jej mistrzostwa.
Ooops... Masz zupelna racje - zmylilo mnie malo dokladne obejrzenie podanego tutaj filmiku.
W 6m02s wyswietla sie tam "WL 3:54" i "MR 3:56", zalozylem ze "MR" to skrot od "Meeting Record", a zamiast "WL" przeczytalem "WR", czyli "World Record" - stad te moje wyliczenie 4 sekund.

A w tej sytuacji, to faktycznie nie bylo warunkow do "tluczenia rekordow wg modelu S. Bubki" ;-)
Awatar użytkownika
alex.portnoy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:55

Nieprzeczytany post

Co sądzicie o "wielce intrygującym" progresie Amela Kuki? Koleś wygląda jak czterystumetrowiec, wyróżnia się na tle tych chudzin, a ostatnia prosta.. niebywałe.
@Adam Klein - masz może jakieś spostrzeżenia na ten temat?
10km - 45:55 (10.03.19)
HM - 1:42:49 (14.04.19)
grabarz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:25
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na 800m. ostra walka była. A Dibaba niesamowita.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

alex.portnoy pisze:Co sądzicie o "wielce intrygującym" progresie Amela Kuki? Koleś wygląda jak czterystumetrowiec, wyróżnia się na tle tych chudzin, a ostatnia prosta.. niebywałe.
@Adam Klein - masz może jakieś spostrzeżenia na ten temat?
No naprawdę nie wiem co o tym myśleć. Bardzo mocno umięśnione mięśnie czworogłowe, niesamowita progresja. Dzięki temu wynikowi stał się jedynastym zawodnikiem wszechczasów.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Duże mięśnie to za mało, żeby szybko biegać. Trzeba jeszcze umieć je rozluźniać, co pozwala zwiększyć kadencję kiedy trzeba. Jeżeli jest czysty, to znalazł się wreszcie bat na spiętą dupę i kalectwo Amosa. Dobre ujęcia z ostatniej prostej dają możliwość porównania z naszymi, którzy też wyglądają przy Bośniaku na finiszu jak sztywniaki bez dynamiki.
ODPOWIEDZ