Hoka One One Clifton

Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Pedro, te buty są wysyłane z Francji tak? Jak robisz tam zakupy to robisz normalny przelew ze swojego prywatnego konta czy jakieś kombinacje z tym są? Przyznam, że nigdy nie robiłem zakupów za granicą, a jakoś nie mam ochoty dawać zarobić pośrednikom na allegro...
Ja nie widzę nic złego w tym, że ktoś zarabia na pośrednictwie.

Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że ten sam but (np. Stinson Lite) jest tańszy na Allegro (499 zł + 10 zł przesyłka) niż w sklepie hokaoneone.eu (160 EUR = 660 zł + przesyłka).
PKO
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja tam Stinson Lite widzę w cenie 112 jewro, ale faktycznie z wysyłką wyjdzie na jedno, czy kupię u producenta czy u pośrednika. Ewentualnie jeszcze wchodzi w grę import ze stanów gdzie na wielkiej wyprzy znalazłem rapa nui za 60$, a Stinson Lite 68$ czyli 222zł i to się opłaca najbardziej :) chyba sobie sprawię nowe buciory :)
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Ja tam Stinson Lite widzę w cenie 112 jewro,
Widać jak się klika z Maca to ceny są wyższe niż z PC-ta ;-)
Ale teraz i u mnie pojawił się rabat - zmiana ze 160 na 112 EUR.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widać jak się klika z Maca to ceny są wyższe niż z PC-ta ;-)
Stać Cię na Maca to stać cię na wyższe ceny ;)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Za miesiac spodziewam spotkac sie z przedstawicielami HOKA. Moze bedzie prezentacja modeli.

Chyba juz pisalem ze Magda Lewy wlasnie w nich biega, pomimo ze jej maz prowadzi sklep Adidasa.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam pytanie co do rozmiarówki. Kupuję sobie conqesty. Są dostępne w szerokości D czyli jak pisze sklep jest to szerokość średnia i jest sugestia żeby brać 1/2 numeru mniejsze niż normalnie się biega... WTF? Mniejsze? Ufać sklepowi czy zamówić rozmiar jaki biorę normalnie?
pemi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

biegam w challenger atr , trochę mało dynamiczne i slabo trzymają na trawie/błocie , ale na skałach sucha/mokra , szutrach , piachach super . Najwiekszy plus to wygoda i można w nich cisnąć naprawde mocno na zbiegach .
anbru
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dołączę się do pytania dotyczącego rozmiarówki. Chcę zakupić buty Hoka przez internet i zastanawiam nad rozmiarem. Wszystkie buty do biegania posiadam o długości wkładki 30cm (Nike, Brooks, Adidas). Jeżeli macie doświadczenie z tą marką to będę wdzięczny za pomoc.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

JA zamówiłem conquesty o 1/2 rozmiaru większe niż noszę normalnie. Wole mieć za duże buty które da się używać niż za małe które będę musiał sprzedać ;) Będę je miał za około 2 tygodnie i wtedy mogę napisać jak leżą.
anbru
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dotarły do mnie Bondi 3. Długość wkładki 30 cm, są idealne. Model z zeszłego roku, ale za dobrą cenę do wypróbowania marki idealne. Po pierwszych delikatnych 12 km wrażenia całkiem fajne. Tak jak piszą w wielu testach, niezłe "kapcie" na dłuższe treningi.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj dotarły do mnie zamówione Hoka One One Stinson Lite. Po kilku biegach postaram się coś o nich napisać, ale już teraz mogę zauważyć, że dobrze zrobiłem kupując rozmiar taki sam jak rozmiar używanych przeze mnie New Balance.

Na internecie pojawiają się komentarze, że Hoka należy kupić "ciut większe", ale w moim przypadku zdecydowanie nie. Wstępnie szacuję, że Hoka są nawet nieco luźniejsze niż NB.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bacio pisze:
Jest na Allegro człowiek, który sprowadza Hoki z USA. Wg. opinii tego sprzedawcy należy wziąć taki sam rozmiar jak NB.

Bacio pisze: dobrze zrobiłem kupując rozmiar taki sam jak rozmiar używanych przeze mnie New Balance.

Na internecie pojawiają się komentarze, że Hoka należy kupić "ciut większe", ale w moim przypadku zdecydowanie nie. Wstępnie szacuję, że Hoka są nawet nieco luźniejsze niż NB.
A więc się potwierdziło ;)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moje Conquesty również przyszły. Jak na tyle słoniny pod stopą są dość lekkie. Elastyczność na poziomie poniżej średniego (tego się akurat spodziewałem) cholewka miękka, przewiewna i niestety bardzo twardy zapiętek. Rozmiar 11,5 czyli wkładka 29,5 jest ok. Tyle po założeniu buta i przejściu w nim 10 kroków ;)

Na żywo wyglądają jak buty ortopedyczne :hahaha:
ronja
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piszcie coś o tych Waszych nowych Hokach! Może ktoś, kto biega zwyczajnie na cienkich (roclightach 268/ trailrocach 226) i w terenie? A na asfalcie chciałby sobie pohokować - w sumie nawet nie wiem dlaczego, z fanaberii?
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja właśnie sobie z fanaberii hokuje bo bliżej mi do mini. Głównie biegam po asfalcie/szutrze, ale jakieś swoje opinie tu wrzucę.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ