Polar M400

Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

matti775 pisze:Zmieniałem kabel i urządzenia, z powerbanka też nie ładuje. W ogóle zegarek nie jest wykrywany. zrobiłem jakiś reset przez przytryzmanie 4 przycisków (chyba soft reset) i nic nie pomogło. Zegarek ma chyba dokładnie miesiąc.
Pewnie złącze usb w zegarku padło, nie jesteś pierwszy na wątku kogo to spotkało. Na szczęście sport konsulting nie robi problemów i wymiana jest ekspresowa.
PKO
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

To teraz czekam na kontakt z nimi, bo pod koniec miesiąca ten zegarek będzie mi bardzo potrzebny na starcie. ;) Port padł, umyłem go porządnie, wysuszyłem i nadal nic nie odpowiada. Co ciekawe, po ostatnim treningu działał, potem nosiłem zegarek jeden dzień na ręce nic nie trenując i wieczorem nie dało rady go podłączyć po usb. :D Jestem ciekaw jakie problemy mają ludzie, którzy wpadają w błoto z tym sprzętem (na oficjalnym profilu na FB ostatnio wrzucili fotkę takiego v800 chyba).
mondpas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

U mnie port mini-usb w M400 też przestał działać po ok. pół roku bardzo intensywnego użytkowania.

Wysłałem zegarek do Sportkonsulting i po 3 dniach miałem naprawiony w ramach gwarancji. Z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że ten zegarek należy chronić przed wodą. Krzywdy nie zrobi mu tylko przypadkowe zachlapanie.

Natomiast po kąpieli w wannie, prysznicu czy basenie lub po długim biegu w deszczu, pod gumową zatyczką jest wilgoć lub po prostu woda. No to teraz pomnóżcie te sytuacje razy X i uświadomicie sobie jak często ten port jest narażony na działanie wody lub potu ( kto wie co gorsze ).

I w końcu odmówi posłuszeństwa. U każdego to tylko kwestia czasu. :taktak:
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W manualu mają napisane, aby myć ten port... Trochę lipa.
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W instrukcji jest zapis by po kazdym treningu wyplukac wodą port usb i po wysuszeniu suche gniazdo zamknac zatyczką.I nie podłączać pod PC z wilgotnym gniazdem , może wy odrazu po treningu gdy gniazdo jest wilgotne od potu , wody itp podlączacie pod kompa.
Herakles
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 20 minut
Życiówka w maratonie: 3 godziny
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobra sprawa z tym Polarem M400. Jako pulsometr wywiązuje się ze swoich zadań bardzo dobrze. W sumie to jest mój pierwszy więc o innych nie będę się wypowiadał. A swoją drogą polecam przeczytać rzetelne opinie o Vigrax.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2015, 11:36 przez Herakles, łącznie zmieniany 1 raz.
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja właśnie unikałem mocnego chlapania go wodą. Jak oglądałem jego port usb, to zazwyczaj był w dobrym stanie, bez zanieczyszczeń. Dopiero po tym jak przestał mi działać zdecydowałem się wypłukać go wodą.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie port mini-usb w M400 też przestał działać po ok. pół roku bardzo intensywnego użytkowania.

Wysłałem zegarek do Sportkonsulting i po 3 dniach miałem naprawiony w ramach gwarancji. Z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że ten zegarek należy chronić przed wodą. Krzywdy nie zrobi mu tylko przypadkowe zachlapanie.

Natomiast po kąpieli w wannie, prysznicu czy basenie lub po długim biegu w deszczu, pod gumową zatyczką jest wilgoć lub po prostu woda. No to teraz pomnóżcie te sytuacje razy X i uświadomicie sobie jak często ten port jest narażony na działanie wody lub potu ( kto wie co gorsze ).

mój ma ponad pół roku, i biegałem w nim w deszczu, pływam na basenie, i biorę kąpiel nierzadko i narazie bez problemu. Jedynie do sauny w nim nie wchodzę, bo jakoś uważam że 90C może źle wpływać na baterie i plastyk :)
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mój zegarek dziś w nocy prawdopodobnie odwiedzi Kraków. ;P Mam nadzieję, że za rok tam wróci w innym celu i zarejestruje maraton. :D
Krzysztoff
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 03:25:19

Nieprzeczytany post

cześć wszystkim,
zdecydowałem się na kupno zegarka tylko mam jedną wątpliwość, czy ma jakieś znaczenie jeśli chodzi o ewentualna gwarancje czy kupie w sklepie stacjonarnym np. Biegosfera czy przez internet ? różnica w cenie jest ok 80 zł na korzyść zakupu przez internet
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O ile dostaniesz gwarancję to nie. :D Choć widziałęm, że w necie wciskają gwarancję na rok. O_O
Krzysztoff
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 03:25:19

Nieprzeczytany post

nie jest tak, że z dowodem zakupu wysyłam do Sport Konsulting jako dystrybutora w Polsce
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak jest dokładnie, ja dzisiaj wysłałem im całe opakowanie oprócz kabla usb i paska.
Jak widzę na aukcji, ze ktoś pisze o roku gwarancji, to już mi podejrzanie wygląda to wszystko.
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:

mój ma ponad pół roku, i biegałem w nim w deszczu, pływam na basenie, i biorę kąpiel nierzadko i narazie bez problemu. Jedynie do sauny w nim nie wchodzę, bo jakoś uważam że 90C może źle wpływać na baterie i plastyk :)
Czy nosisz go na codzien?
kerbi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48.32

Nieprzeczytany post

Trochę z innej beczki mam pytanie, czy serwis Polar flow ma gdzieś bazę rekordów osobistych, coś jak ENDO. Nie mogę tego znaleźć.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ