Jestem początkującym biegaczem, ważę 60kg, stopę mam neutralną. Zależy mi na komforcie. Jakie buty wybrać i dlaczego? (będę biegał jakieś 15-20km tygodniowo po asfalcie). Jeśli chcecie to możecie podać jakieś inne modele, jestem otwarty na propozycje
Nike Pegasus 31 czy Adidas Response Boost ?
-
abiv15
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Siemka
Jestem początkującym biegaczem, ważę 60kg, stopę mam neutralną. Zależy mi na komforcie. Jakie buty wybrać i dlaczego? (będę biegał jakieś 15-20km tygodniowo po asfalcie). Jeśli chcecie to możecie podać jakieś inne modele, jestem otwarty na propozycje
-
darekc1
- Zaprawiony W Bojach

Mam response boost bardzo wygodny i dynamiczny but , moze na poczatku wydawalo mi sie zbyt duzo amortyzacji ale teraz mysle ze to takie odczucia daje pianka boost . Na asfalt idealne ,na miekich nawierzchniach dziwnie sie w nich biega .
-
Robert
- Zaprawiony W Bojach

Lekki jestes, malo chcesz biegac - mysle ze nie ma specjalnego znaczenia, jakie buty kupisz. Wejdz do jakiegos sklepu, przymierz i kup co Ci wygodniej lezy / ma atrakcyjniejszy kolor / mniej kosztuje.
Moze byc to co sugerujesz, ale pewnie rowniez tuzin innych propozycji bedzie Ci pasowac... Z wlasnego doswiadczenia moge zasugerowac Asics Zaraca 2. Uzywam od ponad 1000 km - w znaczacej czesci po asfalcie i sprawdzaja sie. Plusem jest, ze to model "mocno przeterminowany" (teraz handluje sie juz edycja "4"), wiec mozna go znalezc w bardzo zachecajacej cenie.
Moze byc to co sugerujesz, ale pewnie rowniez tuzin innych propozycji bedzie Ci pasowac... Z wlasnego doswiadczenia moge zasugerowac Asics Zaraca 2. Uzywam od ponad 1000 km - w znaczacej czesci po asfalcie i sprawdzaja sie. Plusem jest, ze to model "mocno przeterminowany" (teraz handluje sie juz edycja "4"), wiec mozna go znalezc w bardzo zachecajacej cenie.