Hoka One One Clifton
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Coz próbował wielu rzeczy to czemu nie tego.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- Pedro
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Biegam w Hokach od wielu lat i stają się stają się dla mnie No 1. Obecnie mam 5 par, biegałem w 4. Starsze i mocarne Stinsony i Bondi B (robiłem w nich biegi ok 250km) a ostatnio Rapa Nui 2 w wersji asfaltowej i trailowej.
Są super do biegów powyżej 100km (mnie kręgosłup od nich nie boli), Bardzo przydatne do biegania przy jakiś urazach (bo, któż tego nie robi
) albo po nich. Trailówki są super wygodne na zbiegi po kamieniach ( ja mam jakoś zbyt dużo receptorów na stopach do minimali) i pozwalają naprawdę świetnie rozpędzić się w dół na łagodnych szutrach Te buty są naprawdę lekkie i maja malutki drop (spadek pięta - palce). Rapa Nui 2 są nieco odchudzone w stosunku do innych modeli Hoka a przy tym nic według mnie niewiele co tracą na amortyzacji.
Długo borykam się z bolesnym zwapnieniem przyczepu ścięgna Achillesa i te buty niwelują to praktycznie całkowicie.
Teraz zakupiłem 2 pary Rapa Nui Trail 2S i czekam niecierpliwe (te znów maja nieco więcej pianki). Ciekawie wyglądają Mafate Speed ale poczekam na bardziej atrakcyjną cenę. O Hoki coraz łatwiej i ceny bardziej przyjazne bywają.
Innych butów będę się więc wyzbywał a mam ich trochę (30cm/47 EU)
Są super do biegów powyżej 100km (mnie kręgosłup od nich nie boli), Bardzo przydatne do biegania przy jakiś urazach (bo, któż tego nie robi

Długo borykam się z bolesnym zwapnieniem przyczepu ścięgna Achillesa i te buty niwelują to praktycznie całkowicie.
Teraz zakupiłem 2 pary Rapa Nui Trail 2S i czekam niecierpliwe (te znów maja nieco więcej pianki). Ciekawie wyglądają Mafate Speed ale poczekam na bardziej atrakcyjną cenę. O Hoki coraz łatwiej i ceny bardziej przyjazne bywają.
Innych butów będę się więc wyzbywał a mam ich trochę (30cm/47 EU)
Ostatnio zmieniony 14 lip 2015, 08:41 przez Pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Pedro
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Jest na Allegro człowiek, który sprowadza Hoki z USA. Wg. opinii tego sprzedawcy należy wziąć taki sam rozmiar jak NB.WojtekM pisze:gdzie kupujesz HOKI? jak wypada ich rozmiarówka?
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
I tak jest. Znam go osobiście, sam biega tylko w NB i Hoka a wiec mozna mu zaufacBacio pisze:Jest na Allegro człowiek, który sprowadza Hoki z USA. Wg. opinii tego sprzedawcy należy wziąć taki sam rozmiar jak NB.WojtekM pisze:gdzie kupujesz HOKI? jak wypada ich rozmiarówka?

- Pedro
- Zaprawiony W Bojach
Kupowałem w brytyjskich sklepach w necie ( http://www.milletsports.co.uk/ , http://www.startfitness.co.uk/ ) oraz kiedyś w Stanach ale nie ma już takiej dużej różnicy
Teraz czekam na dostawę z http://www.hokaoneone.eu/on/demandware. ... EU-Site/en
Warto poczekać na wyprzedaże i zwrócić uwagę na koszty przesyłki.
Dla mnie odpowiedni jest rozmiar 11,5 UK/ 30cm / 46 2/3 EU ale połówkę większe też będą OK. U innych producentów najczęściej 47 EU / (30 lub 30,5 cm)
P.
Teraz czekam na dostawę z http://www.hokaoneone.eu/on/demandware. ... EU-Site/en
Warto poczekać na wyprzedaże i zwrócić uwagę na koszty przesyłki.
Dla mnie odpowiedni jest rozmiar 11,5 UK/ 30cm / 46 2/3 EU ale połówkę większe też będą OK. U innych producentów najczęściej 47 EU / (30 lub 30,5 cm)
P.
Pedro
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja się przyznam Pedro, że dopiero po wizycie u Ciebie uwierzyłem, że to są buty w których da się biegać.
Pewnie nie każdy wie, ale Pedro to jeszcze do maja tego roku Rekordzista Polski w biegu 24 godzinnym.
Ale po próbach w dwóch modelach ja akurat za tymi butami nie przepadam.

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Jaki model HOKA polecilibyscie na asfalt? Stinson? Generalnie zawsze bylo mi blizej do mini, teraz z ciekawosci kupilem ultra boosty i jestem zachwycony
chetnie i takiego egzotyka jak HOKA bym przetestowal.

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Mi juz chodzi po głowie model Rapa Nui 2 :D
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Rapa Nui z tego co zdazylem wyczytac maja mnie amortyzacji niz Stinson, ciekawy tez jest ten model ktory ma byc jako startowka. Duzo amortyzacji, zero dropu i niska waga. Coraz bardziej mnie te buty ciekawia.
- Pedro
- Zaprawiony W Bojach
Spokojnie można lecieć 3:30/kmAdam Klein pisze:Ja się przyznam Pedro, że dopiero po wizycie u Ciebie uwierzyłem, że to są buty w których da się biegać.Pewnie nie każdy wie, ale Pedro to jeszcze do maja tego roku Rekordzista Polski w biegu 24 godzinnym.

To zamierzchłe czasy. Radość i wolność jest w bieganiu w terenie, w górach. mimo, iż z perspektywy stolicy bywa to trudne

Ale może jeszcze kiedyś... zobaczymy...
Skoor pisze:Jaki model HOKA polecilibyscie na asfalt? Stinson? Generalnie zawsze bylo mi blizej do mini, teraz z ciekawosci kupilem ultra boosty i jestem zachwyconychetnie i takiego egzotyka jak HOKA bym przetestowal.
Unikam polecania, bo każdy musi się przekonać na "własnych nogach", Biegałem po asfalcie W Bondi B, Stinsonach (one były takie najbardziej uniwersalne , bo jakiś delikatny bieznik miały) a ostatnio Rapa Nui 2 Tarmac. Stinsony najmniej mnie przekonały.
Rzeczywiście mniej ale dla mnie to nawet lepiej - "takie hoki nie hokiSkoor pisze:Rapa Nui z tego co zdazylem wyczytac maja mnie amortyzacji niz Stinson, ciekawy tez jest ten model ktory ma byc jako startowka. Duzo amortyzacji, zero dropu i niska waga. Coraz bardziej mnie te buty ciekawia.

Pedro
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Szkoda, że nie da się tych butów zmierzyć nigdzie w PL. Bardzo fajnie wygląda model Huaka, taka startówka na sterydach 2mm drop i spora amortyzacja, Stinsony też są ciekawe. Tak jak Pedro napisał wydają się być najbardziej uniwersalne. Musze szybko zajeździć jakąś parę co by miejsce w "garażu" było.
- Pedro
- Zaprawiony W Bojach
Buty dotarły kurierem do domu po 5 dniach od złożenia zamówienia a po drodze był weekend, 2 pary Rapa Nui Trail 2S (czerwone i niebieskie)
http://www.hokaoneone.eu/on/demandware. ... en&start=4
Wyciągnąłem z pudełka - są bardzo ładne a dodatkowa, w każdym pudełku dodatkowe cieńsze wkładki i można używać osobno cieńszej i grubszej albo obu na raz (dla wąskich stóp). Są też sznurówki, można więc wymienić " zaciskowy system wiązania (który działa dobrze) na klasyczny.
Przeczytałem to wcześniej ale model "S" ma bardzo solidną i trwałą podeszwę Vibram z wysoką 6mm jodełką, poradzą sobie w każdych górach. To różni je na plus od modelu bez "S" ( zwykła , szybko ścierająca się podeszwa hoka i niższa jodełka). Właśnie różnica w wysokości podeszwy bierze się prawdopodobnie z oryginalnie włożonej grubszej wkładki oraz wyższego bieżnika w model S
Nie mogłem się powstrzymać i pobiegałem po niedalekiej skarpie - 20 x góra- dół + dobieg i powrót . Pierwsze wrażenia bardzo wygodne zarówno na asfalcie jak i w terenie, przyczepność znakomita. Nogi rwały się do biegu.
Przypadły mi do gustu bardzo, mam nadzieję ,że pozwolą mi niebawem wdrapać się w górach o poziom wyżej
i chyba jeszcze jedne zakupię 
http://www.hokaoneone.eu/on/demandware. ... en&start=4
Wyciągnąłem z pudełka - są bardzo ładne a dodatkowa, w każdym pudełku dodatkowe cieńsze wkładki i można używać osobno cieńszej i grubszej albo obu na raz (dla wąskich stóp). Są też sznurówki, można więc wymienić " zaciskowy system wiązania (który działa dobrze) na klasyczny.
Przeczytałem to wcześniej ale model "S" ma bardzo solidną i trwałą podeszwę Vibram z wysoką 6mm jodełką, poradzą sobie w każdych górach. To różni je na plus od modelu bez "S" ( zwykła , szybko ścierająca się podeszwa hoka i niższa jodełka). Właśnie różnica w wysokości podeszwy bierze się prawdopodobnie z oryginalnie włożonej grubszej wkładki oraz wyższego bieżnika w model S
Nie mogłem się powstrzymać i pobiegałem po niedalekiej skarpie - 20 x góra- dół + dobieg i powrót . Pierwsze wrażenia bardzo wygodne zarówno na asfalcie jak i w terenie, przyczepność znakomita. Nogi rwały się do biegu.
Przypadły mi do gustu bardzo, mam nadzieję ,że pozwolą mi niebawem wdrapać się w górach o poziom wyżej

Pedro
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Pedro, te buty są wysyłane z Francji tak? Jak robisz tam zakupy to robisz normalny przelew ze swojego prywatnego konta czy jakieś kombinacje z tym są? Przyznam, że nigdy nie robiłem zakupów za granicą, a jakoś nie mam ochoty dawać zarobić pośrednikom na allegro...
- Pedro
- Zaprawiony W Bojach
Buty wysyłane są z Holandii, tam pewnie jest magazyn (jak kupujesz na www.hokaoneone.eu), płacę kartą kredytową. Paypalem, karta płatniczą się też da.
A może i przelewem, nie wiem bo tego nie próbowałem.
Koszt przesyłki, raczej niezależnie od zakupionej liczby butów to niecałe 10 EUR.
A może i przelewem, nie wiem bo tego nie próbowałem.
Koszt przesyłki, raczej niezależnie od zakupionej liczby butów to niecałe 10 EUR.
Pedro