Witamy na nowym Bieganie.pl
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
Dokładnie tak! Adam łejkap! Mamy XXI wiek, treści przekazuje się teraz jak w starożytnym Egipcie, za pośrednictwem obrazków!
A tak serio. To Adam bardzo mało atrakcyjnie od strony wizualnej to teraz wygląda, owszem, ładne czcionki, ładne ramki i inne duperele, ale ogólnie efekt marny. Zauważ Adam, że nie napisałem tego jak tylko dokonaliście tej zmiany. Pomyślałem sobie jest nowocześnie, będzie dobrze. Ale wcale dobrze to nie wygląda. Sorry.
Zobacz sobie na to albo na to. To są dwie strony które przyszły mi w tej chwili do głowy.
Nie namawiam cię do zmiany całej koncepcji tylko do małej korekty słusznego skądinąd kierunku :D
A tak serio. To Adam bardzo mało atrakcyjnie od strony wizualnej to teraz wygląda, owszem, ładne czcionki, ładne ramki i inne duperele, ale ogólnie efekt marny. Zauważ Adam, że nie napisałem tego jak tylko dokonaliście tej zmiany. Pomyślałem sobie jest nowocześnie, będzie dobrze. Ale wcale dobrze to nie wygląda. Sorry.
Zobacz sobie na to albo na to. To są dwie strony które przyszły mi w tej chwili do głowy.
Nie namawiam cię do zmiany całej koncepcji tylko do małej korekty słusznego skądinąd kierunku :D
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ta mała korekta nie jest taka prosta. Organizacyjnie. Tzn - jeśli znejdzie sie tutaj jakis projektant który zaproponuje nam dobre całościowe wizualne rozwiązanie które będzie pasowało do naszej specyfiki - to ja to chętnie wezmę (tzn kupię). Ale sam sie tym nie mogę zająć. Dotychczasowe projekty które otrzymywałem nie były lepsze.zoltar7 pisze:Nie namawiam cię do zmiany całej koncepcji tylko do małej korekty słusznego skądinąd kierunku :D
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale oczywiście dzięki za uwagi.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
You're the boss... ale z drugiej strony jeśli ty nie znajdziesz odpowiedniego człowieka, to kto? Liczę na ciebie Adam :DAdam Klein pisze: jeśli znejdzie sie tutaj jakis projektant który zaproponuje nam dobre całościowe wizualne rozwiązanie które będzie pasowało do naszej specyfiki - to ja to chętnie wezmę (tzn kupię). Ale sam sie tym nie mogę zająć.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Czytając Twojego posta właśnie zdałem sobie sprawę, że bieganie.pl używam tylko i wyłącznie do forum.zoltar7 pisze:Ale wcale dobrze to nie wygląda. Sorry.
Nie ogarniam strony głównej i informacje "ze świata biegowego" czytam na innych stronach, bo bieganie.pl mnie przerasta - gubię się.
Podobnie mam z kalendarzembiegowym, który jest dla mnie po prostu niewygodny i używam głównej konkurencji...
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Bo z punktu widzenia czytelnika, to chyba najwieksza wartosc tego portalu - tak duza grupa uzytkownikow, ktora chce sie udzielac i wracac na ta strone, za darmo generujac spora wiedze na rozne tematy.Bacio pisze:Czytając Twojego posta właśnie zdałem sobie sprawę, że bieganie.pl używam tylko i wyłącznie do forum.
A wlasnie forum wydaje sie najbardziej "odpuszczonym" fragmentem.
AFAIR, zmiana byla chyba podyktowana wzgledami biznesowymi - koniecznosc przeprojektowania calosci pod urzadzenia mobilne, aby nie byc dyskryminowanym przez algorytmy Google'a.Bacio pisze: Nie ogarniam strony głównej i informacje "ze świata biegowego" czytam na innych stronach, bo bieganie.pl mnie przerasta - gubię się.
Podobnie mam z kalendarzembiegowym, który jest dla mnie po prostu niewygodny i używam głównej konkurencji...
Nie wiem jakie oczekiwania dostala spolka ktora, to robila, jednak IMO, calosc mocno stracila na jakosci "nawigacyjnie", poprzednio bylo znacznie prosciej, jakos hierarchicznie. Aktualnie nie da sie prawie po tym nawigowac, glowna strona napchana jest elementami ktore z mojego punktu widzeni sa drugo-, a moze nawet trzeciorzedne.
Bo po co mi cos takiego, jak: "Kalkulator intensywnosci" - jako duzy element blisko poczatku glownej strony? Albo "Ranking mezczyzni", na glownej stronie zajmujacy calkiem spory fragment ekranu. Tak samo menu glowne na gorze - dobor elementow to na pewno sprawa dyskusyjna, ale rozwijane menu znacznie latwiej mi sie nawigowalo. BTW, do czego sluzy "Stats" - z jakiej okazji ma tak centralne miejsce? Dzis zobaczylem to pierwszy raz w zyciu.
Chyba za bardzo chciano: "Musi byc to!", "I to!", "No i koniecznie dodajecie jeszcze to!" - zdarzalo mi sie takie sytuacje widziec, przy robieniu reklam papierowych: "Miejsca w pismie jest 1/4 strony - ale tekstu sa 2 strony A4, jakos to trzeba zmiescic". Jednak Internet jest pod tym wzgledem zdradliwy, bo jest "z gumy", mozna upchac pol "Pana Tadeusza" tekstu / tresci na glownej stronie, w koncu sie ja przewija...
Efekt jest jaki widac - chyba przydalby sie ktos, kto powiedzialby "Wywalamy to, to i to" - nie musi byc wcale usuniecie tych elementow na stale, ale schowanie tego gdzies nizej w hierachii nawigacyjnej.
Bo teraz jest sieczka, ktora przytlacza. Nie wiem jak wygladaja statystyki wedrowek odwiedzajacych, ale osobiscie od czasu nowego layoutu zasadniczo patrze na sama gore, co mi sie miesci na ekranie bez przewijania - i wciskam "Forum". Nie wiem, byc moze "wymuszenie" takiego zachowania bylo oczekiwane?
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Mam dokładnie to samo....Bacio pisze:Czytając Twojego posta właśnie zdałem sobie sprawę, że bieganie.pl używam tylko i wyłącznie do forum.zoltar7 pisze:Ale wcale dobrze to nie wygląda. Sorry.
Nie ogarniam strony głównej i informacje "ze świata biegowego" czytam na innych stronach, bo bieganie.pl mnie przerasta - gubię się.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Na blogi ponarzekałem to i na portal sobie popisze
Generalnie zgadzam się z przedmówcami. Strona jest za długa, w wysokiej rozdzielczości 6 "rolnięć" kółkiem myszy w niższej 12!!!!, a powinno jak dla mnie zmieścić się w 2-3. Połowa rzeczy jest nie potrzebna. Odnośniki do planów treningowych, kalkulator intensywności, ranking mężczyzn, te odnośniki które są zaraz pod górnym menu też bym wywalił. Aktualności prawie na samym dole strony a powinny być na górze.
Bajzel na tej stronie gorszy niż u mnie w szafie Strona internetowa powinna być ergonomiczna, a ta nie jest
Generalnie zgadzam się z przedmówcami. Strona jest za długa, w wysokiej rozdzielczości 6 "rolnięć" kółkiem myszy w niższej 12!!!!, a powinno jak dla mnie zmieścić się w 2-3. Połowa rzeczy jest nie potrzebna. Odnośniki do planów treningowych, kalkulator intensywności, ranking mężczyzn, te odnośniki które są zaraz pod górnym menu też bym wywalił. Aktualności prawie na samym dole strony a powinny być na górze.
Bajzel na tej stronie gorszy niż u mnie w szafie Strona internetowa powinna być ergonomiczna, a ta nie jest
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale to nadal nie to.
-
- Zaprawiony W Bojach
Też postanowiłem kolejny raz się poskarżyć. O ile wyrobiłem sobie pewnego rodzaju ślepotę na ten cały nudny wygląd strony, o tyle długie przewijanie jej coraz bardziej mnie irytuje. Przez to, co pisałem na początku (słaby kontrast na stronie, niemalże monochromatyczność i mało "czytalny" krój czcionki, przez co musi ona być tak duża), cała strona jest niesamowicie rozstrzelona.
Co widzę zaraz po włączeniu?
Menu - 3x wyższe od wysokości samej użytej czcionki
Przerwa
Baner reklamujący buty
Przerwa
Pasek z reklamą firm
Przerwa
Dwa zdjęcia - odnośniki do artykułów*
* - to ostatnie już nie w całości, tylko górną część bez tytułu. Co oznacza, że na wyświetlaczu 1920x1080 muszę użyć przewijania, żeby zobaczyć właściwy początek strony!
Dalej są najnowsze artykuły, do przyjęcia.
A potem zaczyna się z prawej strony pasek z dziwnymi rzeczami, zajmujący prawie 1/3 strony (ze względu na krój czcionki?). Zajmuje tyle miejsca a dopiero dzisiaj się przyjrzałem, co na nim właściwie jest bo wcześniej nie miałem pojęcia.
Porady treningowe - cały ekran. No dobra, może ktoś tego szuka.
Kalkulator intensywności - kolejny ekran. Może wystarczyło by zrobić przyciski przełączające dwa powyższe na jednym ekranie?
Książki biegowe - cały ekran i jeszcze ze zdjęciami okładek. Recenzję książki czyta się nie więcej niż raz, a przewijać to trzeba przez całe życie.
Newsy
.
.
.
Polecane filmy - mogło by być
ZBIEGLOGA - Może ktoś na to patrzy, mi zdarzyło się raz. Ale dlaczego połowa jest w pionie a połowa poziomo? Nie ogarniam zasady tym rządzącej. Przez to ledwo mieści się na ekranie HD.
Rozciąganie Rozgrzewka - nie mogło by być jako zakładka w planach treningowych?
RUN ITEN in English - na pewno ktoś niepolskojęzyczny dotrze do tego miejsca
Podgląd do forum - czyli to, co mnie interesuje. Jakoś nauczyłem się przebijać przez tę niewygodną czcionkę (choć przy okazji odkryłem funkcję "Aktywne wątki" na forum). Ale skrót kilku postów na 4 ekranach (HD)?
Co widzę zaraz po włączeniu?
Menu - 3x wyższe od wysokości samej użytej czcionki
Przerwa
Baner reklamujący buty
Przerwa
Pasek z reklamą firm
Przerwa
Dwa zdjęcia - odnośniki do artykułów*
* - to ostatnie już nie w całości, tylko górną część bez tytułu. Co oznacza, że na wyświetlaczu 1920x1080 muszę użyć przewijania, żeby zobaczyć właściwy początek strony!
Dalej są najnowsze artykuły, do przyjęcia.
A potem zaczyna się z prawej strony pasek z dziwnymi rzeczami, zajmujący prawie 1/3 strony (ze względu na krój czcionki?). Zajmuje tyle miejsca a dopiero dzisiaj się przyjrzałem, co na nim właściwie jest bo wcześniej nie miałem pojęcia.
Porady treningowe - cały ekran. No dobra, może ktoś tego szuka.
Kalkulator intensywności - kolejny ekran. Może wystarczyło by zrobić przyciski przełączające dwa powyższe na jednym ekranie?
Książki biegowe - cały ekran i jeszcze ze zdjęciami okładek. Recenzję książki czyta się nie więcej niż raz, a przewijać to trzeba przez całe życie.
Newsy
.
.
.
Polecane filmy - mogło by być
ZBIEGLOGA - Może ktoś na to patrzy, mi zdarzyło się raz. Ale dlaczego połowa jest w pionie a połowa poziomo? Nie ogarniam zasady tym rządzącej. Przez to ledwo mieści się na ekranie HD.
Rozciąganie Rozgrzewka - nie mogło by być jako zakładka w planach treningowych?
RUN ITEN in English - na pewno ktoś niepolskojęzyczny dotrze do tego miejsca
Podgląd do forum - czyli to, co mnie interesuje. Jakoś nauczyłem się przebijać przez tę niewygodną czcionkę (choć przy okazji odkryłem funkcję "Aktywne wątki" na forum). Ale skrót kilku postów na 4 ekranach (HD)?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:56 min
- Życiówka w maratonie: 3.15:46
Witajcie.
Moje trzy grosze. Będzie grubo. Fanem bieganie.pl jestem stosunkowo niedługo , może ze 3-4 lata. Wiosenna zmian od początku mi nie leżała. Ja to nazywam zbędne wodotryski. Za czasów starszej wersji strony wchodziłem na bieganie 3,4 razy dziennie, teraz jak to jest dwa razy w tygodniu to dobrze. Nie wiem w czym leży problem, ale chyba a wręcz powiem że na pewno odpycha mnie nowa szata graficzna. Dla mnie mało rzeczy jest widocznych, powiedział bym że to taki okienkowy system, podobnie jak windows 8, który mi nie leży. Podobną układ onet. Moje przemyślenia to półrocza próba przełamania się, już kiedyś myślałem że o tym Wam napiszę, ale nie było czasu.
Co do kalendarza jest podobnie. Nieczytelny, niepraktyczny, mało przejrzysty, korzystam z kalendarza maratonów.
Na koniec. Ciekaw jestem jak się skończy zmiana grafiki na endo. Ostatnio szybko uciekli, teraz .... zobaczymy:-)
Pozdrawiam
T
Trzymajcie kciuki jutro start na 10 km:-)
Moje trzy grosze. Będzie grubo. Fanem bieganie.pl jestem stosunkowo niedługo , może ze 3-4 lata. Wiosenna zmian od początku mi nie leżała. Ja to nazywam zbędne wodotryski. Za czasów starszej wersji strony wchodziłem na bieganie 3,4 razy dziennie, teraz jak to jest dwa razy w tygodniu to dobrze. Nie wiem w czym leży problem, ale chyba a wręcz powiem że na pewno odpycha mnie nowa szata graficzna. Dla mnie mało rzeczy jest widocznych, powiedział bym że to taki okienkowy system, podobnie jak windows 8, który mi nie leży. Podobną układ onet. Moje przemyślenia to półrocza próba przełamania się, już kiedyś myślałem że o tym Wam napiszę, ale nie było czasu.
Co do kalendarza jest podobnie. Nieczytelny, niepraktyczny, mało przejrzysty, korzystam z kalendarza maratonów.
Na koniec. Ciekaw jestem jak się skończy zmiana grafiki na endo. Ostatnio szybko uciekli, teraz .... zobaczymy:-)
Pozdrawiam
T
Trzymajcie kciuki jutro start na 10 km:-)
TomB
HM 1:27:04
M 3:15:46
HM 1:27:04
M 3:15:46