Polar M400

PeeS
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:08
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dobra, widać że odzywają się przeważnie ludzie z problemami ze swoimi M400. Ja (tfu tfu) przez trzy miesiące użytkowania zegarka nie miałem większych problemów. Nie liczę konserwacji platformy Flow. Nic mi się nie resetuje, nie wyłącza, dobrze się synchronizuje z telefonem (LG G2), nie narzekam na łapanie sygnału GPS. W tej kwocie wybrał bym ponownie M400. Jakbym miał więcej dostępnych środków pieniężnych to zaiwestowalbym w coś gdzie można wgrać mapy. Biegam dużo w terenie, a odkąd mam zegarek nie biorę ze sobą telefonu. Wiem że jest opcja back to start ale przy wybieganiach można czasem zobaczyć coś fajnego przy okazji, a orientacja "mniej więcej w tym kierunku" czasem jest zgubna :-) Oprócz biegania jeżdżę też na rowerze. Nie jestem żadnym profesjonalistą. Robię to bo lubię spędzać w ten sposób czas :-)
PKO
silenter79
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52 min 43 sek

Nieprzeczytany post

Mam pytanie czy ktoś próbował łączyć zegarek z telefonem z Windows Phone
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niby jak, skoro nie ma aplikacji Polar na tą platformę?
http://www.polar.com/us-en/support/pola ... polar_m400

Kod: Zaznacz cały

The Polar Flow app is not available on Windows Phone platform.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Aktualnie dla mnie istnieją trzy problemy:

1) uzależnienie od flow polara, nie da rady samemu wyciągnąć plików treningowych
2) brak możliwości obejrzenia czasu ostatniego odcinka przy autolapie (nie ma tego do wyboru w widokach sportowych)
3) widoki sportowe się psują w trakcie synchronizacji jak ma się wybrane coś, co ma w nazwie autolap. ;P po synchronizacji zarówno zegarek jak i serwis flow dostają defaultowe wartości

Ja bym zegarek wybrał, poza tymi problemami wszystko jest spoko. Liczę na to, że problem synchronizacji w sprawie flow będzie prędko naprawiony, bo ja z danych dotyczących autolapa korzystam i muszę co każdy trening ustawiać sobie te widoki od początku, bo nawet nie ma predefiniowanych ustawień.

Z tego co wiem, windows phone nie mają zamiaru obslugiwać - a szkoda, bo używam. Być może synchronizacja przez telefon nie rozwala widoków treningowych i to by był mały workaround.
truskafka
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witam Wszystkich

Bardzo się nakręciłam na ten zegarek, i w sumie to jestem na 99% (pozostały 1% to głos za tom tom multisport) zdecydowana na niego ale mam jeszcze jeden dylemat. Babski dylemat - biały czy czarny? :P. A tak na poważnie to mam niezbyt gruby nadgarstek i zastanawiam się czy jest różnica w sztywności paska białego i czarnego, no i czy ten biały bardzo się brudzi? Zegarek kupuję z myślą o bieganiu, rowerze i codziennym noszeniu.

Pozdrawiam, i z góry dziękuję za odpowiedź :)
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pasek na pewno będzie ogarniać nawet rękę szkieleta. ;P
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

truskafka pisze:Witam Wszystkich

Bardzo się nakręciłam na ten zegarek, i w sumie to jestem na 99% (pozostały 1% to głos za tom tom multisport) zdecydowana na niego ale mam jeszcze jeden dylemat. Babski dylemat - biały czy czarny? :P. A tak na poważnie to mam niezbyt gruby nadgarstek i zastanawiam się czy jest różnica w sztywności paska białego i czarnego, no i czy ten biały bardzo się brudzi? Zegarek kupuję z myślą o bieganiu, rowerze i codziennym noszeniu.

Pozdrawiam, i z góry dziękuję za odpowiedź :)
Już o tym pisałam w tym wątku. Biały ma dużo bardziej miękki pasek niż czarny. Ja mam 16 cm w nadgarstku i czarny też pasuje, zapinam na trzecią dziurkę od początku.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

matti775 pisze: 3) widoki sportowe się psują w trakcie synchronizacji jak ma się wybrane coś, co ma w nazwie autolap. ;P po synchronizacji zarówno zegarek jak i serwis flow dostają defaultowe wartości
No faktycznie, od kilku tygodniu próbuje ustawić pewien widok sportowy z dwoma poziomami, a nie da rady synchronizować.
Chcę wykasować/zmienić wysokość n. p. m. bo nie jest mi to potrzebne.

A jeśli chodzi o biały czy czarny, to tak mi się wydaję, że białego trzeba będzie częściej myć pod bieżącą wodą, bo wiadomo, jak to biały, będzie widać kurz, brud, pot etc..

Ja mam taki problem teraz, to już nie pierwszy raz, gdy z uploaduje na stronę, to to potem w zegarku nie widać międzyczasów, po prostu ich nie ma, tak jakbym ich nie włączał, tylko jest RunningIndex i na tym się kończy. A na stronie są te międzyczasy, dzisiaj jeszcze jednostki się zmieniły z min/km na km/h, a były te pierwsze, zmieniły się po synchronizacji.

Miejmy nadzieję, że ten nowy update coś pomoże i nie będzie się już resetował w trakcie treningu.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
truskafka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedzi :)
Słowo się rzekło, kobyłka u płotu, czyli biały polar m400 na moim przedramieniu. Ściągnęłam polar flowsync, dodałam konto na polar flow, poustawiałam sobie co chciałam w komputerze, zsynchronizowało mi się co trzeba i chciałam jeszcze ogarnąć temat kontaktu polar-telefon. Pobrałam aplikację ze sklepu, zainstalowała się i .... nie mogę się zalogować... po wpisaniu maila i hasła pokazuje się komunikat "nieznany użytkownik, sprawdź swoją nazwę użytkownika i hasło. Aby uzyskać nowe hasło, odwiedź stronę polar.com/flow". Na stronie mogę się zalogować a w apce nie, o co chodzi?

Edytka: coś się z apką działo, już wszystko bangla :)
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po tej ostatniej aktualizacji szybciej łapie mi satelity i na razie nie gubi się w lesie. Nawet już jadąc na rowerze łapie szybciej niż poprzednio.

Mam problem z tym, że cały czas nie mogę zsynchronizować ekranów/widoków treningowych, zmienia się mi na domyślny, a zapisuję zmiany. Macie też tak, da się coś z tym zrobić ?
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trzeba czekać aż to poprawią. Mam wrażenie, że zespół deweloperów w polarze to kilka bardzo leniwych osób. ;P
Ja sprawę rozwiązuję tak: podłączam zegarek, on tam się synchronizuje, zgrywa co trzeba, kończy robotę, wtedy wchodzę na polar flow, ustawiam mu ekrany, które zdążył mi zepsuć i w apce klikam synchronizuj. Po tym go odłączam i mam swoje ekrany dobrze poustawiane. Zauważyłem, że teraz przed weekendem pozmieniali coś i całe ekrany się nie tracą, a jedynie ich niektóre parametry. Gubi mi automatyczną średnią prędkość okrążenia i automatyczny czas okrążenia. Reszty autolapowych funkcji nie używam, ale jak widzę, problem jest chyba wyłącznei z nimi. Pisałem o tym do Polara, to mi odpisali, że pracują nad tym. Odpowiedź brzmiałą jak z automatu, bo przekręcili moje imię na totalnie inne. :D
Liczę na to, że w lipcu ogarną ten polar flow i będzie spokój z zegarkiem. Jeszcze jakby podkręcili w nim siłę dźwięku to w ogóle byłoby super. Aktualnie nie mam co biegać w słuchawkach jak chcę znać czas poszczególnych kilometrów. :ech:
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tylko ja nie posiadam żadnego telefonu/smartphonu, więc nici wychodzi z flow polar na androida ;/
Ja chcę właśnie usunąć ten domyślny ekran, gdzie jest wysokość n.p.m. który nie jest mi w ogóle potrzebny w bieganiu.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy jakaś miła Pani posiadająca białego polara może cyknąć fotkę zegarka na ręce, tak żeby było widać dłoń?

z góry dziękuję :)
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Czy jakaś miła Pani posiadająca białego polara może cyknąć fotkę zegarka na ręce, tak żeby było widać dłoń?
W sieci dużo :). tu masz nawet filmik https://www.youtube.com/watch?v=kSunAvWLJBk
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hmmm, sporawy... Dzięki za linka :taktak:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ