III Cracovia Maraton
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A ja pod prąd; jakoś tak się zawsze składa. Dyplom mi się podoba, a w takim komunikacie końcowym nie widzę nic niestosownego. Pierwsza moja myśl po rozpakowaniu: ot fajne, praktyczne.
-
- Zaprawiony W Bojach
No ja tez troche zaryzykuje pojsc pod prad. Jesli chodzi o gazetke. Wydaje mi sie, ze organizatorom zalezalo aby zostawic jakis trwala rzecz a taka moze byc gazeta z danego dnia. Za kilkadziesiat lat wnuk szanownego maratonczyka bedzie sobie mogl znalezc pozycje z wynikiem dziadka, a dziadek wspolnie z corka/synem powspominac, jak to sie denerwowal na orgow
Wydaje mi sie, ze taka byla intencja orgow. Osobiscie wole taka pamiatke, niz wydrukowany na drukarce laserowej - czy niedaj boze ksero komplet wynikow. To moge sobie sam zrobic, sciagajac plik ze strony CM.
Jesli chodzi o porownanie z tym co przyslali z Frankfurtu to rzeczywiscie wypada to blado, ale nie ze wzgledu na forme, ale na zawartosc. Organizatorom- i to nie tylko w Krakowie - nie chce sie opanowac kilku prostych trikow na Excelu i zrobic takich statystyk jakie otrzymalismy z Frankfurtu. Co przeszkadza zrobic klasyfikacje klubowa? Pozwolic ludziom laczyc sie w druzyny, czy zrobic klasyfikacje miastami etc.? Ale czego sie spodziewac, jak przeciez w tamtym roku udostepnili wyniki w PDF i dopiero po "dymieniu" paru osob umiescili tez w Excelu.
Dla mnie sprawa wynikow jest blacha. Gorsze jest, ze CM idzie na psy, a szacunek do wiekszosci amatorow jest odwrotnie proporcjonalny do 3 ligi "gwiazd". Dlatego wydajem mi sie, ze jedynym skutecznym sposobem, aby orgowie w koncu nas zauwazyli jest po prostu wystosowanie, stonowanego, ale pelnego mocnych argumentow i bez osobistych wycieczek listu otwartego do organizatorow i patronow ze szczegolnym uwzglednieniem jego wysokosci "Korzenia", ktory jest dyrektorem sportowym i powinien przynajmniej zrozumiec argumenty w stylu, ze po 42 km czlowiek by sie chcial napic szklanke wody, zjesc cos cieplego a nie wpier...herbatnikow bo akurat takie laskaw byl dac sponsor.

Jesli chodzi o porownanie z tym co przyslali z Frankfurtu to rzeczywiscie wypada to blado, ale nie ze wzgledu na forme, ale na zawartosc. Organizatorom- i to nie tylko w Krakowie - nie chce sie opanowac kilku prostych trikow na Excelu i zrobic takich statystyk jakie otrzymalismy z Frankfurtu. Co przeszkadza zrobic klasyfikacje klubowa? Pozwolic ludziom laczyc sie w druzyny, czy zrobic klasyfikacje miastami etc.? Ale czego sie spodziewac, jak przeciez w tamtym roku udostepnili wyniki w PDF i dopiero po "dymieniu" paru osob umiescili tez w Excelu.
Dla mnie sprawa wynikow jest blacha. Gorsze jest, ze CM idzie na psy, a szacunek do wiekszosci amatorow jest odwrotnie proporcjonalny do 3 ligi "gwiazd". Dlatego wydajem mi sie, ze jedynym skutecznym sposobem, aby orgowie w koncu nas zauwazyli jest po prostu wystosowanie, stonowanego, ale pelnego mocnych argumentow i bez osobistych wycieczek listu otwartego do organizatorow i patronow ze szczegolnym uwzglednieniem jego wysokosci "Korzenia", ktory jest dyrektorem sportowym i powinien przynajmniej zrozumiec argumenty w stylu, ze po 42 km czlowiek by sie chcial napic szklanke wody, zjesc cos cieplego a nie wpier...herbatnikow bo akurat takie laskaw byl dac sponsor.
-
- Wyga
Czy ktoś wie gdzie znajdują się zdjęcia z tej imprezy poza serwisem organizatorów? Miały być już dawno w dużej ilości na biegajznami ale ciągle brak. Wysłałem do admina pytanie ale pozostało bez odpowiedzi. Datego pytam.
- stachnie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:10:04
- Kontakt:
Chyba list otwarty podziałał na orgów, bo wysłali porządnie wydrukowane wyniki ;)
S.
S.
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Spróbuj teraz tu:Quote: from Spacerowicz on 8:34 pm on July 8, 2004
Czy ktoś wie gdzie znajdują się zdjęcia z tej imprezy poza serwisem organizatorów? Miały być już dawno w dużej ilości na biegajznami ale ciągle brak. Wysłałem do admina pytanie ale pozostało bez odpowiedzi. Datego pytam.
www.biegajznami.pl/pokaz.php?kg=0&idk=-1&id=666
(Edited by Mikael at 1:24 pm on Aug. 2, 2004)
Któż jak Bóg!
- MarekM
- Wyga
Mam małe pytanko wracające do krakowskiego maratonu: Czy trzeba było się deklarować, że biegnie się półmaraton, czy można było po prostu zatrzymać się po połowie trasy by mieć zaliczony bieg w półmaratonie?
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Nie. Były osobne numery na półmaraton.Quote: from MarekM on 9:51 pm on Sep. 29, 2004
czy można było po prostu zatrzymać się po połowie trasy by mieć zaliczony bieg w półmaratonie?
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k