Polar M400

matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Takie dźwięki można podkręcać softwareowo. Być może mocniejszy by bardziej "trzeszczał". Kiedyś telefony z systemem w javie miały możliwość wejścia w konfiguracje (szajsungi itp), gdzie można było podkręcać głośniczek. Sadzę, że w przypadku zegarka jest tak samo - kwestia czasu az ktoś się do tego dobierze. ;)
PKO
Mario82
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:44
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

matti775 pisze:Polar zaczyna czytać komentarze na ich globalnym profilu i odpisuje. Są mili i dociekliwi, być może nawet spisuja sobie bugi, które im wypisują ludzie.
Na tym ich oficjalnym profilu to ja w ostatnie dni pisałem już kilka razy, szczegółowo opisując błędy. Moje posty kasowane były w kilka minut. Dziś tez próbowałem i to samo. Żeby nie było, normalny opis błędów i wad, z pytaniem kiedy się tym zajmą. Grzecznie i rzeczowo, żadnych powodów do usuwania moich tekstów nie mieli. Odpowiadają tylko na to co im wygodne i co wszyscy już wiedzą.
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Da radę włączyć podświetlenie na czas treningu w m400? Biegnę jutro nocny i by się przydało.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Oczywiście, że się da. Odpalasz trening, klikasz w szybkie menu i włączasz podświetlenie w czasie treningu.
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szkoda, że wcześniej nie można. Będę musiał w trakcie biegu grzebać w ustawieniach. ;P
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Potrenuj wcześniej to na biegu zrobisz to intuicyjnie, to jest raptem 3 kliknięcia.
Lewy górny > prawy dolny > prawy środkowy
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich biegających :)

Czy po ostatniej aktualizacji pojawia się reset zegarka podczas treningu, czy już nie jest to spotykane i polar wyeliminował ten błąd ?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mi się pojawił wczoraj magiczny napis "Something went wrong", więc za wiele aktualizacja nie pomogła.
Mario82
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mi się nigdy nie pojawiał, myślałem że trafił mi się jakiś "lepszy" model. Niestety po aktualizacji wczoraj zegarek też mi się pierwszy raz w czasie treningu wysypał
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zrobiłem soft reset, ale to nic nie pomaga na ciągłe przywracanie ustawień domyślnych dla widoków treningowych po podłączeniu zegarka do synchronizacji. Co zrzucę trening to muszę od nowa ustawiać, żenada. :zero:
heikki
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mnie się nic takiego nie pojawia i nie resetują profile. Po każdej nowej aktualizacji robię hard reset i przywracam z profilu dane więc może dlatego ale to tylko moje gdybanie.
Po ostatniej jedyne co zauważyłem to zmieniły się nazwy profili sportowych i część zniknęła. Nie ma już np. kolarstwa górskiego, biegu górskiego, treningu wew. budynku…Pojawiły się w ich miejsce inne, nie zawsze może trafne. Na szczęście zegarek dalej synchronizuje stare profilu zapisane na koncie :)

A mam takie pytanie czy ktoś używał M400 na jakimś dłuższym wypadzie rowerowym albo biegu ultra? Ciekawi mnie ile trzyma bateria w praktyce na jednym ładowaniu jeśli mamy włączone nagrywanie treningu. Mam podejrzenie, że z moją coś jest nie halo.
maciekm400
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Fajnie, że Polar zrobił powiadomienia z iPhona. Szkoda, że nie mogę złapać zegarka na iPhonie od tego czasu (nie widzi po bluetooth). Za to zaczeło działać na Samsungu :-)
Fabryczne resety obydwu urządzeń nie pomogły.
Mario82
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pojawiła się aktualizacja dla zegarka. Twierdzą że naprawia problem z "something went wrong" czyli reset w czasie treningu. Generalnie twierdzą że niezwłocznie to naprawili, ale nie są przekonani czy skutecznie, bo jak sami piszą poprawi to stabilność większości użytkowników. Ciekawe więc ilu użytkowników z tego wątku będzie w mniejszości ;) Dokładną treść zmian, cytując ze strony polar zamieszczam poniżej :

" Some users have experienced the Polar M400 resetting itself during training. We took it immediately into investigation and we’ve now managed to stabilize the firmware for most users. Please update the M400 software to 1.5.16 as it is now offered via FlowSync."
Awatar użytkownika
tomi89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:09

Nieprzeczytany post

Przed aktualizacją u mnie nie występowały problemy. Po aktualizacji w czasie treningu wystąpił komunikat "something went wrong", zawiesił się i na nic nie reagował. Następnie sam się wyłączył i teraz nie ma możliwości uruchomienia. Chyba bez serwisu się nie obejdzie. Miał ktoś taki problem?
uzdow
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich,

Tak czytam o problemach tego zegarka oraz innych w innych wątkach i widać, że wszyscy producenci wypuszczają na rynek niedopracowany sprzęt chcąc zwiększyć dynamikę sprzedaży, wymiany sprzętu na nowy. Nie ciekawa perspektywa dla nas użytkowników.
W moim przypadku po czterech latach padł mój dotychczasowy pulsometr i przymierzam się do zakupu nowego tym razem z GPS no i mam spory problem który wybrać.
I mam takie pytanie do użytkowników M400:
Czy wybierając teraz zegarek też byście go kupili?

uzdow
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ