Skoor - sala tortur
Moderator: infernal
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
wrestler, z tego co sie orientuje to tak, ale nigdy tam nie bylem.
Krzychu, ano nie na biezni, u nas biezni nie uswiadczysz niestety. Najsmieszniejsze jest to, ze pewna wies 15km juz bieznie ma. Wies ma a byle miasto wojewodzkie nie
Krzychu, ano nie na biezni, u nas biezni nie uswiadczysz niestety. Najsmieszniejsze jest to, ze pewna wies 15km juz bieznie ma. Wies ma a byle miasto wojewodzkie nie
- wrestler
- Stary Wyga
Skoor a to się jakoś Tarnobrzeg z Sandomierzem nie lubi? Ja mam łatwiej bo jestem z Warszawy a Warszawy nikt nie lubi :P
Co do bieżni to sprawdziłem jest 400m tartanowa wstęp wolny http://www.mosir.sandomierz.pl/index.ph ... 22&lang=pl
Będę w Sandomierzu w wakacje to zobaczę jak wygląda, w Tarnobrzegu też zresztą będę i chce sprawdzić trasę wokół zalewu
Co do bieżni to sprawdziłem jest 400m tartanowa wstęp wolny http://www.mosir.sandomierz.pl/index.ph ... 22&lang=pl
Będę w Sandomierzu w wakacje to zobaczę jak wygląda, w Tarnobrzegu też zresztą będę i chce sprawdzić trasę wokół zalewu
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Nie o to chodzi czy się lubi czy nie. Chodzi o to, że w Baranowie Sandomierskim który jest wsią jest bieżnia LA
Kiedy bedziesz w tbg? Może się ustawiony na jakiś wspólny trening?
Kiedy bedziesz w tbg? Może się ustawiony na jakiś wspólny trening?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 57
- wrestler
- Stary Wyga
Jakoś 18-26 lipca, no fajnie by się było umówić na jakieś bieganie np w planie widzę ze 19.07 mam wybieganie 22 KM , więc mogę podjechać do tbg i pobiegamy. Jest jeszcze czas ale przypomnę się przed wyjazdem
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ok, caly lipiec jestem na miejscu wiec jak cos to daj znac.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 57
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
przykładem kasia41 i jej postępy w tym rokuacer pisze:podobno najskuteczniejszy to prosty trening
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Czy ja wiem? Trening bardzo fajny, zroznicowany, szybki i bez zajezdni. Dal mi sporo przyjemnosci
- wrestler
- Stary Wyga
Dla mnie te treningi Daniela są własnie fajne że są pokombinowane. Co więcej facer wie co robi te szybkie odcinki na końcu mają symulować finisz w biegu
- neevle
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:11
E tam.
Pewnie to nie jest tak, że trzeba, i prostszy trening nie dałby postępów na tym poziomie, ale jeśli człowiek lubi pokombinować i sprawia mu to frajdę, to niby czemu nie? Można by pewnie biegać same BS-y, przebieżki i fartleki, ale to byłoby nudne!
Ciekawostka: tempa interwałów i rytmów dla konkretnych VDOT są różne w książce (wydanie trzecie) i w kalkulatorze runsmartproject.com. Sprawdzałam ostatnio dla VDOT = 46. W książce I = 4:12/km, R = 46s/200m, w kalkulatorze I = 4:11/km, R = 47s/200m.
Pewnie to nie jest tak, że trzeba, i prostszy trening nie dałby postępów na tym poziomie, ale jeśli człowiek lubi pokombinować i sprawia mu to frajdę, to niby czemu nie? Można by pewnie biegać same BS-y, przebieżki i fartleki, ale to byłoby nudne!
Ciekawostka: tempa interwałów i rytmów dla konkretnych VDOT są różne w książce (wydanie trzecie) i w kalkulatorze runsmartproject.com. Sprawdzałam ostatnio dla VDOT = 46. W książce I = 4:12/km, R = 46s/200m, w kalkulatorze I = 4:11/km, R = 47s/200m.
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42.23
Skoro zostałam wywołana do tablicy to powiem tak Tomek wg mnie bardzo kombinujesz z tymi treningami i tak naprawde nie wiesz który akcent jest najlepszym bodźcem dla Ciebie.
Ja wiem jedno,że dla mnie najskuteczniejsze są ciągłe biegi w tempie HM i siła biegowa szeroko rozumiana czyli bieg crossowy,podbiegi,skipy,wieloskoki itp.
Chociaż za namową kolegów z forum czyli KrzychaM i mihumora wprowadziłam II zakres i bieganie tempa HM w długim wybieganiu i to przyniosło rezultat w postaci kolejnej życiówki,ale przede wszystkim na tej połówce nie miałam
żadnego kryzysu,wydaje mi się że mogłam
jeszcze coś urwać.Moje bieganie jest naprawde proste,ale póki co skuteczne,jeśli nie będę zauważać postępów to wtedy będę myśleć.
Ja wiem jedno,że dla mnie najskuteczniejsze są ciągłe biegi w tempie HM i siła biegowa szeroko rozumiana czyli bieg crossowy,podbiegi,skipy,wieloskoki itp.
Chociaż za namową kolegów z forum czyli KrzychaM i mihumora wprowadziłam II zakres i bieganie tempa HM w długim wybieganiu i to przyniosło rezultat w postaci kolejnej życiówki,ale przede wszystkim na tej połówce nie miałam
żadnego kryzysu,wydaje mi się że mogłam
jeszcze coś urwać.Moje bieganie jest naprawde proste,ale póki co skuteczne,jeśli nie będę zauważać postępów to wtedy będę myśleć.
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762
Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Nie ukrywam, że masz racjeTomek wg mnie bardzo kombinujesz z tymi treningami i tak naprawde nie wiesz który akcent jest najlepszym bodźcem dla Ciebie.
Nie ukrywam też, że nie znam się na treningu biegowym i latam teraz co mi się zachce. Czy to wpływa optymalnie na moją formę nie wiem, pewnie nie, pewnie nawet na pewno nie . Na tą chwilę najważniejsze, że takie bieganie sprawia mi frajdę. Cel na ten rok nie jest wygórowany, ot na jesieni złamać te 42 min. Przy moim obecnym bieganiu myślę, że zrealizuje to bez problemów, a jak zrealizuję to będę się zastanawiał co dalej, a przede wszystkim jak
I do tej pory musicie przywyknąć, że zamiast BS-a wyjdzie mi BNP w tempie 4:30, wystrzelę z jakimś Danielsowskim kombajnem, albo polecę 6x1km po 3:50
Chcę jeszcze dodać, że szanuję Wasze zdanie i konstruktywną krytykę
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42.23
Cieszę sue Tomku że planując treningi myślisz o tym żeby mnie zadowolić
Bardzo ładne tempo na tej osiemnastce,myślę że połówke spokojnie poleciałbyś w 1.35 albo i szybciej.
A ja man reset od biegania,wczorajszym startem na dyszke zakończyłam starty wiosenne.Sezon uważam za rewelacyjny w moim wykonaniu :uuusmiech:
A później pomyślę o planach i celach.
Bardzo ładne tempo na tej osiemnastce,myślę że połówke spokojnie poleciałbyś w 1.35 albo i szybciej.
A ja man reset od biegania,wczorajszym startem na dyszke zakończyłam starty wiosenne.Sezon uważam za rewelacyjny w moim wykonaniu :uuusmiech:
A później pomyślę o planach i celach.
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No staram się staram! ale głównie to staram się zadowolić samego siebieCieszę sue Tomku że planując treningi myślisz o tym żeby mnie zadowolić
Masz jakieś bliżej określone plany na jesień czy jeszcze nie myślisz o tym?