Bieżnie Kraków

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
mirass
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jakie znacie ogólnodostępne bieżnie w Krakowie?
Interesują mnie głównie te na północy miasta (AWF zdaje się jest płatny?), ale możemy jednocześnie zrobić spis takich bieżni.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

AWF nie jest płatny, sam tam często robię treningi i jeżeli nie odbywa się jakiś trening zawodników to spokojnie można biegać. Nawet jak biegają to można trenera zagadać i zapytać, przeważnie pozawala tylko mówi, że zwalniać tor jak ktoś nas dochodzi.

Druga taka bieżnia (całkowicie pusta i świeżo po remoncie) jest na stadionie Krakusa obok Zalewu Nowohuckiego- tam już kompletnie nie ma nikogo.

Przy szkole podstawowej na Strzelców (Prądnik czerwony) też jest bieżnia, ale dawno tam nie byłem i nie wiem jak teraz wygląda- swego czasu byłą to bieżnia żużlowa, ale całkiem przyjemnie się tam biegało ze względu na zacienienie terenu.
Awatar użytkownika
mirass
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:Przy szkole podstawowej na Strzelców (Prądnik czerwony) też jest bieżnia, ale dawno tam nie byłem i nie wiem jak teraz wygląda- swego czasu byłą to bieżnia żużlowa, ale całkiem przyjemnie się tam biegało ze względu na zacienienie terenu.
Mam 300m do tej bieżni i nie miałem o niej pojęcia. Na google maps wygląda już na bieżnie o niezłym standardzie. Przejdę się tam jutro i zobaczę jak wygląda sytuacja. Wiesz może jakiej jest ona długości? 200m? Nie wygląda na 400m.
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tego co pamiętam 400
Awatar użytkownika
mirass
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Biegałem tam już 2 razy interwały. Bieżnia ma około 200m, choć wydaje mi się że 180. Wieczorami trafia się tam parę duszyczek biegających, ale nie aż tyle, żeby nie można było się zmieścić.
24.24.24.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A może ma ktoś jakieś sprawdzone informacje nt. bieżni w okolicach Bieżanowa, Prokocimia, Kurdwanowa?
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Na południu Krakowa, to polecam bieżnię w Wieliczce :bum: . Ja od siebie z Podłęskiej mam niecałe 4 km. Nowy, świetny tartan, zaplecze sanitarne czynne od 8 chyba do 22.
Kolejna bieżnia jest na stadionie Korony, ale ponoć w średnim stanie.

Co do północy Krakowa, to jeszcze jest bieżnia koło Zalewu Nowohuckiego ( po drugiej stronie Bulwarowej ).
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
ODPOWIEDZ