Komentarz do artykułu Harda Suka, czyli polska wersja Norseman, Swissmana
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cóż za dialektyka, widać są ludzie którzy opluwani mówią, że deszcz pada.
Rozumiem, że feministyczne struny najpierw zezwalają na "bycie suką" a potem będą domagać się szacunku na imprezach typu Marsz Szmat.
Jakby impreza miała się przyjąć już widzę milion sponsorów chcących być skojarzonymi z tą nazwą, w ingliszu edit: w wolnym tłumaczeniu (skonsultowanym z najprawdziwszym z prawdziwych szkockim góralem) też nieźle może brzmieć może: Horny Bitch - no klasa sama w sobie.
Rozumiem, że feministyczne struny najpierw zezwalają na "bycie suką" a potem będą domagać się szacunku na imprezach typu Marsz Szmat.
Jakby impreza miała się przyjąć już widzę milion sponsorów chcących być skojarzonymi z tą nazwą, w ingliszu edit: w wolnym tłumaczeniu (skonsultowanym z najprawdziwszym z prawdziwych szkockim góralem) też nieźle może brzmieć może: Horny Bitch - no klasa sama w sobie.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2015, 14:54 przez Sarmatianna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
ale jak się komuś kojarzy to nie poradzisz.
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Chciałabym przypomnieć językoznawcom, że rzeźnik to też niekoniecznie pochlebne wyrażenie o człowieku, a jednak Bieg Rzeźnika co roku przyciąga tłumy i ludzie się nie czują urażeni tym, że nazywa się ich Rzeźnikami ze względu na udział w tej imprezie. Z Suką może być podobnie.
- Aelion
- Stary Wyga
Rzeźnik – zawód rzemieślniczy, osoba zajmująca się ubojem zwierząt rzeźnych, a następnie obróbką tusz poubojowych.MEL. pisze:Chciałabym przypomnieć językoznawcom, że rzeźnik to też niekoniecznie pochlebne wyrażenie o człowieku, a jednak Bieg Rzeźnika co roku przyciąga tłumy i ludzie się nie czują urażeni tym, że nazywa się ich Rzeźnikami ze względu na udział w tej imprezie. Z Suką może być podobnie.
Niekiedy w skład kompetencji rzeźnika wchodzą również takie zadania jak:
poddawanie mięsa obróbce termicznej,
peklowanie,
wędzenie,
produkowanie wędlin i innych wyrobów garmażeryjnych.
Wymagana w tym zawodzie ze względu na rodzaj i warunki wykonywanej pracy jest sprawność i wytrzymałość fizyczna.
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Rozmawiamy chyba o różnych znaczeniach słów, bo przypominam, ze suka to jednak samica psa.
Za słownikiem PWN:
rzeźnik
1. «człowiek zajmujący się ubojem zwierząt»
2. «sprzedawca w sklepie mięsnym»
3. pot. «sklep mięsny»
4. pot. «kat, oprawca»
5. pogard. «nieudolny chirurg»
Dla wegetarian rzeźnik to jednak zawsze pejoratywne określenie, jednak wielu startuje w Biegu Rz.
~~
Trochę nużąca jest dyskusja nt. nazwy tego wyzwania. Lepiej pogadać chyba raczej o clou...?
Za słownikiem PWN:
rzeźnik
1. «człowiek zajmujący się ubojem zwierząt»
2. «sprzedawca w sklepie mięsnym»
3. pot. «sklep mięsny»
4. pot. «kat, oprawca»
5. pogard. «nieudolny chirurg»
Dla wegetarian rzeźnik to jednak zawsze pejoratywne określenie, jednak wielu startuje w Biegu Rz.
~~
Trochę nużąca jest dyskusja nt. nazwy tego wyzwania. Lepiej pogadać chyba raczej o clou...?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Powinnismy pogadać o Clue, choc uważam, że jest dosyć nieładne ze strony niektórych komentujących przypisywanie bardzo pejoratywnych określeń do bardzo ciekawych ludzi z dużą wyobraźnia i poczuciem humoru, którzy tworzą to wyzwanie.
-
- Stary Wyga
Adam
Proszę więc wytłumacz mi co mieli na myśli ludzie z dużą wyobraźnia i poczuciem humoru, którzy tworzą to wyzwanie nazywając je tak jak je nazwali.
A może sami niech mi wytłumaczą.
Proszę więc wytłumacz mi co mieli na myśli ludzie z dużą wyobraźnia i poczuciem humoru, którzy tworzą to wyzwanie nazywając je tak jak je nazwali.
A może sami niech mi wytłumaczą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Już tłumaczyłem, że IronMan, SwissMan, może do niektórych przemawia, ale zwłaszcza IronMan jest z dużą napinką na bycie nazwanym IronManem. Dla mnie (czy dla mojej żony z którą to konsultowałem obawiając się, że być może nie rozumiem jak tę nazwe odbierze kobieta) jest to nazwa fajna, z jajem i żona powiedziała, że gdyby po pokonaniu takiego wyzwania usłyszała o sobie, że jest Hardą Suką to nie obraziłaby się. Ale jak rozumiem mamy różną wrażliwość, różne poczucie humoru, tyle, że ja nie sugeruję od razu jaka to Ty beznadziejna jesteś, jeśli Tobie się ta nazwa nie podoba.
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ale Harda Suka to nazwa zawodów czy osoby, która je ukończyła?
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
O Boże, będziemy teraz nad tym debatować Jak ktoś ukończy IronMana mówi sie na niego, że jest Ironmanem, tak? Na faceta pewnie będzie trudno powiedzieć, że jest Hardą Suką ale to nie mój problem.
- comar
- Stary Wyga
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Adam, wystarczy Paweł albo Heavy Chyba nie załapałeś wydźwięku mojego komentarza ale skoro już podjąłeś temat, to bez problemu jestem w stanie wyobrazić sobie jak spiker krzyczy do kolejnych finisherów "Jesteś Hardą Suką!!!" Brzmi cool
Mój BLOG: Heavy Runs Light