Półmaraton we wrześniu w 1h 45 minut

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wicked pisze:Jeszcze jedno pytanie - teraz jadę rowerem nad morze na tydzień, tzn. całą trasę wzdłuż wybrzeża będę jechał rowerem 80-100km dziennie. Czy może to być substytut tygodnia treningów, czy biegać do tego normalnie plan treningowy?
Fajny pomysł, ale zastanów się czego oczekujesz. Wybiegany nie jesteś w ogóle, rzucasz się od razu na półmaraton - można przeżyć. Szukasz planu treningowego żeby się w okolicach 1:45 zakręcić i to po 12 tygodniach - ciężko, ale ok. Teraz jeszcze pomysł roweru po 80-100km dziennie przez tydzień... Zastanów się, czego chcesz, bo jak zajedziesz sobie nogi rowerem to jak chcesz później w bezpieczny sposób zwiększać kilometraż treningowy? Zwłaszcza, że poście #1 napisałeś:
Wicked pisze:Po 1 - czy to realistyczny i przede wszystkim ZDROWY cel? Nie będzie to szkodliwe dla mojego organizmu? Często miewałem problemy z kontuzjami (przeważnie achilles, bóle kostek), domyślam się, że z powodu nieregularności i nadwyrężania samego siebie. Chcę ubiec te 1:45 ale nie kosztem wszystkiego, chcę rozplanować trening w taki rozsądny, zdrowy sposób.
Proponuję zastanowić się nad pomysłami, Twoje ciało daje Ci wprost wskazówki co myśli o Twoim sporcie :) Jeśli chcesz w zdrowy sposób spędzić wakacje, to odpuść bieganie na czas wyjazdu (albo tylko symbolicznie lekko truchtaj), a plan zacznij jak znajdziesz na to czas, o ile nie będzie Cię nic bolało.

Zapamiętaj sobie: regeneracja to najważniejsza część treningu.
biegam ultra i w górach :)
PKO
Awatar użytkownika
krzychooo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wicked pisze:Bo jest u nas w Iławie :)

Tak przy okazji zapytam czy znasz trasę tej Iławskiej połówki ? Czy jest płaska czy są jakieś podbiegi i inne trudniejsze sprawy ? Pytam bo planuję ją pobiec 3 tygodnie przed docelowym maratonem i dobrze by było wiedzieć co tam mnie czeka.
5k.....19:16- IV 2015
10k.....39:40 - IX 2018
21,1k.....1:29:31 - IX 2018
42,2k.....3:17:19 - X 2019
Wicked
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jest jeden poważny podbieg koło 14-16kilometra, poza tym raczej płaskawo :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ