buty online
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam serdecznie, czy kupujecie online obuwie? Sklep internetowy wydaje się wygodnym rozwiązaniem, ale moja druga połowa, zabrania mi zamawiać w sieci. Niby wiem, że warto przymierzyć, i poczuć but na nodze. Jednak pytam z ciekawości czy kupujecie w sieci, czy w sklepach stacjonarnych?
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Ja kupiłam w Decathlonie, bo nie mam u siebie w mieście żadnego sensownego sklepu z obuwiem dla biegaczy. Mam niby intersport, ale szkoda mi było na początek wywalić kilka stów na buty jak nie byłam pewna, czy w ogóle będę biegać. Kupiłam, źle dobrałam rozmiar, odesłałam, za free wysłali mi nowe buty już z odpowiednim rozmiarem. W kwestii Decathlonu polecam, bo jak nie masz blisko to za wysyłkę i tak nic nie płacisz.
- embe
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:52
- Życiówka w maratonie: 3:23:30
Mierzenie buta w sklepie niekoniecznie musi doprowadzić do sukcesu. Kilka kółek między półkami to trochę za mało, żeby stwierdzić, czy but jest w porządku.
Z drugiej strony lepiej przymierzyć, niż kupować całkowicie w ciemno.
Z trzeciej strony w internecie jest taniej...
Salomonowym rozwiązaniem jest przymierzyć w sklepie, kupić w internecie.
Z drugiej strony lepiej przymierzyć, niż kupować całkowicie w ciemno.
Z trzeciej strony w internecie jest taniej...
Salomonowym rozwiązaniem jest przymierzyć w sklepie, kupić w internecie.
- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
po to są sklepy online by z nich kupować i oszczędzać kasę.
Dlaczego mam kupić buty w sklepie jak mogę je kupić taniej w necie.
Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
PB:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
Otwórz sobie sklep. Będę przychodził do Ciebie mierzył buty, Ty będziesz latał koło mnie a ja sobie na koniec w necie zamówię.spens pisze:po to są sklepy online by z nich kupować i oszczędzać kasę.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ale tak juz robia ludzie na calym swiecie, w stanach przykladowo wieksze sklepy zaczynaja zaklucac sygnal telefonii komorkowych zeby nie mozna bylo ogladajac towar w sklepie jednoczesnie zamowic go w siecikrzys1001 pisze:Brak szacunku dla ludzi pracujących w sklepach stacjonarnych.embe pisze: Salomonowym rozwiązaniem jest przymierzyć w sklepie, kupić w internecie.

- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
Tez uważam ze mierzenie w sklepie i kupno w necie jest nie fair. Niemniej jednak nóż mi się otwiera gdy ta sama rzecz u tego samego sprzedawcy kosztuje np 15% mniej w necie niż w stacjonarnym a jeszcze mam prawo odstąpić od umowy.
- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
Gdyby wszyscy przychodzący do sklepów kupowali tam obuwie to ceny byłyby cały czas takie same, wysokie a tak przynajmniej sklepy coraz częściej kuszą ciekawymi promocjami.
Podam trochę inny przykład. Ostatnio byłem zmuszony wymienić sprzęt AGD - zmywarka i pralka, oba urządzenia pod pełną zabudowę. Poszedłem pooglądać nowy sprzęt do sklepów typu Me**a Ma**t, Sa**rn, Eu** R** A*d, itp. Pospisywałem sobie ceny, nie będę tutaj wspominał o sprzedawcach których wiedza była daleka od podstawowej. W domu do akcji poszło Alledrogo i Cen***o. Wnioski: Gdybym chciał kupić sprzęt w wyżej wymienionych siaciach sklepowcyh musiałbym zapłacić ok. 3.200zł. Wybrałem sklep internetowy gdzie z przesyłką i wniesiem na 2 piętro zapłaciłem 2.600. Dalej uważacie, że powinienem kupić ten sprzęt w sklepie stacjonarnym??
Podam trochę inny przykład. Ostatnio byłem zmuszony wymienić sprzęt AGD - zmywarka i pralka, oba urządzenia pod pełną zabudowę. Poszedłem pooglądać nowy sprzęt do sklepów typu Me**a Ma**t, Sa**rn, Eu** R** A*d, itp. Pospisywałem sobie ceny, nie będę tutaj wspominał o sprzedawcach których wiedza była daleka od podstawowej. W domu do akcji poszło Alledrogo i Cen***o. Wnioski: Gdybym chciał kupić sprzęt w wyżej wymienionych siaciach sklepowcyh musiałbym zapłacić ok. 3.200zł. Wybrałem sklep internetowy gdzie z przesyłką i wniesiem na 2 piętro zapłaciłem 2.600. Dalej uważacie, że powinienem kupić ten sprzęt w sklepie stacjonarnym??
Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
PB:
-
- Rozgrzewający Się
zawsze można poszukać w sklepie stacjonarnym przymierzyć i później poszukać w sklepie internetowym bo tam bardzo często jest taniej niż w tradycyjnym sklepie. Ja osobiście kupuję przez internet i nigdy się nie zawiodłem. Zawsze wybieram buty po centymetrach a nie po numerze buta bo często numer buta jest zależy od producenta i lekko się różni.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Oczywiscie, ze nie bo dzieki temu ultra boosty masz w gratisie 

-
- Rozgrzewający Się
Wiesz , to wcale nie jest aż taki wyjątkowi głupi pomysł! ja chyba pójdę za twoją dobrą radą , otworzę sobie sklep stacjonarny , ty będziesz przymierza sobie u mnie buty , ja będę wokół ciebie latać , doradzać , pokazywać , a na koniec kupisz u mnie , bo będę mieć lepsze ceny.krzys1001 pisze:Otwórz sobie sklep. Będę przychodził do Ciebie mierzył buty, Ty będziesz latał koło mnie a ja sobie na koniec w necie zamówię.spens pisze:po to są sklepy online by z nich kupować i oszczędzać kasę.
- embe
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:52
- Życiówka w maratonie: 3:23:30
Jestem pełen szacunku dla ludzi pracujących w sklepach stacjonarnych (i nie tylko...).krzys1001 pisze:Brak szacunku dla ludzi pracujących w sklepach stacjonarnych.embe pisze: Salomonowym rozwiązaniem jest przymierzyć w sklepie, kupić w internecie.
Ale czy dlatego mam przepłacać? Znakomita większość sklepów stacjonarnych prowadzi równoległą sprzedaż w internecie, gdzie oferują znacznie niższe ceny. Popatrz sobie nawet na ceny w sieciówkach typu Decathlon, czy Martes. A rolą sprzedawcy jest obsłużyć mnie z jak największą rewerencją, bo nawet jeśli jeśli nie kupię butów za 300zł, to być może kupię właśnie u nich te same buty za 250 zł, tyle że przez internet. Z drugiej strony marża sklepów jest do tego stopnia wyśrubowana, że po sezonie opłaca im się zrobić wyprzedaż -20%, -30%, -40% ... Wydaje Ci się, że dopłacają wtedy do interesu? Na pewno nie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
Po pierwsze szanuje czyjąś pracę. Więc jak już przyjdę do Ciebie z zamiarem kupna butów i znajdę to czego szukam to zapewne kupię.pitbull pisze:Wiesz , to wcale nie jest aż taki wyjątkowi głupi pomysł! ja chyba pójdę za twoją dobrą radą , otworzę sobie sklep stacjonarny , ty będziesz przymierza sobie u mnie buty , ja będę wokół ciebie latać , doradzać , pokazywać , a na koniec kupisz u mnie , bo będę mieć lepsze ceny.krzys1001 pisze:Otwórz sobie sklep. Będę przychodził do Ciebie mierzył buty, Ty będziesz latał koło mnie a ja sobie na koniec w necie zamówię.spens pisze:po to są sklepy online by z nich kupować i oszczędzać kasę.
Po drugie życzę otwarcia sklepu i udanego biznesu

Ostatnio zmieniony 11 cze 2015, 12:39 przez krzys1001, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
to nie jest PRZEprłacanie, bo w sklepie stacjonarnym płacisz za czynsz, za zatrudnienie sprzedawcy, za czas jaki się tobie poświęca w cenie butów. i to jest cena uczciwa, która zawsze będzie wyższa niż w sklepie internetowym, w którym płacisz tylko za but.
takie działanie jest nie fair - nie szanujesz czyjejś pracy. jeśli chcesz zaoszczędzić, to kup w sklepie internetowym, ale nie zawracaj głowy ludziom w sklepie stacjonarnym.
takie działanie jest nie fair - nie szanujesz czyjejś pracy. jeśli chcesz zaoszczędzić, to kup w sklepie internetowym, ale nie zawracaj głowy ludziom w sklepie stacjonarnym.