test butów Reebok All Terrain Super (i o Spartan Race)

Awatar użytkownika
elinas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:53:09
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No zgadza się na biegach typu spartan woda to nie przeszkadza. Tam jej jest aż nadto i ważne żeby but jej nie chłonął i ewentualnie szybko odprowadzał. Podoba mi się Twój opis na temat tych butów. Tak się zastanawiam gdzie można by je było przymierzyć np w Poznaniu. Może to być niemożliwe. Muszę poszukać. W kolejnym spartanie zamierzam już wystartować w odpowiednich butach. Szkoda tylko, że one same nie biegają ha ha pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

W Poznaniu chyba jest Go Sport :)? Widziałem niedawno właśnie tam. Teraz cenę podnieśli do 399 ale ja kupiłem późna jesienią za 249 po obniżkach.
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Tak jak obiecałem - przetestowałem Reeboki w górach. Pobiegałem w nich całkiem sporo - od skromnych kilku kilometrów, aż do 30 kilometrowego biegu. Wszystkie biegi po beskidzkich szlakach.
Wbrew opiniom kilku osób okazało się, że buty nie sprawiają problemów przy dłuższych dystansach. Dodam jednak, że mam stosunkowo wąskie stopy. Lekkość butów daje niesamowitego kopa na podbiegach. Buty pokazują swoją największą zaletę kiedy jest mokro i błotniście. Głęboki bieżnik wgryza się w podłoże jak żadne z moich butów. I zbiegi i podbiegi pokonuje się błyskawicznie. Trakcja powala po prostu. Biegałem w większych grupach - tam gdzie inni kręcili piruety ja biegłem zupełnie spokojnie.
Minus jest jeden - na mokrych kamieniach buty tracą przyczepność. Wiem że każdy but ślizga się na mokrych kamieniach, ale mam wrażenie, że tutaj jest to szczególnie odczuwalne.

Podsumowując - but jest bardziej uniwersalny niż mógłbym przypuszczać. Lekkość i głęboki bieżnik pozwalają na używanie ich nie tylko podczas biegów z przeszkodami, ale też w normalnych biegach terenowych i górskich. Nie wiem czy nie pobiegnę w nich Chudego Wawrzyńca. Czerwcowy półmaraton po górach na pewno - to but idealny do takich zawodów.
Awatar użytkownika
elinas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:53:09
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jarek_bb - super, że dałeś kolejny opis. Ja już je kupiłem i wystartowałem w Spartan Gdynia. Wg mojej opinii zaliczyłem go śpiewająco. 14 w elite i 23 open. But sprawdził się idealnie. Teraz go wypróbuję w HuntRun. Pozdrowienia
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

23 w open? Szacun! Ja o takich wynikach nie mam co marzyć.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ