Polar M400

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Posiadacze iOS dostali na M400 powiadomienia z telefonu:
http://updates.polar.com/2015/06/m400-s ... e-out-now/

Prace dla "androidowców", ze względu na duże rozwarstwienie systemu, ciągle trwają.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
PKO
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Ktoś mi powie, czemu ustawienia ekranów w profilu sportowym resetują mi się po każdej synchronizacji zegarka z serwisem polara? I co należy wybrać z dostępnych danych na ekranach, aby mieć wgląd w czas ostatniego odcinka, który jest brany autolapem? Chodzi mi o prawdziwy czas ostatniego odcinka, nie żadną średnią od początku. Mam problem tylko z tymi dwoma rzeczami po pierwszym dniu używania, reszta jakoś działa.
marlak
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

" I co należy wybrać z dostępnych danych na ekranach, aby mieć wgląd w czas ostatniego odcinka, który jest brany autolapem? "

Ja bym wybrał "Autom. czas okrąż.".

"
Ktoś mi powie, czemu ustawienia ekranów w profilu sportowym resetują mi się po każdej synchronizacji zegarka z serwisem polara?"

Nie mam tego problemu, dziwne i co ustawiasz na nowo w serwisie i synchronizujesz czy jak ?
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Automatyczny czas okrążenia daje mi czas odcinka, który właśnie biegnę. Chodziło mi o czas ostatniego pełnego odcinka, który został tym autolapem złapany - w razie jakbym nie usłyszał piszczenia, żeby go zobaczyć.
Odnalazłem średnie tempo od początku treningu, tempo aktualne, tempo bieżącego kilometra - spoko dane, mogą się przydać. Ale co z tym czasem, w którym przebiegłem ostatni kilometr?

Za każdym razem jak synchronizuję zegarek z serwisem, to resetują mi się profile sportowe. I muszę je ustawiać na nowo, bo jak nie, to będę miec te standardowe - to już jest porażka. Czy tylko ja mam ten problem?

Ok, zrobiłem jeszcze jeden test żeby dokładnie opisać jak to działa. Synchronizuję zegarek z serwisem, profile sportowe zostają (aktualnie mam 2) ale resetują się widoki danych treningowych. Czy serio to jest pożądana funkcja przez biegaczy? Nie rozumiem czym tu się kierował polar. Mam za każdym razem od początku to sobie ustawiać? Żeby chociaż dali możliwość zmiany tych domyślnych konfiguracji...
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

matti775 pisze: Za każdym razem jak synchronizuję zegarek z serwisem, to resetują mi się profile sportowe. I muszę je ustawiać na nowo, bo jak nie, to będę miec te standardowe - to już jest porażka. Czy tylko ja mam ten problem?

Ok, zrobiłem jeszcze jeden test żeby dokładnie opisać jak to działa. Synchronizuję zegarek z serwisem, profile sportowe zostają (aktualnie mam 2) ale resetują się widoki danych treningowych. Czy serio to jest pożądana funkcja przez biegaczy? Nie rozumiem czym tu się kierował polar. Mam za każdym razem od początku to sobie ustawiać? Żeby chociaż dali możliwość zmiany tych domyślnych konfiguracji...
Mi się raz zresetowały, po jakimś update polar flow wyjechały mi z zegarka. Ponowna synchronizacja zegarka naprawiłą profile. A na pewno w swoich profilach sportowych masz pozapisywane ustawieniach poszczególnych ekranów?
Bo tam jest taki myk, że wchodzimy w profil sportowy, edytujemy jakiś ekran, on się niby zapisuje z automatu, ale żeby zapisać zmiany w profilu sportowym to trzeba kliknąć jeszcze na iko Zapisz pod całym profilem sportowym ;).
Załączam screena dla jasności.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mateoB
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

matti775 pisze: Za każdym razem jak synchronizuję zegarek z serwisem, to resetują mi się profile sportowe. I muszę je ustawiać na nowo, bo jak nie, to będę miec te standardowe - to już jest porażka. Czy tylko ja mam ten problem?

Mam ten sam problem. Też mi znikają ekrany po synchronizacji. Dzwoniłem dwa tygodnie temu w tej sprawie do Sport Konsulting. Mieli się dowiedzieć od Polara czy to problrm z softem. Przedwczoraj dzwoniłem kolejny raz i kolejny raz nic się nie dowiedziałem. Nie dostali odpowiedzi od Polara w tej sprawie. Na fejsie Polar Global, ludzie zgłaszali ten sam problem. Pewnie to kolejna niedoróbka Polara.
Trzeba będzie czekać na kolejna aktualizację.
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, zapisuję tym dolnym przyciskiem. Zegarek wszystko resetuje w momencie, gdy go podłączę. Sprawa wygląda tak, że ustawię co trzeba, zrobię trening, zsynchronizuję i mi wszystko kasuje co sobie poustawiałem.

Fajnie, że chociaż sam nie jestem z tym problemem.
marlak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

"Chodziło mi o czas ostatniego pełnego odcinka, który został tym autolapem złapany - w razie jakbym nie usłyszał piszczenia, żeby go zobaczyć."

Jak przegapisz to niestety przepadło, na chwilę obecną nie widzę takiej opcji, dodają z każdą aktualizacją sporo nowych więc może się pojawi.

Teraz masz dane które Cię interesują tylko przy ręcznym łapaniu międzyczasów "Czas ostatniego okrążenia".
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jakos ogarnę, średnia prędkość aktualnego kilometra (autolap) oraz średnia prędkość od początku treningu też pozwalają walczyć o życiówki. :P

Btw dzisiaj znowu mi zniszczyło profile sportowe...
kerech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

matti775 pisze:Jakos ogarnę, średnia prędkość aktualnego kilometra (autolap) oraz średnia prędkość od początku treningu też pozwalają walczyć o życiówki. :P

Btw dzisiaj znowu mi zniszczyło profile sportowe...
Taaaa jest coś na rzeczy. Się popsuło bo u mnie na v800 to samo się dzieje :/.
Z lekka frustrujące to jest.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Problem z gubieniem ekranów jest znany polarowi, zgłaszałem go już chwile temu i mają to naprawić. Problem występuje prawdopodobnie tylko jeśli mamy na którymś ekranie ustawioną pozycje "automatyczny średnia prędkość okrążenia"
lachu3d
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zaczynam tracić cierpliwość do tego zegarka. Ostatnio w trakcie treningu M400 zaczął się sypać i wyrzucać błąd, że "coś poszło nie tak" i żeby "nacisnąć START aby zrestartować Polara". Każde kolejne podejście do odpalenia treningu kończyło się tym właśnie błędem. Winny był prawdopodobnie GPS, bo po wyłączeniu rejestrowania danych zegarek działał poprawnie i żadnych krzaków już nie wyrzucał. Biegnąc ostatnie kilometry ponownie włączyłem GPS'a i zegarek zdawał się działać dobrze. Tak czy siak, nie muszę chyba mówić że przed każdym następnym wyjściem na trening będę czuł się niepewnie bo nie wiem co nowego Polarowi odbije.

Z kolei dzisiaj zegarek odmówił współpracy z komputerem i mimo usilnych prób postanowił nie dać się wykryć portowi USB, żeby ostatecznie łaskawie zacząć działać po godzinie, ot sam z siebie. Zauważyłem też, że mimo ustawionego najgłośniejszego poziomu komunikatów podczas treningu zegarek wydaje z siebie ledwie anemiczne piknięcia, tak jakby dźwięk ustawiony był na najniższy poziom głośności (wcześniej dźwięki były głośne i wyraźne).

W ostatnich tygodniach czuję się trochę jak tester jakiegoś prototypu. Ciągłe problemy z softem, teraz jeszcze uniemożliwiające rejestrowanie treningów kłopoty z wykrzaczającym się GPS'em... Zapłaciłem osiem stów za zegarek którego twórcy siedem miesięcy po premierze wciąż proszą o przedłużanie im kredytu zaufania. Jeżeli według Polara tak powinno wyglądać wypuszczanie na rynek nowych urządzeń elektronicznych to pozostaje mi tylko życzyć im powodzenia i zacząć zbierać na sprawdzony produkt innej firmy.
marlak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Niestety też miałem problemy z zawieszaniem, w sport konsulting poradzili by przywrócić do ustawień fabrycznych i zsynchronizować na nowo.
Zrobiłem tak jak poradzili, przy okazji też teraz był update do 1.5 wersji softu to też zrobiłem, zobaczymy czy na trwale pomogło na razie z tydzień działa bez zarzutu.

A co do innego problemu

"Problem z gubieniem ekranów jest znany polarowi, zgłaszałem go już chwile temu i mają to naprawić. Problem występuje prawdopodobnie tylko jeśli mamy na którymś ekranie ustawioną pozycje "automatyczny średnia prędkość okrążenia"

ja mam ustawione na jednym z ekranów to wskazanie i mi nie gubi ustawień, więc nie wiem czy to w tym problem.
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj po zgraniu treningu znowu wszystko mi zepsuło w ustawieniach i nawet jednorazowo nie chce wgrać moich profili. Ponadto losowo dostaję komunikaty o braku internetu/konserwacjach serwisu. Gdyby mieli otwarte repozytorium tego kodu, to z łaski zrobiłbym im poprawki do tego w jeden weekend, bo aż krew zalewa jak ludzie się tak obijają przy tym...
silenter79
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52 min 43 sek

Nieprzeczytany post

Pierwszy problem z zegarkiem od zakupu. Nie widzi pulsometru dodam że orginalny POLAR. Wczoraj dodatkowo przestał działać GPS dopiero po restarcie zegarka pojawił GPS. Prośba o poradę. Nie wiem czy bateria o 3 miesiącach mogła się rozładować w pulsometrze?
Problem również polaczenia z internetem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ